Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kecskeméti fejlődésneurológia?...

Kecskeméti fejlődésneurológia? Miért mondta ezt a doki?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel történt az eset, engem kiakasztott.

A babája 3 hónapos. 35+6 hétre született.

Semmi gond nem volt vele, ha jól tudom 10 Apgar-t kapott. Annyi,hogy kicsit kötött a válla, de már járnak Dévényre.

Én hetente látom a babát, szerintem semmi baja nincs.

Na elmentek ide kora szülött utógondozásra, ahol úgy kezdte a doki,hogy el sem olvasta a zárójelentést. Majd pedig közölte,hogy a gyerek feje el van torzulva az oxigénhiánytól. Szegény anyuka köpni-nyelni nem bírt. A gyerek egyébként csak fintorgott.

Anyuka mondta,hogy 10-es Apgar-nal ő úgy tudja, nem nagyon szokott oxigénhiány kialakulni. A doki annyit mondott,hogy akkor biztos nem szülésnél volt oxigénhiány. De akkor mikor mégis????

Majd pedig közölte,hogy a gyerek veszélyesen feszes és adott beutalót a Margit kórházba.

Én komolyan nem tudom ezt az egészet hovatenni. A gyerek értelmes, figyel, követ a szemével, ha olyanja van visszamosolyog stb.

Nem erős kicsit egy fintorra azt mondani,hogy oxigénhiány?

Más is volt már a kecskeméti fejlődésneurológián? Hasonlóak a tapasztalatok?

2012. ápr. 1. 16:46
1 2
 11/11 anonim válasza:

Azért az nagyon durva, hogy azt mondta rá, hogy torz! :( Szegény szülők, kicsit átérzem, mit érezhettek... A mi gyerekdokink azzal riogat, hogy izomsorvadásos a lányom, mert nem rugózik a lábával. A kecsói fejlődésneurológián meg azt mondták, hogy nincs semmi baja, még nem is hipotón. Pedig ez sem igaz, olyan laza, hogy nem igaz, én laikusként is látom. Járunk Dévényre, azzal nagyon meg vagyok elégedve.

Egyébként az Apgarból nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni, az csak a pillanatnyi állapotról szól, én is azt hittem, ha az 10-10-es, akkor minden rendben, ehhez képest a szülinapja előtt 5 nappal tanult meg mászni...

Oxigénhiányt szenvedhet a hasban is a baba, úgy hogy nincs is jele, vagy szülés után is.

2012. ápr. 25. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!