Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy fognak így boldogulni az...

Hogy fognak így boldogulni az ifjú párok?

Figyelt kérdés
Legalább 2 év kell ahhoz,hogy GYED-et kajon egy leendő anyuka!De a mai világban hogy fogják ledolgozni azt a legalább 2 évet,mert nem nagyon van munkalehetőség!A NEM tehetősebb fajta mit fog kezdeni így!Nem tud gyermeket vállalni,mert a munkahelyek a támogatások miatt 3 hónapig szokták alkalmazni az embert!Akiknek nincs saját lakásuk és minimálból élnek,hogy fognak boldogulni?Ha még az e GYED is nehezen tud összejönni!Várjanak vagy 5-6 évet mire összejön a megfelelő idő,mert ugye a GYES az 1 kalap kakkancs!!!
2009. jún. 11. 06:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Szerintem ez "népesség fenntartás" szempontjából veszélyes lesz, bár azt is igérik, hogy ezzel párhuzamosan munkahelyeket teremtenek, és támogatják majd a fiatal mamákat foglalkoztató cégeket. De ettől függetlenül, csodával nem lehet munkát teremteni, pláne vidéken, ahol amúgy is gond van. GYED-ből meg nem fog pl. lakásrészletet fizetni a pár amúgy. Szóval kérdésedre válaszolva szerintem át fog alakulni a családtervezés. Én Lengyelországban láttam, hogy annak ellenére, hogy csak 20 hétig van támogatás, mégis rengetek gyerek született a környezetemben, ők átállitották az agyukat előre, azaz addig nem vállaltak gyereket, amig ki nem tudták fizetni a vele járó költségeket. Ami persze ki fogja ezt a vállalási határt tolni kissé. Illetve ott nagyon sokat segitenek a leendő nagyszülők, bölcsi helyett ők vigyáznak a babákra, a lakáshitelek pedig akár 45 évre is felvehetők, igy alacsonyabb a havi részlet, vagy éppenséggel otthon lakik a pár a leendő nagyszülőkkel. Szerintem ez csak az átmeneti időszakban "fáj", utána a következő hullámban gyerekre vágyók már megszokják, és úgy terveznek. Bevallom, nekem az normális, hogy aki nem tudja megfizetni, mert nem stabil körülmények között lakik, az ezután nem fog gyereket vállalni, mert ezt felelőtlenségnek tartom. Véleményem szerint, akinek magának nincs annyi bevétele, hogy félre tudjon előre kicsit rakni vagy 1-2 gyerek ne okozzon gondot, illetve nincs egy olyan tiszta hely, nem kell nagy, hogy ott elférjen a pár gyerkőc is, oda nem való a gyerekvállalás. Tudom, hogy nagy öröm, és jó, ha az állam támogatja, mégis úgy érzem, hogy mindenki alapvetően a saját körülményeinek a stabilizálásáért maga felelős, és ez nem azt jelenti, hogy kacsalábon forgó palotába lehet csak gyereket szülni. Persze ez részemről nem tartalmazza azt, hogy igy akár ki is halhatnak a magyarok, ami szintén egy végiggondolandó kérdés...
2009. jún. 11. 07:30
 2/18 anonim ***** válasza:
41%

Hát nem tudom, de bízzunk benne, hogy ezt a moslék kormányt eltakarítják mielőbb és akkor talán lesz munkahely, meg megbecsülik a családosokat és a fiatalokat is segíteni fogják.

Az a baj a magyarokkal, hogy mindig csak rövid távon gondolkodnak, mindenki hamar akar nyereséget látni és meggazdagodni, ezt a politikai elitre írtam. Sajnos hiába olyan okosak és tehetségesek a magyarok, ha ezt a szemléletet veszik át egymástól.

Az előttem szólóval pedig nem értek egyet, mert most már nagyon nehéz munkába állni, hiába nagyon akarja az ember, és a fizetésünkből SEMMIT SEM TUDUNK FÉLRE TENNI! És ezzel millióan így vannak. Úgyhogy az elméleted nem váltja meg a világot. Örülünk, hogy valahogy kihúzzuk a hónapot, bár én nem panaszkodni akarok ezzel, de sajnos így van.

