Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen érdekes ez! Tinikorban...

Milyen érdekes ez! Tinikorban a nők minden elkövetnek hogy?

Figyelt kérdés

Milyen érdekes ez!

Tinikorban a nők mindent elkövetnek hogy ne legyen gyerek!Vagy épp felelőtlenül szexelnek,és sorra mennek abortuszra mert becsúszott pedig épp nem is a ciklus közepén volt!Sz*rt a peteérésükre meg a hőjükre!

Aztán jön az a kor amikor bármit megadnának egy kisbabáért és nem jön össze!Hónapok esetleg évek telnek el hogy sikerüljön!

Milyen igazságtalan az élet!

2012. márc. 13. 08:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen, az élet sokszor igazságtalan! :(
2012. márc. 13. 08:56
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem teljesen van igazad. (Bár abban igen, hogy az élet igazságtalan!)

Sajnos az abortuszok egy igen nagy százaléka nem a tinik közül kerül ki, hanem a gyermekes asszonyok közül, olyanok közül, akik rendezett családban élnek! Nekem ez fáj a legjobban!

Épp nem rég olvastam itt egy ilyen sztorit (anyuka még bátran le is írja!!), hogy két gyerek után becsúszott a harmadik, de sajnos "rosszkor", mert ő épp ment volna vissza dolgozni, meg egy kicsit "élni". És két évvel később vállaltak egy harmadikat, mert akkor már "jó volt az időzítés".

Na erre lehet gombot varrni... :o(

2012. márc. 13. 09:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Azért az tényleg érdekes, hogy sok fiatal lánynál megtörténik, hogy akár csak egy apró kis hiba csúszik a védekezésbe, és máris terhes lesz. Akik meg már picit idősebbek és szeretnének gyereket, azoknak sokszor csak több év alatt jön össze.
2012. márc. 13. 09:19
 4/13 A kérdező kommentje:

Hát most itt konkrétan nem a statisztika érdekelt volna Kedves 2.!

Hanem inkább az amit a Kedves 3. válaszoló írt!

Hogy tiniként tényleg egy fél pillanat elég a babához,és ehhez képest picit később(és itt nem 35 évre gondolok) meg már vizsgálatok hegye és tömérdek praktika sem elég néha a babához!:(

2012. márc. 13. 09:23
 5/13 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez a biológiai adottságokkal is összefüggésben van. 20-30 között a legtermékenyebbek a nők (általánosságban!), és manapság sokan 30 fölött kezdenek próbálkozni.

Továbbá erről nem szeretünk beszélni, de az évekig szedett fogamzásgátlók erős eséllyel meddőséget okozhatnak. Ez nincs így egy az egyben bizonyítva, de összefüggések mutatkoznak, persze kutatják ezt a területet, de logikusnak logikus, hiszen ha mesterségesen leállítjuk a peteérést, a szervezet "hozzászokhat".

2012. márc. 13. 09:24
 6/13 anonim ***** válasza:
És ehhez jön hozzá mindenféle civilizációs ártalom is. Az ivóvizünk tele van hormonokkal, mert a vízszűrő berendezések azt nem szűrik stb...
2012. márc. 13. 09:26
 7/13 anonim ***** válasza:

ezen már én is gondolkodtam, hogy ilyen 16-19 éves korban miért ennyire termékeny a női szervezet? Meg még 20-21 is. Nálunk ugyan ez volt, hogy egyik ismerős lány, 18 évesen meg utána 19 évesen simán, védekezés mellett teherbe esett, unoka hugom is ugyan ez, (megtartották a babákat) én meg 26 évesen férjhez mentem és 2 és fél évet kellet várni a babára, pedig mi akartuk, ők meg nem, és csomó pénzt költöttünk el a vizsgálatokra, segítségekre, gyógyszerek hegye... Aztán spontán jött, bár előtte meg ugye voltam stimulálva, tehát lehet mégse spontán.

De én nem csak erre jutottam, hogy igazságtalan az élet, én másra is gondoltam, hogy hátha ez nem véletlen. Hátha az emberiség lázad azzal, hogy így kitolja a családalapítást, hogy az egész társadalom úgy van berendezve, hogy a pénzkeresés is később indul meg, nem termelünk, nincs még alap élelmiszer termesztés sem az otthonokban, és ezért ugye nem is vállaljuk a babát, míg nincs olyan anyagi háttér, meg hogy elég szórakozás centrikus az élet, ki akarjuk élni magunkat először, s aztán vállalunk gyereket, holott a bizonyíték azt mutatja, hogy lehet, hogy a természet ezt nem így gondolná...hisz akkor nem így múködnénk.

Senkit sem ítéltem meg, hisz látjátok, hogy én is ezt az utat jártam, nem azért írtam, meg ez nem is kinyilatkoztatott igazság, csak ezeket gondokodtam, és ezek jutottak eszembe. Bocs a helyesírási hibákért, sietek.

