Az alábbiak közül melyik nevet adnátok legszívesebben születendő gyermekeiteknek?
Nem sok név szerepel a listánkon. Valójában azért kérdezem, mert édesanyám azt mondta a választott nevekről, hogy jól kicseszünk szegény gyerekkel, ha az alábbi nevek egyikét adjuk neki.
A nevek: Aisa, Borbála, Édua, Hanga
Nekünk ebből a legjobban az Aisa tetszik, mert különleges és ritka. Tuti, hogy kislányunk lesz, még van időnk a szülésig, de már nézzük a neveket és őszintén szólva egyik sem nyerte el annyira a tetszésünket, csak ezek, legalábbis eddig.
Ti hogyan választottatok nevet gyermekeiteknek?
Én ezekben a nevekben nem látok semmi csúfolni valót, persze nem vagyok már gyerek, lehet, hogy ezért is van. De azt nem értem, hogy miért lenne kicseszés egy gyerekkel szemben. Ha az a gyerek tudja viselni úgy, ahogy azt kell, akkor szerintem nem mondhatjuk, hogy "kicsesztek a gyerekkel" vagy hogy "szörnyű neve van".
Én meg vagyok elégedve a nevemmel, elfogadtam és érdekes, engem senki nem csúfolt miatta. :)
Nekem mind tetszik, az Édua nekünk is listás volt.
A kislányunk végül Alina lett.
Nem bántam meg, nagyon illik rá a neve, jobbat nem is kaphatott volna. :)
Ne feledd, a Ti döntésetek!
Boldog Babavárást! :)
Szerintem ne foglalkozz senkivel, a ti gyereketek, nektek kell nevet adni neki. Akármilyen nevet választotok, mindig lesz valaki, akinek nem tetszik, és megpróbál elbizonytalanítani. Én már azt is megbántam, hogy elmondtam a választott nevet a szüleimnek a baba születése előtt. Ahányszor találkoztunk, mindig elmondták hogy milyen idióta név ez, és hogy mennyit csúfolják majd a gyerekemet miatta. Jól elbizonytalanítottak, meg elrontották a kedvem. De végül maradtunk annál a névnél, és nem bántuk meg, szerintem nagyon is illik a kisfiamra.
Szóval ne hallgass senkire, csak magadra és a párodra.
Amúgy nekem tetszik az Aisa. Jól hangzik, és tényleg különleges.
Ezek az én kedvenc neveim :) :) :) Csak a férjem mindet megvétózta :( :(
Ha sorrendbe kellene raknom, akkor így:
Édua (imádom, ez a világ legszebb neve)
Aisa (nekem Ajsa-ként jobban tetszik)
Hanga
Borbála (itt a becézéssel van bajom, Bori, Borcsi, ezek nem tetszenek, hanem kifejezetten így tetszik, hogy Borbála)
nekem mind listás volt, de a férjem mind kihúzta...
az én sorrendem:
Borbála
Hanga
Édua
Aisa
az első kettőt kezdik nagyon felkapni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!