És ne más döntse el helyettem, hogy mikor fogok szülni, mert jogom van hozzá, hogy gyereket vállaljak.

Remélem mindegyik megfizet majd érte , hogy így ellehetetlenítik az emberek életét!

Én azt tudom javasolni, hogy CSALÁSSAL majd valahogy megoldódik a helyzeted!

Az MSZP, MDF, SZDSZ se csinál mást.

Millió módja van, hogy megkapd a GYED-et CSALÁSSAL! Használd ki, mert máshogy soha nem fogsz pénzt látni ettől az undorító kormánytól!

KITARTÁST!

2009. jún. 11. 07:51
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Hehe látom, nem voltam népszerű... Szóval akadjatok ki nyugodtan azon, amit irtam, pedig van benne ötlet is, hogyan lehet boldogulni, de szerintem egy ilyen kérdésre nem fog akkor egy válaszoló sem jobbat kapni, már bánom, hogy válaszoltam.

Első voltam.

2009. jún. 11. 07:53
 4/18 anonim ***** válasza:
92%

Már elnézést, de aki valóban ennyire nehéz körülmények között él, miért kiakasztó, hogy ha azt irom, ne vállaljon addig gyereket, amig anyagilag kissé egyenesbe nem jön? Miért jó az a leendő babának/kisgyereknek/tininek, hogy instabil körülmények között esetleg nélkülözve fog felnőni? Én sem vagyok gazdag, ne gondold, és nem azért irok ilyeneket, hanem mert én a magam részéről elvárok magamtól egy szintet, amit igenis meg kell tudni adni a babának. Hogyan is várhatnám el bárkitől, akár az államtól, hogy eltartson??? Márcsak azért sem, mert demokrácia és kapitalizmus van, nem kommunizmus ;( Miért gondoljuk, hogy jogunk van a gyerekhez, és legyen mindenáron, és igenis támogasson valaki, de magunktól miért nem várjuk el, hogy neki joga van szépen felnőni, és nekünk kötelességünk gondoskodni róla??

Megint első voltam.

2009. jún. 11. 07:57
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első!

Igen van igazság abban, amit írsz. Csak ebben az országban alapvető szemléletváltásra van szükség. Lehetne itt ragozni a dolgokat, meg sorolni a problémákat - személyeset, társadalmit-, ami érthető. De sztem az eddigi rendszer, ami eltartott mindenkit, már nem tartható fenn. Igen, van egy generáció, aki megsínyli ezt, de változásra van szükség. Emellett pedig mindenki gondoskodjon magáról és a családjáról. Már most kell a fiatalabb generációt úgy nevelni, hogy felelősséggel gondoskodjanak a jövőjükről és ne eltartassák magukat. Tudom sokan lepontoznak, de ezért beszélek szemléletváltásról.

2009. jún. 11. 08:12
 6/18 anonim ***** válasza:
62%

Második hozzászóló vagyok.

Én arra szerettem volna rámutatni, hogy ezt a helyzetet nem MI hoztuk létre, hanem az elragadó politikusaink, és nehogy már spóroljak nekik, mikor azt se tudják, hogy lopjanak ki mégtöbbet a zsebünkből. Az nem baj, hogy Ciprusra viszik ki azt a pénzt amit adózniuk kellett volna??

Na neee.

Én lopok tőlük?? Ők lopják ki a szemünket lassan!

Undorító.

Hogy akarják így a jövőt felépíteni?

Ez az egész rendszer saját fajtáját pusztítja el.

Ide nem kellenek gyerekek, csak top managerek stb.

Szép új világ!

2009. jún. 11. 09:15
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Részben egyetértek, másrészről nem.

Amíg nem reformálják meg az egész rendszert, sajnos a 2 évre csökkentett GYED/GYED + GYES még rosszabb helyzetbe hozza a kisgyermekeseket.