2012. márc. 13. 09:30
 8/13 A kérdező kommentje:

7-es!

Köszönöm hogy időt szakítottál válaszolni!És persze a többieknek is!

Szóval azt mondod hogy azzal úgymond "büntet" a világ hogy ennyire kitolódott a gyerekvállalás?

Egyébként van benne valami!Szóval tényleg a körülöttem lévő "nők" annyira vissza vannak maradva agyilag,hogy nem hogy egy gyereket,de még egy kismacskát se bíznék rájuk!

Az életcél a koncertek,a bulik,a főiskola éééés a bulik,majd kinek a karrier,kinek a pasizás és ott tartunk hogy 30 felé közeledik a korosztály!

Persze hogy egy gyereket ne a nagyszülők nyakára szüljünk,de háborúban és súlyosabb időkben is születtek gyerekek és felnőttek a nagyapáink is meg az apáink is!

Nagyon sok mesét hallottam hogy a tesók egymás elnyűtt ruháit hordták,meg iskola táska is csak egy volt a 4 gyerekre...na és?

A mai világ megköveteli a márkás babakocsit,a márkás kisruhát(amit kinő a gyerek 2 hét alatt) a playstation-t meg a HD tv-t meg óvodásnak az android telefont!

Ha ezt veszem lapul akkor igen,erre kb 40-50 évesen lesz egzisztencia!

Legalábbis nekem biztos!

Én a húszas éveimben járok,pont a legszebb éveimben és úgy néz ki hogy az első hónap kurdarc lesz!:(

Abszolút nem akarom,sosem akartam 30 évesen az első gyereket várni!Remélem nem is fogom!

2012. márc. 13. 10:12
 9/13 anonim ***** válasza:

Az első gyerek vállalásának kitolódásában szerintem amúgy nem CSAK az anyagiak vannak benne. Itt is volt egy kérdés, pont az előbb láttam, hogy 22 évesen vállalnánk-e babát. És ott is írták, hogy ilyen fiatalon nem ezzel kéne foglalkozni, hanem "élni". Én nem azt mondom, hogy ez egy rossz vélemény, mert ugye ki így, ki úgy, ez magánügy, de elég erőteljesen jelen van ez a vélemény, hogy huszonévesen még az életnek a szórakozásról kell szólnia.

De persze ott van még az is, hogy a mai világban nagyon sokan a húszas éveinek közepéig (vagy még tovább) tanulnak, tanulmányaik alatt nem szeretnének gyereket vállalni, utána ott az álláskeresés, érthető, hogy a legtöbben nem kisgyerekes anyukaként akarnak pályakezdőként munkáért kilincselni, hanem legalább néhány évet szeretnének az adott szakmában eltölteni, hogy nagyobb eséllyel térhessenek vissza. És minél kevesebb időt töltött el valaki a szakmájában, annál nehezebben tér majd vissza. Ráadásul ebben a modern világban egy 2-3 éves kihagyás (és itt még csak egyetlen gyerekről beszélünk ugye) nagyon sokat számít, jóval többet, mint korábban, hiszen pár év alatt is nagyon sokat változik a technika, ami szinte minden szektorban érezteti a hatását.

Na de erről még oldalakat tudnék írni :)

2012. márc. 13. 10:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, (7-es vagyok) ilyesmik jártak az én fejemben is, mint amit az utolsó írt.Ez kicsit a mi hibánk is, de ez inkább egy sodródás is a társadalommal. A civilizáció, modernizáció terméke. Én nem is annyira büntetésnek gondoltam ezt, kérdező, csak szerintem a természetből lehet tanulni, ha megfigyeljük, és valahogy ez a tényező arra taníthat talán, hogy ez eredetileg nem így volt tervezve, hogy még 26-30 éves korunkig utazgassunk, hanem hogy már előbb vállaljunk gyermekeket. (de mondom, én se ezt csináltam) Meg még annyi, hogy gyerekvárós kalandjaim során a laparoszkópos műtétemet egy csúcs szuper doki pasi csinálta, és ő azt mondta, hogy ahogy ő sok-sok női testet tanulmányozott, meg meddőség kezelésével foglalkozott, azt látja, hogy a női test nem az állandó menstruációra van megalkotva, hanem több gyermek kihordására és sok szoptatásra. Érdekes, ezen is elgondolkodtam.

KÉRDEZŐ! NE LOMBOZÓDJ LE, MENNI FOG AZ A BABA, EGY HÓNAP MÉG SEMMI SE! Lehet, neked 3 hónapon belül összejön! Hajrá! Hajrá! Mennyi idős vagy, ha megkérdezhetem?

2012. márc. 13. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!