Körübelül baba vállalás mennyi kezdő pénzösszeggel jár?
Gondolok a kül bútorok szülés, babakellékekre összesen,.
Szeretnék hamarosan babát és érdekelne h. az elején ez mennyit jelent, és h. a további hónapokban h. jöttök ki gyes/gyed-ből az mire elég?:)
Nem csak a pénzen múlik természetesen, de kiváncsi vagyok:)
Szerintem nem számoltál alá a 250 ezerrel. Annyiból azért ki lehet hozni, de akkor tényleg nem fullos dolgokat kell venni.
Nekem a szülés terhesgondozással 150 ezer volt, magándokinál.
Kiságyat és kisruhákat kaptunk a barátnőmtől, de persze mi is vettünk pár új darabot.
Babakocsi hordozóval 30.000 (újan vettük)
Mellszivó 14.000 (újan)
bababútor 40.000 (igaz picike a szoba is)
Azt hiszem ezek voltak a nagyobb kiadások. Mi kihagytuk a sterilizáló, ételmelegitő, légzésfigyelő (én ezekről másként vélekedek és nem tartottam fontosnak)
És sok mindent kaptunk ajándékba, pl ilyen volt a bébiőr, pelenkázó.
Az a baj, hogy a legtöbb pénz az apró dolgokra megy el, amit észre sem veszel. Mert lehetne még sorolni a babakelengyét, ami párszáz forintos dolgokból áll, mégis sok ha a végén összeadod.
Utána a min. amit a babára költünk kb 30.000 havonta, ebbe benn van a pelus, positörlő ilyen, olyan kellékek, később babakaja. Ha tápszerre is szükség van, akkor sokkal több (barátnőm fia tápis volt elejétől ez havi min. plusz 20 000 ft volt nekik) Nameg a ruhatár folyamatos cseréje. Az sem olcsó mulatság, bár lehet használtan is venni. Én erről is ásképp vélekedek, inkább újan veszek piacon (nem bababoltban, ott azért horribilis összegek vannak), vagy a barátnőmmel megy a csere-bere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!