Csak engem zavar ez az új higénikus világ?
Egyszerűen már felforr az agyvizem a sok antibakteriális reklámoktól!!!Most itt ez az új folyékony szappan, aminek már az adagolójához sem kell hozzáérni, mert az is tele van bacival!Meg a Vanish mosópor a kórokozók 99,9%-át elpusztítja!!!!
Miért kell a reklámoknak azt sugallni, hogy mindenki éljen úgy, mint ha egy szív átültetett lenne a kisszobában???
Én azt vallom, hogy a baktériumok igenis immunerősítök.Engem gyerekkoromban csak akkor láttak napközben a szüleim, amikor ebéd volt.Reggeltől estig a téren voltunk, (akkor) még sok gyümölcsfa volt a környéken, azokat ettük mosatlanul, mogyorót törtünk, egész nap a fűben fentrengtünk, és szappant szinte csak az esti fürdésnél láttunk.Még is itt vagyok!!!Sőt 2 évente ha van 1 kis náthám.Nem szedek vitaminokat, és nem parázok rá mindenre.Lányom 15 hónapos lesz, és nem törlök semmit körülötte higi kendővel, sőt a kis ruháit is csak kb 1 hónapig vasalgattam..stb.Eddig csak a foga miatt volt lázas 3 napig, ezen kívül még beteg nem volt.
Családból van ellen példám is.Minden ragyog a lakásban, a földről lehet enni, és nem értik a gyerek miért beteg 2 hetente, pedig tömik vitaminnal, csak hát lehet, hogy 18 fokban nem kéne még pulcsi meg kabát...na mindegy.
Én nem tudom, olyan mint ha a mai média vagy bárki, leakarná építeni az emberek immunrendszerét, hogy minél több gyógyszerre költsön az ember!Mert tulajdonképen azt sugallják a reklámok, meg a szakemberek, hogy minden baktériumot ami körülöttünk van, azt pusztítsunk el!!De kérdem én, ha elpusztítunk mindent, akkor hogy tanul meg a szervezet védekezni ellene???
Akkor megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok így!:)
Én sem fertőtlenítem túl a környezetünk, pedig 3 hónapos a babám.
Már én sem vasalom a ruháit, sőt a cumisüvegeket is csak két napont fertőtlenítem.
Nem kapok agybajt, ha leesik a cumi, sima csapvízzel leöblítem.
A kezét sem mosogatom 5 percenként.
Attől az érzékelős-adagolós szappantartótól nekem is leesett az állam. A gyerekek műteni fognak? :DDDD
Egyébként ez nem a baktériumokról, higiéniáról szól már rég, hanem az üzletről. Ha a jónép majrézik a baciktól, akkor el lehet nekik adni az új "fejlesztéseket".
Na a kisebbséget én fel akartam hozni példának, valamilyen szinten pozitívan, de kihagytam, de így már leírom!! :)
A mocsokban fekszenek, tényleg koszosak mint az állat.Vidéken is és itt Pesten is, és konkrétan szerintem az atomtámadást is túlélnék!!!De azért tisztelet a kivételnek, mert nekem elég sok roma ismerősöm van, és néhányuknál a földről lehet enni!!!
Na mindegy.
Az a lényeg, hogy mostantól mindenki úgy élje az életét, mint ha épp menne Pista bácsinak ki venni a vakbelét!!!Érzékelős szappan adagoló, ultra baktérium mentes szoba és ruházat...ja és lassan majd jönnek a reklámok arról, hogy szerkezetet építsünk a bejárati ajtó főlé, hogy amikor belépünk akkor fertőtlenítse mindenünket, és azonnal adjon 1 steril ruhát!!! :D Tudjátok, mint a laborokban, ahol veszélyes vírusokat tárolnak!!!!
Az agyam eldobom.
Sokan találgatják, mi lesz az emberiség vége; meteor, szupervulkán, stb., de szerintem az antibaci szappanok végeznek velünk. Addig meg egy rakás pénzt fizetünk a fertőtlenítőkre, utána meg a gyógyszerért, mert folyton betegek vagyunk, szóval duplán jó üzlet valakiknek. :)
Egy dolgot viszont muszáj még hozzátennem: fontos hogy ne essünk át a ló túloldalára. Nem jó a teljesen steril környezet, 200 éve például nem nagyon fertőződtek meg az emberek, ha mezítláb végigmentek a szántáson. Manapság viszont a környezet tele van nem természetes anyagokkal, amik már nem annyira tesznek jót. Például ha a földre ejtek valamit, nem csak poros, földes lesz, mint régen, hanem korábban ott parkolt autó csöpögő olaja, lomtalanításkor kifolyt vegyszer, stb. Azokkal nehezebben küzd a szervezet, mint a jó kis földdel. Az egészséges középút a nyerő.
