Emelt családi pótlékhoz a szakorvosi igazolást 1 vagy 2 példányban kell elküldeni? Kell-e egyéb iratot mellékelni?
Szia!
Én csak 1 példányban szoktam kapni,azt elküldöm a MÁK-nak,előtte itthon lefénymásolom,mert kell a bölcsibe/suliba is egy példány,és egyet itthon is elrakok.
Szia!
Én is kb 1 hete kaptam meg az iskolától,amit a Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottságtól kaptak 2010.augusztusába!
Ők úgy tudták,nekem is megvan,de nem volt!
Szóval a lényeg,hogy ezen a papíron az áll,hogy enyhe értelmi fogyatékosok közé sorolják a fiamat.Ezt kell elküldeni a MÁK-hoz?Mit kell még mellékelni hozzá?
A szakvéleményt talán?Visszamenőleg fizetnek?Ki is akadtam,hogy több,mint 1 év elteltével kapom kézhez...gondolhatod!
Köszi a választ előre is!
Szia!
Én csak arra tudok válaszolni,hogy ilyenkor visszamenőleg 3 hónappal már kapod az ellátást.
Szia Adrika!
Tényleg nagyon bosszantó, amit Veled csináltak! Persze, nem az ő pénzük, akkor biztosan nem felejtették volna elküldeni...
Az én orvosi igazolásomon (asztmás a kislányom) az szerepel, hogy a betegség már 2 hónapja fennáll. Úgy tudom, 2 hónapra visszamenőleg fog a MÁK emelt családit utalni, vagyis a jövő hónapban - reményeim szerint - utalják az a havi, már emelt családi pótlékot és az előző két hónapra az emelt és a normál családi pótlék különbözetét.
Már azt is tudom, hogy a szakorvosi igazolás birtokában ad a háziorvos egy igazolást az állandó gyógyszerekről, amivel az önkormányzathoz kell bemenni és lehet igényelni közgyógyigazolványt, amivel az állandó gyógyszereket és évi 6000 ftig más gyógyszert is ingyen kapunk.
Még valami: azt mondták az orvosok, hogy januártól szigorít a kormány és attól, aki csak egy gyógyszert szed vagy enyhébb eset, megvonják az emelt családi pótlékot. Mi csak egyet szedünk, bár azt se kellene! :-(
Nem tudom, a Te fiad szed-e valami gyógyszert, érdemes a házi gyermekorvossal konzultálni.
Én csak a szakorvosi igazolást küldtem el a MÁKnak, meg írtam pár sort, hogy most már emelt családit igényelnék!
Sok sikert az ügyintézéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!