Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ne haragúdjatok, nem provokatí...

Ne haragúdjatok, nem provokatívnak és bántónak szánom a kérdésemet, de mi mostanában ez az "adjunk minél különlegesebb és furább nevet a gyerekünknek" divat?!

Figyelt kérdés

Vagy csak ez az oldal van tele hülye név mániás anyukákkal? Annyi szép fiú és lány név is van. Miért van mindenki megőrülve a furábbnál furább nevekért?

Szerintem baromi nevetséges amikor megkérdezik a szomszédok nagypapit/dédipapit, ő meg csak fél perces gondolkodás után tudja megmondani az unokája nevét...

Sejla, Sejke, Nola, Lola, Lora, Lara?!

Ma a baj a Nórával, Laurával, Lilivel, Julcsival, Zsófival? És akkor a fiúkról ne is beszéljünk...

2012. márc. 27. 09:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
52%
A Villő milyen kategóriába tartozik?
2012. márc. 27. 14:00
 22/26 anonim ***** válasza:
38%
én irtam a hol élteket, én pest megyében lakom és magyar ismerőseimről irtam. amugy szerintem már nincs olyan név amire azt lehet mondani hogy különleges.
2012. márc. 27. 14:22
 23/26 A kérdező kommentje:

Villőt is ismerek. Nem tudnék elvonatkoztatni a lányzótól, így tuti nem adnám a gyerekemnek...

Egyébként a ritka nevek közé sorolnám.

2012. márc. 27. 14:23
 24/26 anonim ***** válasza:
81%

A név adásának a célja az volt már ezer éve, és ma is az, hogy megkülönböztethessük magunkat a többiektől. Régen direkt különböző neveket adtak, hogy ne lehessen keverni. Ma is ez a vágy él a szülőkben, amikor olyan nevet választanak gyermeküknek, amelyik nincs a környezetükben, ritka. Én szerintem ez teljesen normális.

Az már más kérdés, hoyg a névadási szokások abba az irányba mentek el az elmúlt évszázadokban főleg kicsiny hazánkban, hogy örökítsük a családnév mellett a keresztneveket is, ezzel is fenntartva a családi kötődést. Én ezzel a szokással nem értek egyet, van aki igen.

Vannak nevek amik nekem sem tetszenek, és vannak amik tetszenek. Van köztük ritka név, és van gyakori.

Nekem tucat nevem van, és soha nem szerettem, hogy bárhova mentem mindig több volt belőlem, ezért én ritka neveket szeretnék majd adni a gyermekeimnek.

Mindenki más elvek alapján válogat, sok félék vagyunk, és ez így van jól!

2012. márc. 27. 20:39
 25/26 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes olvasni, hogy már 5 évvel ezelőtt is a "divat" névadás volt a téma és azóta se változott semmit. Egyben azért szomorú is, hogy sokan nem tudnak kilépni a megszokásaikból és azóta is csak azt tudják fújni, hogy az általuk ismert és jól megszokott nevek az igazi nevek.

Az utolsó hozzászólónak meg nagy nagy like. :)

2017. máj. 6. 19:06
 26/26 Suqqy válasza:

Hú,de régen kezdődött már ez a kérdés :)

Lehet mondani divatnak,haladásnak,hülyeségnek,viccesnek,vagy csak éppen kinek mi tetszik,vagy milyen nemzetiségű a párja...

Én pl úgy vagyok vele,ha már magyar vagyok,magyar nevet adok neki,nem érdekel,hogy mennyire tömeg név,bár már nem az Anna és a Tamás az...fiú névben nem tudom,lányban most a Zoé a legnépszerűbb,abból van kismilliónyi.Nem csúnya név,nekem is tetszik(egy könyvben tetszett meg már sok-sok éve),de attól a lányomnak nem adnám.

Lehet maradi vagyok,de én maradok az Annánál,Zsófinál,Tamásnál,stb,mint a mostani "furcsa" nevek mellett :D

Amúgy megjegyzem a lányom második neve is "fura",mert Csepke,de az is régi magyar név (ez csak úgy véletlen megtaláltuk,megtetszett és legyen)...

DE még ha némelyik viccesnek,furának,stbb hangzik,akkor sem szabad kritizálni,vagy azt tegyünk magunkban meg,mert sosem tudhatjuk,hogy a másik miért olyan nevet adott,plusz azzal Őt megbántjuk (tudom nem bántásnak szánta a kérdező)

Lényeg,ezen rengeteget lehetne vitatkozni,de mindenki szíve joga,hogy milyen nevet ad a gyerekének,hisz mindennek megvan a története(beleszeretett,olyan családban él,vagy csak begyöpösödött,mint én :D )

2019. máj. 5. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!