Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit fizetnél egy nem...

Mennyit fizetnél egy nem szakképzett személynek, aki vigyáz a gyerekedre, amíg te dolgozol?

Figyelt kérdés

Itt most egy havi fizetésre gondoltam elsősorban, nem órabérre. Kizárt, hogy a gyesből meg tudunk élni ha a fiam betölti a kettőt, így vissza kell mennem dolgozni. Viszont falun lakunk, bölcsi nincs, oviba 2,5 évesen mehet, szóval fél évet meg kell oldanunk valahogy. Tehát napi 8 órában lesz szükség egy megbízható személyre, már gondolkodok is valakin, aki most éppen egy ikerpár mellett van, szóval tapasztalata van bőven. De mielőtt megkérdezem, kíváncsi lennék, hogy mi az a reális összeg, amit fizetni lehet/kellene neki. Persze hogy még megérje nekem is és neki is.

Vagy milyen megoldás lehet még erre a helyzetre, ha nincs elérhető bölcsi, nagyik, stb... ?

2012. márc. 14. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát....elég necces... Olyan valakit keress, akinek nem ez a legfőbb megélhetési forrása, pl otthon van a gyerekével, vagy rokkantnyugdíjas, vagy bármi más.

Ott a faluban van a munkahelyed? Mert ha máshol, oda nem tudod vinni? Mert szerintem egy magánovi is elkér annyit amennyit egy bébiszitter. :( Nálunk 26.000 körül van a magánovi.

2012. márc. 14. 11:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyes összege havonta reális lehet.
2012. márc. 14. 11:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, helyben dolgozom, remélem ez marad is így legalább addig, amíg suliba nem megy. Megmondom őszintén, hogy a hölgy, akiben gondolkozom, úgy tudom, hogy munkanélküli, kb. 55 éves, de hogy valamilyen ellátást kap-e, abban nem vagyok biztos. Nem kevés a gyes összege azért, hogy nap mint nap egy ekkora felelősséggel járó munkát végezzen? Sajnos nem tudom, hogy mennyit fizetnek neki most az ikrekért, de az elég jómódú család, nyilván annyit én nem tudnék. Mondjuk még ha a minimálbért is kellene kifizetnem neki, akkor is jobban járnék, mintha a gyest kapnám :-( de akkor ezek szerint azt nagyon sokallnátok...
2012. márc. 14. 14:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát hallod, alsó hangon havi 160 óra munkavégzés 26 ezer Ft-ért??? Ne haragudj, de aki ilyen kevés pénzért elvállalja, az nekem már gyanús lenne... Ez borzasztóan kevés, gondolj bele, csak 162 Ft-os órabér. Én olyan 60-80 ezerre gondolnék, esetleg minimálbér. De sztem nyugodtan kérdezd meg tőle hogy mennyiért vállalná el, ha horror összeget mond, még mindig megpróbálhatsz alkudni.
2012. márc. 15. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!