Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Körübelül baba vállalás...

Körübelül baba vállalás mennyi kezdő pénzösszeggel jár?

Figyelt kérdés

Gondolok a kül bútorok szülés, babakellékekre összesen,.

Szeretnék hamarosan babát és érdekelne h. az elején ez mennyit jelent, és h. a további hónapokban h. jöttök ki gyes/gyed-ből az mire elég?:)

Nem csak a pénzen múlik természetesen, de kiváncsi vagyok:)

2009. jún. 14. 20:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentöl függ.Megelégszel alapdolgokkal vagy mindenböl fullosat szeretnél.Mennyi kisruhát kapsz babás ismerősöktől,egyáltalán elfogadod-e a használtat.

Szülés kb 60e,plusz a vizsgálatok átlag 6-8e,kismamaruhák8ha nem is kimondottan az,de kell vmi amibe belefér a pocak)

téli,vagy nyári baba lesz,öltözködés miatt...

Hát ennyi röviden.

babakocsi pl 60e-töl kezdödik(ha olcsobb akkor plusz autósülés)határ a csillagos ég....ugyanez a ruháknál butoroknál,nem mindegy hol vásárolsz....

2009. jún. 14. 20:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha olcsóbban szeretnéd a dolgokat megúszni, mi kb 70 000 Ft ból vettünk ágyat, hordozót, babakocsit, kádat állvánnyal. Volt amit használtan ismerőstől.

Pelenkázó, légzésfigyelő kölcsönbe volt. (40 lett volna)

Terhesgondozás, ultrahang 50

Szülés dokinak 60

Szülésznőnek 20

Apróságok (pelenka, ruha, orrszívó, melltartóbetét, mellszívó, krémek, textilpelus, baba törölköző, ágynemű stb...)40.

Sztem ez alaphangon.

Ennél csak drágábban lehet.

És így is sokat a család segített, mert ezeket sem tudtuk volna kifizetni.

2009. jún. 14. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Babakocsi:65000.- (4 funkciós)

Ágy:25000.-

Pelenkázószekrény:25000.-

Pelenkázólap:3500.-

Bébiőr:15000.-

Légzésfigyelő:20000.-

Cumisüveg:kb1300.- /db

Cumi:kb700.-/db

Ágy a szobába,amin én aludtam:20000.-

Dekor a szobába: kb 30000.- (függönnyel,szőnyeggel)

Matrac neki: 9000.-

+ ruhák, takaró, lepedő, textilpelus, krémek, pipere,lázmérő, orrszívó(1500.-),de ezekre nem emlékszem

kád+állvány: 10000.-

mellszívó:17000.-

sterilizóló:5000.-

üvegmelegítő:nem emlékszem

+ pelenka: kb 2000.-/csomag az elején

Durván ennyi, ez nálunk volt és csak a baba

De még lehet fokozni a játékokkal, elekromos hintával, de azt le sem írom.

2009. jún. 14. 20:48
 4/11 A kérdező kommentje:

Huhh:S Annyira szeretnék babát:) Csak szeretném ha meglenne minden és nem kellene aggódnom:)

Köszönöm szépen a válaszokat:)

Én is összeszámolgattam magamnak és a 250e reális ár, vagy nagyon alá számoltam?:S

2009. jún. 14. 21:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

20:48-as vagyok

Mi elég hamar elkezdtünk vásárolni és havonta eloszlott így az összeg, meg legtöbben kapnak egy csomó mindent kölcsön.

Meg hát ugye a magándoki...ha megengedhetitek magatok, sokat számít.

2009. jún. 14. 21:38
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Mivel mi senkitől semmit nem kaptunk,mindent meg kellett venni,és a férjem úgy döntött,akkor legyen minden új.

Szobabútor:210 ezer

Babakocsi(hordozó+talp+mózes):100 ezer

Állvány,kád,sterilizáló,üvegmelegítő:40 ezer

Cumisüveg,cumik:10 ezer

Ágynemű,babakelengye:70 ezer

Légzésfigyelő(ajándék pel.tartó kuka):35 ezer

Pelenka,pipere cuccok:15 ezer

Utazóágy,pihenőszék,járóka:60 ezer

Plüss játékhíd,ágyra forgó,kocsira játék:15 ezer

Terhesgondozás(magán+sztk-s dokinál):40 +30 ezer

Szülés(fogadott doki):70 ezer

Szülés(fogadott szülésznő):30 ezer

A babára havonta kb.30-35 ezer ft-ot költünk.Mi szeretnénk még babát,ezért is akart a férjem mindent újonnan vásásrolni(és mint írtam,senkitől semmit nem kaptunk).

2009. jún. 14. 21:57
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó vagyok.A mellszívót el is felejtettem,elektromos+kézi egyben,20 ezer ft volt.
2009. jún. 14. 21:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Látom itt aztán volt költekezés a babákra...

