Van olyan akinek nincs és nem is lesz megkeresztelve a gyereke?
Kinézni ezért nem fognak és szerintem sem jó képmutatásból hamis ígéret tenni arról, hogy kereszténynek fogjátok nevelni.
Viszont csak sztoriként: van egy ismerős család, akiknél szintén nem voltak megkeresztelve a gyerekek. Sajnos az egyikük fiatalon meghalt, és nem kapott egyházi temetést. A két testvére meg ez után elkezdett templomba járni és megkeresztelkedtek.
Ha már beszélgettek (gondolom) a kérdésről, ez egy jó alkalom lehet, hogy tisztázzátok, milyen közös megegyezésű válaszokat vagy csak kérdéseket adtok e témákban a gyereketeknek, mert szerintem ez "a maga majd eldönti" elég lógva hagyás :) mondjuk majd egy még csodát váró ovis vagy később egy bizonytalan kiskamasz számára.
Szia!
Úgy vagyunk,mint az első válaszoló,apukám sincs ,én sem vagyok,így a fiaim sincsenek.Szerencsére a férjem családja sem forszírozta,ők sem járnak templomba
A lányunk következő hónapban fog megszületni, de már eldöntöttük: nem fogjuk megkereszteni. Ha ő majd úgy gondolja, akkor eldönti milyen vallású akar lenni.
Egyébként én úgy vagyok vele, ahogy az egyik előző válaszadó is: csak mert divat kereszteljük meg, akkor is ha képmutatásból tennénk? Nem, ez nem vall ránk.
Tény, hogy a csallád részéről számítunk kérdésekre (nekik még nem mondtuk el), de nem fognak meggyőzni olyasmiról, amit nem szeretnénk. :) egyébként nem volt templomi esküvőnk sem.
Köszönöm szépen a további válaszokat is!
Természetesen én is úgy vagyok,hogy ha érdeklődni kezd a keresztény vallás iránt,akkor támogatni fogom,ha meg akar keresztelkedni akkor is,ha templomba szeretne járni akkor is.De most annyira feleslegesnek tartom,ha nem vagyunk vallásosak,és a párommal házasok sem.Én őszintén szólva nem is keresztelném meg csak annak a gyerekét akinek mindkét szülője meg van keresztelve,templomi esküvőjük volt,és maguk is vallásos hívők.Ennek van csak értelme nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!