Halottátok, hogy nem röviditették le a gyed és a gyest?
igen ,sejtettem, is,hogy nagy lesz itt az öröm:)
Aztán este is mondták,de akkor jobban figyeltem és átdolgozásra küldték,szóval sztem maradni fog ez,de sólyomnak igaza van a bölcsi dologban,úgyhogy akárhogy gondolkozom,ez íg nem lesz kóser...sehogy sem lehet jól megoldani...
Szal vagy mire újraszavazzák elkezdenek legalább 200 bölcsit építeni,vagy megit le lesznek szavazva...én még az is kinézem belőlük,hogy ébiszitter képzést fognak csinni,hog az anyukák menjenek vissza dolgozni.Kérdés kinek jó ez.Azért sólyom jó fej volt,nem néztem ki belőle:)Lehet szeretni ezért:)
nekem most lett volna egy munkalehetőség kisfiam 20 hónapos és nem vették fel a bölcsibe hely hiány miatt. majd csak szeptembertől vihetem beszoktatni!
Elhalasztottam egy jó munkát!
A bölcsöde vezető azt mondta, hogy oldjuk meg csaláson belül!
De hogyan! egyik mama két műszak másik három műszak!
Könyörgöm! Miért nem veszik észre, hogy esz 1 éves gyereknek az anyjára van szüksége, nem pedig egy idegenre! Más keze alatt tanuljon meg járni meg beszélni? Már ha foglalkoznak majd vele rendesen. Hát nem tudom....
Amúgy ha mégis megszavazzák annak ellenére, hogy Sólyom kiállt mellettünk, én is nagyon reménykedem abban, hogy később mégis eltörlésre kerül! Az 1 éves gyerekemet én szeretném még nevelni. Még egy 2 éves gyereknek is anyja mellett lenne a helye, nem hogy egy 1 évesnek. Hihetetlen, hogy ennyire outák odafent (akik megszavazták ez a hülyeséget)
De látom még mindig nem figyeltek. Már egy ideje nem arról van szó, hogy 1 év lesz a GYED és 1 év a GYES, hanem arról, hogy mindkettő két évre jár, kivéve, ha az anyuka két évnél kevesebbet dolgozott, mert akkor csak addig lehet GYED-en, amíg dolgozott. Ezt nem fogadták most el, és ezt fogják majd másodszorra valószínűleg elfogadni. Az 1 év GYED, 2 év GYES csak egy régebbi verzió volt. Most arról szavaztak, hogy a GYES csak két évig járjon-e a három helyett.
Ha már ennyire "követitek" a dolgokat, akkor jó lenne utána nézni, hogy miről van szó.
Ha lesz a 3.évben gyes, ha nem, én akkor is a gyed lejárta után,plussz az összegyűlt szabik, vagyis gyerkőc 2 éves és pár hónapos korában visszamegyek dolgozni.
Mert a max. gyed után a gyes öszegéből nemigen tudnánk kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!