Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik lehet ritkább: bárányhi...

Melyik lehet ritkább: bárányhimlő súlyos, életveszélyes szövődménnyel, vagy bölcsőhalál?

Figyelt kérdés

Hollandiában élünk, be akarom oltatni a két éves fiamat bárányhimlő ellen, hogy ne hozza haza a 10 hónapos húgának és nekem, mert még én sem voltam. Kifejezetten a magyar gyerekorvos ajánlotta, hogy mielőtt közösségbe menne, oltassam be.

Na itt az olyannyira nem létezik, hogy mikrobiológus és kórházi gyerekorvos beleegyezése után rendeli meg nekem a háziorvos az oltóanyagot Belgiumból!!!

Közben amióta megy a téma, az összes sógornőm, a szomszéd, az orvos asszisztense, mindenki azt akarja megtudni, hogy jut eszembe olyan marhaság, hogy ilyen ártalmatlan betegség ellen védőoltást kérek?! Ha én azt mondom, hogy a magyar gyerekorvos nagyon határozottan ajánlotta, hogy oltassam be, arra az a válasz, hogy még nem láttak olyan gyereket, akinek súlyos lett volna. És hogy holland weboldalon mást írnak. Kb. már bizonygatnom kell, hogy a magyar orvosok sem csokicsomagolásban találták a diplomájukat! Nagyon gáz.

Na de ez csak egy kis körítés volt, de jól esett leírni, bocs érte, ha idegesítő!

Szóval visszatérve hollandék viszont a bölcsőhalállal vannak úgy, hogy s.o.h.a nem tennék a csecsemőjüket hasra! Mindegy, hogy gyenge a nyakizma még 7 hónaposan is, hogy a feje eldeformálódik (majd adnak rá valami visszadeformáló sisakot), nem teszik hasra a babát a bölcsőhalál miatt.

Gondoltam, ezt felhozom példának a hollandoknak (ezt most az engem körülvevő hollandokra értem, nem állítom, hogy ez t ebben az országban mindenki így gondolja), hogy a bölcsőhalál sem gyakori, én nem ismerek senkit, akinél bekövetkezett volna, és a gyerekorvosunk azt mondta, hogy bár hivatalosan nem ajánlhatja, de fektessem hasra a gyerekemet, akinek gyenge volt a nyakizma. Mégsem buzdítok senkit rá, hogy ugyan már, nem kell attól félni, a bölcsőhalál NAGYON ritka!

Igazam lenne, ha ezt mondanám? A bölcsőhalál sem gyakoribb, mint a bárányhimlő SÚLYOS szövődménnyel?

2012. márc. 29. 21:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

*átesett rajtam :):):)

Bocsi!!! RAJTA akart lenni!!!!

:):):)

2012. márc. 30. 11:37
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat!

Látom, hogy már szinte oltás-harcossá lettem avatva, pedig eszemben sincs annak lenni. Légyszi, ne kényszerítsetek, hogy védjem a védőoltásokat, mert nem-vagyok-kompetens!!!! az ügyben!

Amitől viszont nyílik a zsebemben a bicska, hogy "nagytudású" LAIKUSOK, akik láttak már 4-5 bárányhimlős gyereket, megkérdőjelezik a gyerekorvosunk kompetenciáját! Nem kell úgy csinálni, mint ha ő lenne az első az országban, aki BIZONYOS HELYZETBEN!!!! oltást javasol! Én pedig nem az egyetlen anyuka vagyok, aki az oltás mellett döntene! Már szinte ott tartunk, hogy a magyar orvosok hiperszuperek, kivéve azt a csoportot, amelyik oltás-párti, mert azok debilek. És csak az üzlet hajtja őket! Láthatjátok, amit az orvos anyuka írt: mi az ő véleménye! VÉLEMÉNYE!!! Ő sem mondja, hogy MARHASÁG az oltás, mert van annyira intelligens, hogy nem képzeli magát okosabbnak, mint rengeteg másik szakorvos!

Amerikában ez az oltás már rutin! Ki meri azt mondani, hogy az egész amerikai orvostársadalom akkora balfék, hogy ő okosabb náluk? Én a HR diplomámmal biztos nem merném, akármennyire is hírhedten buták az amerikaiak. Lehet másképp vélekedni, de nem lehet azt mondani, hogy MÁRPEDIG NINCS IGAZUK!

NEM MONDOM, hogy igazuk van, nem mondom, hogy kell az oltás, én azt mondom, hogy bízom az orvosunkban! Láttam már korábbi helyzetekben mást mondani, mint amit a nagy átlag javasol. És igaza lett. NEM MONDOM, hogy tévedhetetlen, de elérte a bizalmunkat! És szívesebben bízom benne, mint a netes láthatatlan anyukákban! És légyszi ne gyertek azzal, hogy akkor minek kérdezem, mert nem az oltásról kérdeztem véleményt.

Hogy teljes legyen a kép, a sztori:

kisfiam kedden ment volna először "oviba". Van ott egy bárányhimlős kisfiú, és mivel fényképész ment aznap oda, a bárányhimlős gyereket bevitte az anyja lefényképeztetni. Tudtam róla előre, mert két házzal arrébb laknak. Felhívtam a magyar gyerekorvost, azt mondta, hogy oda ne vigyem a fiamat! Különösen a csecsemő húgára való tekintettel ne. Mondta, hogy ha elkapja, elkapja, akkor nincs mit csinálni, de ne vigyem direkt oda a gyerekemet, ahol TUDOM ELŐRE, hogy himlős gyerek lesz. Ha ő a helyemben lenne, most azonnal beoltatná a gyerekeket, és akkor utána mehetne a fiam oviba. Mondtam, hogy igazából azért telefonálok, mert nem tudtam, hogy ez most tényleg annyira... vagy nem is annyira.... Erre ő: "ANNYIRA! Annyira durva!" Ezek után derült ki, amiket már írtam, hogy itt NINCS oltás, és hogy hogy vélekedtek rólam és a magyar orvosokról. Végül a háziorvos egy másik féle vakcinát talált, hogy tud nekünk rendelni (Belgiumból). Arról felhívtam a gyerekorvosunkat, azt mondta, hogy nem tudja ajánlani, mert nem ismeri, és hogy ha ekkora ellenállásba ütközöm itt, akkor hagyjam az egészet. Magyarországon könnyű a megelőzés, hát itt nem. Otthon sincs a legtöbb gyerek beoltva, reméljük a legjobbakat mi is. Próbáljam védeni a gyerekemet, amennyire lehet - ne vigyem oda, ahol tudom, hogy himlős gyerek van, és ennyi. Ez a beszélgetés ma reggel volt. Aztán azt is mondta, hogy ha én még tényleg nem voltam himlős, akkor nincs mese, engem oltani kell! Kérjek itt egy laborvizsgálatot, mert hátha voltam én is, de megúsztam 2-3 pöttyel és senki nem vette észre. Ha viszont még nem voltam, akkor olttassam magam. Most várom, hogy visszahívjon a háziorvos, hogy képesek-e itt egy ilyen szterológiai vizsgálatot csinálni.

Szóval ennyit rólunk. Még egyszer hangsúlyozom, NEM VAGYOK OLTÁS-HARCOS, de nem bírom, ha olyan kérdésben, ami megosztja az orvostársadalmat, egy laikus határozott ítéletet akar hirdetni!

2012. márc. 30. 12:36
 23/24 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadónál a pont!!!
2012. márc. 30. 12:37
 24/24 anonim ***** válasza:
Hogy is mondjam... A mai világban sokkal fájdalmasabb egy gyerek elvesztése, mint régen.
2023. júl. 10. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!