Mi a véleményetek arról, ha egy goth stílusú, feketébe öltözött, huszonéves lány gyereket vállal?
Én meglepődöm ilyenkor, de pozitívan :) Szerintem aranyos összhatást kelt a kicsit extrémebb kinézetű szülő kisgyerekkel :)
Amúgy meg mindenkinek megvan a saját stílusa, maximum vannak, akiké kicsit kirívóbb, de ezzel nincs semmi baj.
Megjegyzem, amikor a fiam megszületett, még öt piercingem volt (mind látható helyen), meg egy időben pink hajam is volt (régebben is volt, még jóval előtte, aztán egyszer újra kedvet kaptam hozzá). Igaz, azóta ezek már nincsenek, a piercingeket meg is untam kicsit, meg nem tudom, valahogy már zavartak, a pink hajammal meg annyi volt a bajom, hogy abból amennyire én tudom, nincs tartós hajfesték, csak színező, és elég nagy macera volt minden héten újrakenni. Azóta meg már majdnem derékig ér a hajam, most már tuti nem szőkíteném ki, hogy megint tudjam színezni, szóval így ránézésre rólam már nem nagyon lehet semmi extremitást feltételezni, de elég csak megnézni a régi képeimet :D
Én is ilyen anyuka vagyok, a fiam most lesz 5. Van ahol, megnéznek, beszólogatnak sajnos.
De a legtöbb ember, még ha előítélettel rendelkezik is, aztán pozitívan csalódik, ha jobban megismer vagy látja, hogy bánok a fiammal, milyen a kapcsolatom vele. Nyilván a külsőmnek vagy annak, milyen zenét hallgatok, semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyire imádom a gyerekem. Ennek ellenére persze vannak sznobok, akik pusmognak, hogy "pff...ez is jó anyuka lehet". Az ilyenek véleménye nem is nagyon foglalkoztat.
Mondjuk a hajam egyáltalán nem extrém(jelenleg vörös), de tervbe van ismét pink, vannak tetoválásaim, fültágítóm, pár piercingem - de azokból én is lejjebb adtam már, főleg nagyon látható helyen, mert engem zavartak már. Öltözködésben nagyrészt fekete ruhákat viselek, de rockabilly stílusú ruhák is tetszenek - hangulattól függően öltözködöm, de így is eléggé megnéznek.
Nekem az a véleményem, hogy aki ez alapján ítél meg egy szülőt, az csak őt és értelmi szintjét minősíti és nagyon kellemesen csalódtam én is, hogy erre a kérdésre ennyi pozitív válasz érkezett :)
láttam már hippy anyukát apukát a gyerkőcükkel. hogy a szülőkön "szakadt" ruha volt az egy dolog, de a gyerek szép igényesen volt felöltöztetve. szerintem nagyon édes család voltak. kicsit még féltékeny is voltam rájuk :)
egyébként én rock zenét hallgatok van bakancsom is, sokan mondták, hogyha már nagy lesz a pocim (most vagyok 14 hetes) milyen dili lenne abban mászkálni. egy biztos: nem azt fogom nézni, hogy mi a dili, hanem hogy mi a kényelmes. ha az lesz akkor azt fogom hordani és a vélemények nem fognak érdekelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!