Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az alábbiak közül melyik...

Az alábbiak közül melyik nevet adnátok legszívesebben születendő gyermekeiteknek?

Figyelt kérdés

Nem sok név szerepel a listánkon. Valójában azért kérdezem, mert édesanyám azt mondta a választott nevekről, hogy jól kicseszünk szegény gyerekkel, ha az alábbi nevek egyikét adjuk neki.

A nevek: Aisa, Borbála, Édua, Hanga

Nekünk ebből a legjobban az Aisa tetszik, mert különleges és ritka. Tuti, hogy kislányunk lesz, még van időnk a szülésig, de már nézzük a neveket és őszintén szólva egyik sem nyerte el annyira a tetszésünket, csak ezek, legalábbis eddig.

Ti hogyan választottatok nevet gyermekeiteknek?

2012. márc. 19. 21:09
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Az Éduán kívül szerintem jók. Az Aisa kimondottan tetszik, bár a lányomnak nem adnám, mert már a fiamnál meg volt a lány név(fiamat sokáig nem tudtuk kicsoda) így lány nevünk is volt, ahhoz ragaszkodok, ha a második majd lány lesz:)
2012. márc. 20. 10:20
 22/33 Mary_Poppins ***** válasza:

Nekem a Borbála tetszik a legjobban, de a másik három sem rossz. Szerintem egyáltalán nem szörnyűek, sőt.

Hallgassatok a szívetekre, és ne másra, mert megbánjátok később.

Az én kislányom a nagymamám nevét kapta (aki Izabella volt), de mivel a férjem külföldi, és a vezetéknév is, és külföldön is élünk, így Isabelle lett (kiejtés: Izabel).

Így majdnem olyan mint a dédnagymamáé (már nem él), és mégis más.

2012. márc. 20. 10:53
 23/33 anonim ***** válasza:

Mi is ritka neveket adtunk a gyerekeinknek (nekem ezek nem abba a kategóriába tartoznak, esetleg az Aisa).

A 4 közül egyiket sem adnám saját gyereknek, de szerintem egyáltalán nem borzasztó nevek.

Hangzás alapján az én sorrendem:

1. Hanga - ez tetszik a legjobban, ismerek is több Hangát

2. Aisa - ez is tetszik. Egzotikus, keleties hangzású, nem minden vezetéknévvel passzol (pl. a férjemével abszolút nem)

3. Édua - igen is, meg nem is... "ősmagyar" körökben egyre népszerűbb. Nekem kicsit furcsa hangzású, az U miatt talán

4. Borbála - a 4 közül ez az a név, ami egyértelműen nem tetszik. Nekem túl öreges, régies név.

2012. márc. 20. 11:24
 24/33 anonim ***** válasza:

Velem nem leszel előrébb ,mert mindegyik tetszik:)

DE talán az Édua a legjobb:)

Hanga,Borbála egyre gyakoribb

Aisa szintén kezd felkapott lenni

Amúgy pedig ne törődjatak senkivel,amelyik nektek tetszik!

Az én lányom is "ritkább" nevet kapott..már senki nem tudja elképzelni,hogy más legyen a neve!:)

2012. márc. 20. 12:26
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Szép nevek. Mind a négy név viselőjét ismerek.

Aisa: nekem tetszik, bár lehet kicsit fura elsőre a hangzása.

Borbála: szerintem szép név, Bori becézés kifejezetten tetszik.

Édua: különleges, de egyszerű név, szerintem szép.

Hanga: nekem annyira nem tetszik, és egyre több van az ismeretségben.

A nagymama pedig majd örül az unokájának, és amint a kezébe foghatja, nem fogja zavarni mi a neve, imádni fogja!

2012. márc. 20. 13:49
 26/33 anonim ***** válasza:

Mindegyik tetszik.

A szívemnek nyilván Aisa, mert az én lányom Aisha (igen, h-val).

De nagyon nézd meg a vezetéknevet, mert magyar vezetéknévhez nagyon nem megy :/ A férjemnek német vezetékneve van, ezért gyönyörűen hangzik így kimondva a teljes neve... :)

2012. márc. 20. 14:00
 27/33 anonim ***** válasza:
Szia,egy Borbála és egy Hanga anyukája vagyok,így egyértelmű,hogy ezek tetszenek a legjobban.Milyen érdekes,hogy Neked is ezek a nevek tetszenek és ráadásul ebben a leosztásban.
2012. márc. 20. 15:57
 28/33 anonim ***** válasza:
Ezek közül nekem az Édua tetszik.És tök mindegy hogy mit gondolnak mások a Te gyereked lesz,és olyan nevet adsz neki ami neked tetszik.Ráadásul nem tucatnév ami miatt külön szimpi:)
2012. márc. 20. 17:06
 29/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A vége felé egész jók voltak a vélemények.

Csak szerettem volna megtudni, hogy Ti mit gondoltok ezekről a nevekről, mert én tudom, hogy furcsák és nagyon ritkák de szerintem pont ezektől szépek. :) Soha nem engedtem, hogy befolyásoljanak egy döntésben, ez a kérdés is inkább kíváncsiság.

Bár, egy kicsit talán elbizonytalanodtam az elején.

2012. márc. 20. 20:49
 30/33 anonim ***** válasza:
Megírod majd, hogy végül melyik név mellett döntöttetek?
2012. márc. 21. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!