Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem zavar ez az új...

Csak engem zavar ez az új higénikus világ?

Figyelt kérdés

Egyszerűen már felforr az agyvizem a sok antibakteriális reklámoktól!!!Most itt ez az új folyékony szappan, aminek már az adagolójához sem kell hozzáérni, mert az is tele van bacival!Meg a Vanish mosópor a kórokozók 99,9%-át elpusztítja!!!!

Miért kell a reklámoknak azt sugallni, hogy mindenki éljen úgy, mint ha egy szív átültetett lenne a kisszobában???

Én azt vallom, hogy a baktériumok igenis immunerősítök.Engem gyerekkoromban csak akkor láttak napközben a szüleim, amikor ebéd volt.Reggeltől estig a téren voltunk, (akkor) még sok gyümölcsfa volt a környéken, azokat ettük mosatlanul, mogyorót törtünk, egész nap a fűben fentrengtünk, és szappant szinte csak az esti fürdésnél láttunk.Még is itt vagyok!!!Sőt 2 évente ha van 1 kis náthám.Nem szedek vitaminokat, és nem parázok rá mindenre.Lányom 15 hónapos lesz, és nem törlök semmit körülötte higi kendővel, sőt a kis ruháit is csak kb 1 hónapig vasalgattam..stb.Eddig csak a foga miatt volt lázas 3 napig, ezen kívül még beteg nem volt.

Családból van ellen példám is.Minden ragyog a lakásban, a földről lehet enni, és nem értik a gyerek miért beteg 2 hetente, pedig tömik vitaminnal, csak hát lehet, hogy 18 fokban nem kéne még pulcsi meg kabát...na mindegy.

Én nem tudom, olyan mint ha a mai média vagy bárki, leakarná építeni az emberek immunrendszerét, hogy minél több gyógyszerre költsön az ember!Mert tulajdonképen azt sugallják a reklámok, meg a szakemberek, hogy minden baktériumot ami körülöttünk van, azt pusztítsunk el!!De kérdem én, ha elpusztítunk mindent, akkor hogy tanul meg a szervezet védekezni ellene???

2012. márc. 29. 10:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Jajj tényleg!!!Valamelyik nap olvastam egy kérdést,hogy most akkor ne vigye az anyuka a gyerekét játszótérre, mert hogy a homokozó milyen fertőző!?!?Mi is lakótelepen lakunk,én lakótelepen is nőttem fel, a közelünkben 2 idősek otthona is volt!Gondolhatjátok mennyi macska volt, és mennyit lapátoltuk a macska kakit a homokozóból indításból!!!és még mindig itt vagyok!!! :D Én is viszem játszótérre a lányomat, igazából most kezdtük el, mert tavaly amikor még jó idő volt, akkor még nagyon pinduri volt.Nagyon élvezi, szerencsére a homokot nem eszi, és mire haza érünk jól megmosakszunk, eddig nem kapott el semmit, de lehet egy kis baci így sem árt... :)
2012. márc. 29. 12:58
 12/20 anonim ***** válasza:
52%

"Én nem tudom, olyan mint ha a mai média vagy bárki, leakarná építeni az emberek immunrendszerét, hogy minél több gyógyszerre költsön az ember!"

Hát szerintem ezzel a mondatoddal nagyon ráhibáztál valmire.

2012. márc. 29. 13:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha homokozóban zárt ruhában játszik (nem szoknyában meg bugyiban), nem nyúlkál a szájába és nem szórja a hajába a homokot (tetű!), akkor nagy baj elvileg nem lehet.
2012. márc. 29. 15:04
 14/20 A kérdező kommentje:
Most szegény 12. válaszolót minek kellett lepontozni???Szórakozzon/anak valahol máshol az illető/illetők!!!
2012. márc. 29. 15:11
 15/20 anonim ***** válasza:

Háát akkor én kakukktojás vagyok itt:)

Nálam mióta a babám megszületett a "rendes" folyékony szappan mellett ott figyel a fertőtlenitős is :S.

Én szeretem ha valaki jön hozzánk,az megmossa a kezét,ha hozzá akar nyúlni a gyerekhez.Hetente áttörlöm a dolgait ,fertőtlenitős kendővel.2-3 napont még bedobom a sterilizálóba a kajás dolgait.Ezek mind a magam megnyugtatásáért:).

Mert csúszik mászik,és nem mosom apadlót minden nap.

Kint az udvaron is már megfogdos dolgokat..persze megtörlöm a kezét,sima kendővel.

Most lesz 1 éves...

Akkor én ezek szerint elég "gáz" vagyok???

Vagy ez még nem tulzás ugye?

2012. márc. 29. 22:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem túlzás, ez teljesen rendben van. Csak túlzásba nem jó vinni, de még nem tartasz ott, nyugi. :)
2012. márc. 29. 22:22
 17/20 anonim ***** válasza:

22.17-es vok

Akkor jó,köszi:)

Még megkell szoknom,hogy a babóm összetudja magát már koszolni:)

Épp tegnap voltunk kint más anyukákkal és körbe röhögtek,mert állandóan poroltam a gyerek ruháját:)

Most kezdett el totyogni,van hogy csüccs van a porba...én persze kivittem a tuti kis fehér plüss nacijába...stb.:DDD

Bekell újitanom egy pár jó kis turis ,hömpörgős cuccot:)

2012. márc. 29. 22:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
"hömpörgős", ez tetszik! :DD
2012. márc. 29. 22:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha majd 8-12 évesen vérző térddel, mocskosan, büdösen jön haza a focizásból vagy bicajozásból, jól fog jönni az a védelem, amit ilyenkor szed fel. :)
2012. márc. 29. 22:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Totálisan egyetértek mindenkivel.

Kedves Harmadik válaszoló. Elárulom, hogy az én lányom másfél-két éves lehetett, amikor igenis bemászott a kutyaházba a cica után. :) Ez van, nem kaptam tőle szívrohamot.

2012. márc. 30. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!