Kezdve azzal, h nincs elég munkahely, óvodás gyerek mellett is nehéz volt elhelyezkedni, bölcsis mellett még nehezebb lesz. Kevés a bölcsi is.

Akik eddig a nem tervezett gyermeket megtartották, azok most lehet, h elvetetik, így több lesz az abortusz.

Kevés a nyugdíjas nagyszülő, mivel a korhatárt egyre csak emelik.

Ha jelenleg jó az anyagi helyzete az embernek, és még megtakarítani is tud, bevállalja a gyereket, ez így rendjén is van. De nem biztosítja semmi, és senki, h egy-két éven belül ez így is marad.

GYES-ből sem lakásrészletre, sem albérletre nem futja, a nagyszülők meg nem biztos, h segíteni tudnak ilyen szempontból sem.

Amíg az apám, aki (fizikailag és szellemileg ép,) több szakmával rendelkezik, de nem talál munkát, mert 59 éves, nem fog tudni lakhatás ügyében kisegíteni (ez csak egy példa).

A pályakezdőknek is nehéz a dolguk, diplomával sem veszik fel az embert sok helyre (GYED-e hogy lesz?).

Ezt még nagyon sokáig lehetne sorolni, de felesleges.

Az egész gazdaságot kell megreformálni egy ilyen változtatáshoz, csak akkor lesz eredményes. Persze belecsaptak a közepébe, és már megint azokon húztak, akik eddig is sz.r helyzetben voltak.

Lehet külföldre hivatkozni, de előbb el kéne jutni arra a szintre, és majd azután lehet megszorításokat eszközölni!

Pár éve még a környező országokból jöttek ide dolgozni, most a magyar megy vendégmunkásnak (ld Románia), és mki kiröhög minket. Nem furcsa ez egy picit?

Na mindegy, én egy gyereket vállaltam, akit el fogok tudni tartani, ennek örülök. Mki maga tudja, h mennyit bír el.

Az biztos, h ez a rendszer nem kedvez a családosoknak (sem).

2009. jún. 11. 10:27
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

Én nem igazán értem, hogy akinek nincs munkaviszonya, nem dolgozik, az mégis miért tartja a markát?

Nem kötelező szülés előtt 2 évig dolgozni, de ha nincs meg a munkaviszony, akkor az anyuka ne háborogjon, hogy nem kap pénzt! Nem az állam feladata felnevelni a gyereket, hanem a szülőké. Az a baj az országgal, hogy sokan csak akkor gondolnak bele, hogy mennyibe kerül egy gyerek, amikor megszületik. Szépen hangzik, hogy nem kell neki csak szeretet, de ez nem így van! Már a gyógyszerek több ezer forintba kerülnek egy sima megfázás esetén.

Tudom, hogy nem leszek népszerű a válaszommal, de szerintem annak aki nem engedheti meg magának, nem kellene gyereket vállalnia. Nem értem miért kell a semmire szülni a gyereket!

2009. jún. 11. 13:30
 9/18 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a 13.30-as válaszolónak van igaza. Aki nem dolgozik/dolgozott, az mire fel tartja a markát?

Én dolgoztam 12 évig a babaprojekt előtt, vonták a tb-t és az adót dögivel a fizetésemből. Ezekután ugyanolyan elláteás kapok a kórházban, mint az aki az éáletében nem dolgozott. Illetve Ő alanyi jogon felveszi a 28.500 Ft gyest, és pedig kapok 70 Ft gyedet. Tudom hogy ez "jóval" több, de én ezért dolgoztam évekig. Én miért nem kapok alanyi jogon semmit!?

2009. jún. 11. 15:31
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
méghogy a nagymama vigyázzon a gyerekre? én 45 éves leszek, mire az anyukám (nagymama) nyugdíjba mehet! az unokája meg 14 éves lesz, mire a nagymamája nyugdíjba mehet. akkor miről is beszélünk?
2009. jún. 11. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!