Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kecskeméti fejlődésneurológia?...

Kecskeméti fejlődésneurológia? Miért mondta ezt a doki?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel történt az eset, engem kiakasztott.

A babája 3 hónapos. 35+6 hétre született.

Semmi gond nem volt vele, ha jól tudom 10 Apgar-t kapott. Annyi,hogy kicsit kötött a válla, de már járnak Dévényre.

Én hetente látom a babát, szerintem semmi baja nincs.

Na elmentek ide kora szülött utógondozásra, ahol úgy kezdte a doki,hogy el sem olvasta a zárójelentést. Majd pedig közölte,hogy a gyerek feje el van torzulva az oxigénhiánytól. Szegény anyuka köpni-nyelni nem bírt. A gyerek egyébként csak fintorgott.

Anyuka mondta,hogy 10-es Apgar-nal ő úgy tudja, nem nagyon szokott oxigénhiány kialakulni. A doki annyit mondott,hogy akkor biztos nem szülésnél volt oxigénhiány. De akkor mikor mégis????

Majd pedig közölte,hogy a gyerek veszélyesen feszes és adott beutalót a Margit kórházba.

Én komolyan nem tudom ezt az egészet hovatenni. A gyerek értelmes, figyel, követ a szemével, ha olyanja van visszamosolyog stb.

Nem erős kicsit egy fintorra azt mondani,hogy oxigénhiány?

Más is volt már a kecskeméti fejlődésneurológián? Hasonlóak a tapasztalatok?

2012. ápr. 1. 16:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Adja Isten, hogy ezzel a kisbabával tényleg minden rendben legyen.

Oxigénhiány viszont tényleg később is felléphet. Az én gyerekem öt naposan szopás közben lett szilvakék és eszméletlen. Persze egy ilyen epizódról a szülő bizonyára tudni fog.

2012. ápr. 1. 16:52
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Na de azért az csak látszik nem?

Ja az elfelejtettem,hogy állítólag mindent megcsinált a baba, amit kellett a vizsgálat alatt!

2012. ápr. 1. 16:56
 3/11 anonim ***** válasza:

Valószínűleg kicsit túlzott a doki. Anyuka szerintem próbáljon meg ne kétségbe esni-persze tudom ez ezek után szinte lehetetlen-de vigye el a beutalt vizsgálatra a babát. Úgymond mit veszíthet vele,legfeljebb kizárnak egy problémát.

De én amondó vagyok, inkább kétszer nézzék meg feleslegesen ugyanazt,mint ne vegyék észre ha baj van.

2012. ápr. 1. 16:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Na de azért az csak látszik nem?

Mi az oxigénhiányos állapot?

Nem látszik... mi máig próbálunk rájönni nem lehetett.. de nem tudunk.

SNI-s gyerek anyukája.

2012. ápr. 1. 17:14
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem abból még semmi káruk nem származik, ha elmegy a Margit kh-ba, itt van az országban a legelismertebb csecsemő fejlődésneurológiai szakközpont. Nekünk van sajnos a baráti körben egy oxigénhiányosan született baba, őket is oda küldték.

Ott alaposan ki fogják vizsgálni, és ha nincs semmi probléma, akkor mindenki megelégedésére haza fogják őt küldeni. Remélem, tényleg nem lesz semmi baj az ismerősödék babájával!

2012. ápr. 1. 20:38
 6/11 TKI Ibolya ***** válasza:
Szerintem menjenek el a Margit kórházba.Még jól is járnak mert ami itt Kecskeméten a gyerek részlegen megy a kórházba az kritikán aluli.Legalább látja egy hozzá értő is!!!
2012. ápr. 1. 21:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Végül is máshova mennek, egy magán gyermek neurológushoz.

Én csak azt nem értem,hogy ha egy gyerek mindent megcsinál, amit kell, akkor miért lehet ilyen bátran mondani,hogy oxigénhiányos.

2012. ápr. 2. 06:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem nem lehet ilyen bátran kijelentei,hogy oxigénhiányos állapota volt egy csecsemőnek, kisdednek. Ez az orvos ilyen.....

Megkérdezhetem,hogy végül hova mentek? Ott Kecskeméten valakihez?

2012. ápr. 2. 06:52
 9/11 A kérdező kommentje:
Szegedre fognak menni,de nem tudom kihez!
2012. ápr. 2. 08:04
 10/11 anonim ***** válasza:

A kislányom enyhe oxigénhiányos állapotban jött világra. Az Apgarja: 8/10!

3 hónaposan már tornára, fejl.neurológiára hordtam, mert egész testére kihatóan közepesen hypotón volt, és az izomgyengeség a szemét is érintette.

Azóta persze helyrejött, de a 8/10-es adatokon azóta is rágódok. Nem sírt fel, nyöszörgött csak, kék volt és elhagyta magát az első egy-két percében.

Mivel velünk ilyen történt, emiatt mondom azt, hogy én biztosan alaposan utánajárnék, mert ha valóban van gond, akkor az most nagyon jól kezelhető. Ha meg nincs (ne is legyen), akkor meg az anyuka meg tud nyugodni.

2012. ápr. 2. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!