Kell aggódnom vagy nem? A babám tarkóredője :2.7,2.8,3mm is volt!
24éves vagyok,első terhességem! 12 hetes terhes vagyok! Voltam uh-n,ahol a doki mindent rendben talált! Élő magzat,ritmusos szívműködés,négyrekeszes szív,zárt hasfal,mellkas,épnek imponáló testkontúrok,négy végtag látható,orrcsont ábrázolódik!
CRL: 5.2cm! BPD: 2cm! F: 1cm! NT: 3mm!
A doki mondta,hogy nem ijesztgetni akar,de jobb ha felhívóm azért a genetikai központot egy uh vizsgálatra! Hamarosan hívom őket! Nagyon félek,hogy beteg lesz a babám és elveszítem őt! Nagyon rossz érzés! Próbálok pozítív lenni,de nehéz! Nagyon sokszor nézte meg a doki a méreteket,mindig mást mutatott: 2.7,2.8 és 3mm is volt! Ki,hogy élte meg ezeket?
Nekem 12 hetesen végeztek kombinált tesztet, ami pozitív lett, tehát Down gyanús volt a baba.
Megmondom neked őszintén, mi 2 hónap alatt végigjártunk egy csomó vizsgálatot, többször voltunk genetikai UH-n, személyesen dr. Hajdú Krisztinánál is, aki a legnagyobb szaktekintély itthon. Sehol nem tudtak semmi biztosat mondani, így végül én bevállaltam az amniot. Ez az egyetlen igazi diagnosztikus módszer, minden más csak találgatás.
Nekünk szerencsére egészséges babánk született, de van sajnos egy ismerősöm, ahol már az UH erősen sejtette a bajt, és végül a kromoszómavizsgálat igazolta is, ők elvetették a magzatot.
Tudom, min mész most át, és hidd el, minél előbb jobb a biztosat tudni, mert a kétségekbe tönkre mész. Én utólag már csak azt bánom, hogy kivártunk (az orvosok tanácsára) az AFP utánig, s csak a 1. héten jutottam ez az amniora.
Holott pl. chorionboholy mintavételt a 12-15 hétben csinálnak, és annak az eredménye akár pár nap alatt is megvan, nem kell majd egy hónapot várni, mint az amnio eredményére.
Tudom, hogy sokan a vetéléssel riogatnak ilyenkor, én is féltem tőle, és emiatt hezitáltam sajnos sok-sok héten át. Ezért volt időm alaposan körbeérdeklődni, sokfelé kérdezősködtem. Az az 1% esély a valóságban sokkal-sokkal kevesebb, csak egyszerűen ennél kevesebbet nem mondhatnak a dokik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!