Mi mindent használtan vettünk,babakocsi,hordozó,ágy,pelenkázó,kád=24000 ft

ruhákból újakat,de nem márkásakat,kb 10000ft, a többi rucit kaptuk!Plusz sok kis aproság ez kb 20000 ft

Szóval nekünk nagyon olcsó volt,és bár használtan vettük nagyrészt,ugy néz ki minden mintha új volna!

2009. jún. 14. 23:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Mi is elég hamar elkezdtünk vásárolni,igy nm éreztük meg annyira,ha egyszerre kellett volna megvenni mindent biztos n ment volna.Igy utólag öszeszámolva horrornak tünik az összeg,és folyamatosak a kiadások természetesen ezek után is.Havonta 10e min.

(pelenkából nem a legdrágább volt a nyerő szerencsére,a ruhatár folyamatos ujitása,most már külön fözök a kisfiamnak,stb...)

2009. jún. 14. 23:43
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Huh, en most elegge pislogtam ezekre felsorolt osszegekre.

Elhiszem, hogy igy van es ennyi, de most mar biztos, hogy a masodik babankat sem Magyarorszagon fogjuk vallalni, mert azzal telne az egesz terhessegem, hogy bogok a koltsegek miatt...

Mi kulfoldon elunk. Sok uj dolgot vettunk, ennek ellenere kozeleben sem jarunk a korabban olvasott vegosszegeknek.

Tudom, ez nem szempont, de azert leirom, hathat erdekel valakit. (Az osszegeket fontban adom meg, majd a vegen atszamitom.)

Babakocsi uj: 60£ (labzsakkal, taskaval, esovedovel, az otthoni PegPerego, itt mas neve van)

hozza hordozo hasznaltan rogzitheto alappal az autoba: 20£

uj babaagy, ami kesobb heverove alakithato matraccal, baldachinnal, racsvedovel egyutt: 50£

Pelenkazo+furdeto alvany tarolofiokokkal ujonnan: 60£

legzesfigyelo+bebior ujonnan: 65£

Medela elektromos mellpumba hasznalt (baratnotol atveve): 20£

Elektromos fisher price hinta/pihenoszek ujonnan: 25£

Szuper jaroka (jatszosatorra vagy vedokorlatta alakithato) masodkezbol, de teljesen hasznalatlanul: 35£

Sok extraval ellatott jatszoszonyeg hasznaltan: 20£

Laminalt padlo+szobafestes+egy szonyeg: 60£ (munkadij nincs, a ferjem csinalta)

avent uvegek (2 kicsi, negy nagy, 2-2 darab 1,2,3-as cumival): 25£

piperecuccos nagybevasarlas a baba szuletese elott (furdetok, kremek, orszivo, koromvago csipesz, vattak, torlokendok, ket csomag pelus, jatszocumi, infacol, melltartobetet, betet szules utanra, eldobhato bugyi, stb) 50£

Ruhat alig vettunk, mert sok ujat kaptunk a latogatoktol, nagyszuloktol, valamint unokahugomrol kolcsonkaptunk hasznaltat.

Jatekot szinten alig vettunk, mert barati parbol anyukanak jatekvasarlasi szenvedelye volt (kifejezetten a markas es draga jatekokra iranyult), mig apuka ra nem jott, hogy az egesz garazs alig hasznalt jatekkal van tele es ki akarta dobatni a felet. Anyuka nekunk adta oket, hogy megmenekitse. Most a gyerekszoba van veluk tele nalunk. Megjegyzem, hogy teljesen felesleges ennyit venni, mert van kb 10 darab, amit szeret a fiam, a tobbit elo sem szedi.

De egy-ket kihagyhatatlan ruhat es ragokendot mi is vettunk neki, ez nagyvonaluan szamolva maximum 30£.

Szules, terhesgondozas: itt ingyenes.

Lehet, hogy valami kimaradt, de nem jut mas eszembe.

Ez igy osszesen 520£. Atszamitva kb 165.000 forint.

Teny, hogy jatekok es ruhak teren szerencsenk volt, de nehany dolgot feleslegesen vettunk meg, mint pl a pelenkazos furdeto (hamar kinotte a kadat, pelenkazni az agyon nekem kenyelmesebb), eleg lett volna az az 5£-os muanyag kad, amit azota is hasznalunk. Tenyleg, ez plusz 1600 forint kb. Jatszoszonyeg nelkul is meglettunk volna, mert csak egy honapig hasznalta, nem volt odaig erte a fiam. Egyaltalan nem volt tejem, igy a mellpumpa csak negy hetig volt hasznalva, amit probaltam tejet csinalni, melltarto betet ertelemszeruen nem kellett. Furdetok es kremek sem kellenek azota sem, mert csak olivat hasznaltam az elso harom honapban. Infacol sem kellett volna, mert nem volt hasfajos.

Ezt az osszeget ahhoz kell viszonyitani, hogy ez kb egy minimalberes havi fizetes fele.

Teny, hogy en nem akartam tobbet kolteni, mint amit kell, de itt igaz, hogy a hatar a csillagos eg. Akar kolthettem volna 500 fontot csak a babakocsira, ha akarok...

2009. jún. 15. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!