Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik már nem a...

Anyukák, akik már nem a gyermeke (i) tek apjával vagytok együtt, milyen így az életetek?

Figyelt kérdés

Egyre inkább úgy érzem, hogy nincs jövőnk a párommal, de (sajnos) 2 közös gyermekünk van, így elég nehéz bármit is lépni.

Ha ők nem lennének, akkor valószínűleg már rég nem lennénk együtt. Egyszerűen nem illünk össze, nincs mit szépíteni a dolgon.

Én nagyon vágyom egy normális párkapcsolatra, egy igazi férfival, aki szeret és elfogad és akivel igazi társai vagyunk egymásnak, de el sem tudom képzelni, hogy a gyerekeim hogy tudnának együtt élni egy számukra idegen férfival és az az illető hogy tudná elfogadni őket 100%-ig.

Ez a része érdekelne a dolognak, hogy mégis hogyan működik a valóságban és mik a szépségei és az árnyoldalai ennek az egésznek.

Természetesen saját tapasztalatokra lennék kíváncsi :)

Köszönöm!

Ja és másik pasi nincs még a képben, szóval az is lehet, hogy örökre egyedül maradok... :)

2012. márc. 10. 08:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Én a gyerekes részre tudok válaszolni: nem fogják teljesen elfogadni egymást, vagy legalábbis nagyon ritka. Mi is ketten voltunk húgommal, amikor anyukámék elváltak. Sem az ő férjét, sem apukám feleségét nem tudjuk teljesen családtagnak tekinteni, pedig már vagy 20 éve volt a válás és nagyon kicsik voltak. Nagyon megmaradtak bennem a "mikor menjünk apuhoz" viták.

Ettől függetlenül nem lettünk lelki sérültek, nem fordultunk magunkba. Én már anyuka vagyok, a húgom egyetemre jár és elég sok barátja, ismerőse van.

Úgy érzem, a szüleim a kisebbik rosszat választottak a válással.

Bárhogy döntesz is, kitartást és sok erőt kívánok!

2012. márc. 10. 08:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekünk határozottan nyugodtabb lett így az életünk. A fiam még nagyon kicsi volt, amikor különváltunk az apjával, nem is emlékszik rá.

Teljesen más elképzeléseink voltak a gyereknevelésről, családról, mindenről. Jobb így, nincs vita.

Nehézségek leginkább anyagi téren vannak, egy fizetésből nehéz fenntartani egy lakást, enni, öltözködni, stb., de azért megoldható.

Új párom nem lett még azóta, de hosszú ideig nem is nagyon érdekelt a dolog. Lelkileg is magam mögött kellett hagynom a fiam apjával való kapcsolatomat, mert bizony én abban elég sokat sérültem. Ezeket fel kellett dolgoznom. Most már készen lennék egy új kapcsolatra, de sajnos nem sok lehetőségem van ismerkedni. Munkám során szinte kizárólag nőkkel kerülök kapcsolatba, majdnem minden munkatársam nő. És itt kb. ki is fújtak az ismerkedési lehetőségek, hiszen amikor végzek, megyek a gyerekért az oviba. A baráti társaságomban is 99%-ban nők vannak, illetve az ő párjaik, érdekes módon senkinek nincs szingli pasi ismerőse, vagy ha igen, akkor ők jóval fiatalabbak nálam.

Én nem is nagyon hiszem, hogy amíg itt vagyunk, lesz itt bármi, de pár év múlva tervezzük, hogy külföldre költözünk, talán ott majd más lesz :)

Mondjuk azért volt már azóta kapcsolatom, amiből jó is kisülhetett volna, csak szerintem velem volt a baj, nem álltam még rá készen. Azt nem tapasztaltam, hogy elriasztaná a férfiakat az, hogy gyerekem van, csak egyszerűen nekem volt tényleg túl korai még akkor az ismerkedés.

2012. márc. 10. 10:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Hasonló érzések kavarognak bennem is,bár nekünk csak egy gyerekünk van.
2012. márc. 10. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a helyzet itt is, csak nálunk annyival rosszabb a helyzet hogy én terhes vagyok másodikkal :( az első meg 14 hónapos.. a gyerekeket nem fogom soha életemben megbánni, imádom a kisfiam is meg a pocaklakót is, de egyszerűen nem működik semmi. Pár hétig minden ok aztán kiborul a bili és kezdődik a cirkusz. Már nagyon nehezen viselem és a kisfiamnak sem kéne ezt látni..
2012. márc. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!