Van itt olyan anyuka akinek a férje maga csinált homokozót, egyéb kerti játékot a gyereknek?
Ha esetleg nem szuper titkos tervek alapján készült, akkor adnátok ötleteket.
Homokozót mindenképpen olyat szeretnék, aminek van teteje/napvédője. Húsvéti szünet alatt szeretnénk megcsinálni, április végén lesz a szülinapja.
Előre is nagyon köszi az ötleteket.
Homokozót készen vettük tavaly, mert a férjem lusta volt csinálni, de idén már "kedvet" kapott és épp 2 hete épített fából egy csúszdának felmászó emelvényt. Nagyon szuper lett, olyan mintha bolti lenne.
örököltünk egy csúszda testet, aztán építkezésből maradt faanyagunk, azt használta fel.
Kiszámoltuk, kb 30-40 ezerből jött ki szemben azzal, hogy ilyet kb 80 ezerért árulnak. ( a 40-ben beleszámoltuk a 20 ezres csúszdát is, amit persze nekünk már nem kellett megvennünk.
Majd lefotózom és linkelek ha kéred!
Kiszaladtam lefotózni:)
Nagyon kicsi a kertünk, ezért van így ráépítve a faházra, másképp nem fért el, de lehet különállóként építeni is.
Még le kell kenni ( a homokokót is át kell kenni más színűre), hiányzik még egy-két kapaszkodó, és egy oldaltámasz a létrára, hogy nehogy ráessen a beton lépcsőre a kislányom. Sajna ez kényszer volt.
A homokozó lecsukható, ha fel van nyitva, akkor lesz belőle kis pad:)
Szerintem a naptető nem olyan jó ötlet, mert a nap nem mindig ugyanonnan süt, én egy sima napernyőt állítottam mellé tavaly.
Lányom is szülinapjára kapta a csúszdát:)
Nekünk is saját készítésű van! A Párom asztalos,egy időben ebből is éltünk.
Mi magunknak először a Lidl-ös újságból kinézett nagyobb,tetős homokozó-és homokozó házat koppintottuk le,aminek tök jó oldalát is csináltunk,jó nagy volt- igaz nem csináltunk kerekeket a homokozó alá (a Lidl-ben amit árultak,az volt a lényege,hogy be lehetett gurítani a homokozót a ház alá,így védve volt mindentől).Lécekből készült.
Ez kb 2 évig volt kint,akkor megunta az Apuka,és a határozott "NE NYÚLJ HOZZÁ!!!" ellenére szét szedte.
Ezután lett egy kisebb,egy házikó- egy kunyhó- meg előtte egy homokozó. Az is kicsi-pedig akkor már ketten játszottak benne... Az "hulladékból" van. Asszem Földváron lehet kapni kalodás fát,1 köbméternyi fa van benne,amiből mi kerítést is csináltunk magunknak (is),meg a kutya kennel is abból van. Az egy kaloda fa 6000 ft-volt. Hogy pontosan mennyiből jött ki a homokozó és a ház,azt nem tudom,de tekintve,hogy a fa a legdrágább alkotó eleme,amiből maradt még úgy is,hogy a kutya kennelt,meg a kerítést is csináltuk. Nekünk fából készült hinta ágy is van. Ha jól rémlik,akkor ez egy játszótérből maradt ki anyagból van.
Szia!
Nekünk házilag gyártott homokozónk van.
Holnap készítek róla fényképet, most sajnos nem találtam egyet sem.
Az IS-ban láttunk ilyent, párom minden oldalról lefotózta, majd apóssal megcsinálták. Van teteje és állítható napfénytetője is.
Köszi a válaszokat. Esetleg valaki tud méretet írni? Mi az a méret ami még nem túl kicsi, de nem is túl nagy. Valószínű egy vagy max két gyerek fog játszani.
Persze, nyugodtan figyeld.
Persze ilyenkor nincs feltöltve az aksi a fényképezőgéphez. Kerestem tavalyi képeket, valamennyire látszik milyen a mi homokozónk. 2*2 méteres, körben ülőkés, a teteje azon a képen látszik, amin a kis Kopasz Joe morcos. A napfénytető narancsszínű ponyvából lett csinálva, és úgy van felkötözve a keretre, így bármikor leszedhető. Mi pl le szoktuk venni ha nagy szél van, hogy ne kapjon bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!