Nekem 3 éves lesz a fiam.
Én nagyon tisztaságmániás voltam terhesen meg 1 éves koráig a gyereknek.Állandóan mindent sterilizáltam meg védtem óvtam mindentől.Itthon is mindent fertőtlenítettem mindent.
13 hónapos volt mikor először lementünk nyáron a homokozóba.Másnapra 40 fokos láza volt.Valami nagyon csúnya bacit elkapott.Kórházba kerültünk 3 napra.
Infúzió..stb.akkor fogadtam meg,hogy innentől kezdve semmit nem fertőtlenítek a gyerek körül.Azóta nem vasalom a holmijait, és a lakás sem ragyog a tisztaságtól...13 hónapos korától mostanáig 3 szor volt beteg.
Amikor egyszer lázas beteg volt akkor kihívtuk a gyerekorvost és azt mondta,hogy teljesen tökéletesen élünk.Annyit mondott még,hogy egy héten maximum kétszer fertőtlenítsem le a lakást, vagy inkább hetente egyszer.Mert a bacilusok kellenek a gyerek szervezetébe.
És azt is mondta,hogy azok a gyerekek a legbetegesebbek akiknél állandóan patyolat rend és tisztaság van.Ő például még azt is hozzá tette,hogy nem is szeret olyan családhoz kimenni ahol enni lehet a földről.
Ezek csak reklámok, amik természetesen a pénzről szólnak. Én sem szkafanderben viszem a gyerekeket játszótérre, és a lakás sem műtő tisztaságú, de azért ne felejtsük el, hogy sok betegség okozója a nem megfelelő higiénés környezet. Pl ótvar, hepatitis A, bélféreg, stb.
Régen, de még ma is az elmaradott, szegény országokban sok járvány van a rossz körülmények miatt.
Én sem vanish-el mosok, és nem fertőtlenítem körbe a lakást napi 10x,és nem kesztyűben homokozik a gyerek de vannak alap dolgok,mint pl. a kézmosás, ha hazaértünk.
Én is megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok így. 1 hónapos koráig volt vasalva a ruhája, cumisüvegei hetente-2 hetente voltak kifőzve. Nem tartom sterilen a gyereket, de nem is élünk a mocsokba. Amíg mászott naponta egyszer felmostam és felporszívóztam, de csak azért, mert kutyánk is van. Mióta megy és nem mászik a földön ez is lecsökkent (kivéve ha vedlik a kutya)
Ismerek olyat, aki amikor otthon volt folyamatosan domestossal törölgetett(értsd: kilöttyent egy csepp szörp máris domestossal letörölte). Na ott a 7 éves gyerek folyamatosan beteg. 30 fokban be öltöztették sapka, kabátba utána csodálkoztak, hogy fülgyulladása van.
Felesleges mindent fertőtleníteni folyamatosan. Ja még azt hozzáteszem, hogy gyerekkoromban a dédimnél a tyúkólba éreztem magam a legjobban. És itt vagyok, egészsáégesen:)
Mintha én írtam volna a kérdést:))
Soha nem sterilizáltam, egyszer kifőztem a babám cuccait és ennyi.Vegyszert amúgy is alig használok, ecetes vízzel mosok fel pl.
Kisfiam 1,5 éves és nagyon kis stramm gyerek:)
amitől még ki vagyok akadva, az az, hogy nem szabad játszótérre menni....de mondjuk mi nem tudjuk máshogy megoldani a levegőzést, hiszen panelban lakunk, a sima séta meg uncsi.De szerintem ezt is túllihegik, én is ettem tyúkszart kiskoromban mamáéknál és semmi bajom:)
Ja és mi egész nap a kertben lógtunk, vagy az utcán, felszedtünk mindent mégse lett bajunk.
Persze azért figyelek a tisztaságra, a kézmosás alapvető mikor bejövünk, de mi bizony megfogjuk a szappan nyomókáját:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!