Anyucik, nektek mindig van tartalék pénzetek nehezebb időkre félretéve?
Nálunk úgy van, hogy mindig van valami amire összespórolunk, aztán el is költjük rá. Persze ez általában a házra megy vagy nyáron kirándulásra.
De vannak nehezebb időszakok nálunk is, annak ellenére, hogy jól keres a férjem és olyankor bevallom bajban vagyok és anyumtól kell kölcsön kérnem. Ha van, akkor mennyit tesztek félre ilyen esetre?
nekünk van. én nem nyúlok hozzá, sőt inkább rakok még hozzá :)
férjem rájárna ezért ő nem is tudja, hogy mennyi se azt, hogy hol van. direkt nem a bankba tartom mert ha tényleg nagyobb baj van akkor azonnal hozzá tudunk férni.
a bankba meg az van amit sajnos hónap végére többnyire felélünk
Van egy fix tartalékunk, még a babatervezés időszakából, 500e ft. Ez csak és kizárólag arra van, ha a férjem elveszítené a munkáját, akkor fél évig kihúzzuk. Ha valami elromlana, azt is ebből fizetnénk. De ehhez nem rakunk hozzá, viszont nem is veszünk el mondjuk ruhára vagy ilyesmire.
Ezen felül havi 20-50 között rakunk félre most éppen a nyaralásra.
sajnos nem tudunk félrerakni!
de még nyaralásra sem futja. és nem élünk nagy lábon.
de sajnos nagyon hamar elmegy a pénz!
És nem hülyeségre!
Sajnos!
Igaz kölcsönkéri nem kell, de hónap végére elfogy!
Eddig nem volt nagyobb kiadás, remélem ezután sem jön!
Mi jelenleg jól élünk, így félre tudok tenni. Párom keresetéből megy a számlákra, havi étkezésre, gyermekre és plusz költségekre. Az én GYED-em felét mindig átutalom egy másik számlára. A másik fele meg az, amit biztosítékként tartok magamnál kártyán. KP-ban sosincs több nálunk 10 ezer forintnál.
Mi inkább kártyával szeretünk vásárolni.
Árulok én is Teszveszen és Vaterán. Ez a lányom "perselyébe" megy bele. Volt már, hogy abból vásároltam neki, de szinte mindig visszatettem neki az összeget, amit kivettem tőle.
Örülök, hogy eddig nem kellett senkitől sem kölcsönkérnünk, de ez bármikor fordulhat!
Mi minden hónapot úgy kezdünk, hogy elteszünk egy tízezrest, amihez max. hónap végén nyúlunk hozzá. Ha megmarad, az sem baj. A gyerkőcnek külön gyűjtünk, ha van aprópénzünk, akkor mindig bedobáljuk a dobozába, már 12 ezer forint benne van. Ha sikerül ruhákat eladnunk, akkor azt az összeget vissza is fordítom vásárlásra, pl. most nagyon jól jött, amikor cipőt és tavaszi ruhákat kellett venni.
Félretenni eddig nem tudtunk, mert hiába keres jól a férjem, mindig bejött valami. Decemberben a karácsony, január hosszú volt, februárban defektes lett az autógumi, muszáj volt cserélni, most márciusban műszakiztatni kellett az autót + 36 ezres gázszámla. Remélem, az április már nem tartogat ekkora meglepetéseket és akkor végre tudunk kicsit félre is tenni.
Kölcsönkérni szerencsére sose kell, pár ezer mindig marad hó végén, amit görgetünk.
Régen mindig volt.
Amikor házat vettünk elment az összes spórolt pénzünk.
Azóta sincs, mert mindig kell a házra annyit költeni,hogy elviszi a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!