Van itt olyan Őszinte anyuka aki adhatna nekem tanácsot?
15 hónapos kisfiam etetésével iszonyúan sokat küszködök.
Szinte csak az édes ízű ételeket hajlandó megenni.Egy időben szépen ette a gyümölcsöt főzeléket aztán sajnos aftás lett ez decemberben volt.Azóta elutasítja az ételek java részét.
Gondoltam már arra is,hogy megcukrozom a főzeléket és mindig csökkentem vagy ilyesmi.
Nem kapni akarok,mert milyen anya vagyok stb..segítség kellene,tanács és ha van köztetek olyan aki járt már hasonló cipőben és tud valamilyen hatásos bevált módszer kérem ossza meg velem.
És ha keversz a főzelékébe gyümölcsöt mondjuk?
Alma krumplival és csirkehússal pl...
Az én lányom 10 hónapos és ő eleve utálta a kanalas ételeket, így kezdetektől küszködtem vele. 1 hónapja eszik normálisan. Biztos rossz anyának fognak tartani, de nekem az "éheztetés" vált be. Nem kínálgattam óránként, nem könyörögtem, hogy egyen, hanem vártam, amíg megéhezik. Mikor már hisztizve topogott a járókában, akkor ültettem csak be az etetőszékbe és láss csodát, úgy nyitotta a száját, mint egy kis verébfióka. Mindent szépen megevett. A következő etetés is így zajlott. Mikor láttam, hogy éhes nem melegítettem azonnal az ételt, hanem egy jó 3/4 órát még vártam. Megint ordított, de legalább megette az adagot. Azóta nem kell könyörögni, meg bohócsapkát tenni a fejemre, hogy egyen. Kb 2 napig csináltam ezt, azóta rendesen eszik.
Hónapokig azzal telt a délelőtt, hogy mindenfélét készítettem neki, hogy tudjak neki olyat adni, ami ízlik. Elegem lett.
Az a baj,hogy gyümölcsből csak a banánt eszi meg.Azt meg nem adhatom neki állandóan.
Szeretném ha nem lenne semilyen jó anya rossz anya most tényleg ne a másik szapulása legyen az előtérbe helyezve...Bármilyen szelíd drasztikus vicces sírós megoldás érdekel!Tudom,hogy ez így nem mehet tovább.Ott tartok,hogy hazudok a védőnőnek gyermekorvosnak ha rákérdeznek mit eszik a gyerek.Mégse mondhatom,hogy az ebéd krémtúró,mert csak azt hajlandó megenni meg a tejberizspépet...SEGÍTSETEK!!!
Őszinte leszek! Főzeléket soha nem csináltam a gyerekeimnek,amikor kicsik voltak,püréket főztem,de amikor már nagyobbak voltak,akkor azt ették,amiket mi,főzeléket soha!!
Nem tudom,hogy Nálatok hogy van,de a kicsiknek sokat jelent,ha egy asztalnál vannak a szülőkkel,legalább 1 közös étkezés van,és azt eszik,amit a szüleik, testvéreik! Ennyi idősen már biztos van pár foga,rág,valószínű fogja a kanalat, tud egyedül enni,vagy próbálgatja. Mindenképen előnyére szolgál,ha egy időben,egy helyen,egy kaját ehet Veletek!- vagy ha a főtt kajánál egyedül vagy Vele,akkor Veled ha eheti ugyan azt,ugyan ott,ugyan akkor. :-)
Sok sikert!!
Üdv:3 lányos
Off: a sóska egyáltalán nem édes, azt szerintem nem sok gyerek eszi meg:S
On: Én is kipróbáltam az éheztetést, nálunk nem vált be, egyszerűen nem volt hajlandó akkor sem enni a lányom ha már borzasztóan éhes volt. Kb 1 hétig csináltuk, a végén annyira legyengült, hogy a délutáni alvás 5 óra hosszan tartott.:( Akkor befejeztem és visszatértünk a válogatós evéshez.
Kislányom most 2 éves, nagyon rossz evő még mindig, de napi egyszer aránylag normális mennyiséget hajlandó enni, a többi csak csipegetés. Reggelit nem kér, tízórai 1-2 falat, van, hogy az ebédet sem kéri, olyankor inkább uzsonnázik.
Nálam hullámvölgyek vannak, van olyan időszakom, hogy a halálba kerget a nem evéssel, van, hogy csak legyintek, kiviszem 1-2 órára motorozni. A mozgás után azért valamicskét eszik.
Visszatérve a kérdésedre. Nálunk is volt ilyen édes evős korszak, bizony én vettem nádcukrot, és megédesítettem vele a főzeléket, de csak azt, amit én is megettem volna így. Pl. a paradicsomos krumplit, tésztát.
Sajnos tuti megoldásom nincs, mi is csak átvészeljük a hónapokat:(
Őszintén szólva nagyon hasonlóak a fiaink. Az enyém már 2,5 éves hidd el, alig van étel amit nem szeret MÁR!!! A megoldás a bölcsőde lett. 16 hónapos koráig még a picit darabosabb főzeléket sem volt hajlandó megenni. Nálunk a napi menü kb. ilyen volt:
reggeli: tápszer
tízórai: nincs
ebéd: főzelék (cukkini-alma-hús, gesztenye-alma-hús, spenót-banán-hús, paradicsomos krumpli-hús, cékla-alma-hús), alváshoz tápszer
uzsonna: gyümölcs tejpéppel kikeverve
vacsora: főzelék hús nélkül
alvásnál tápszer
Amíg 16 hónaposan nem kezdte el a bölcsődét ezt ette. Na akkor napról napra több mindent elfogadott. Természetesen ott nem turmixoltak neki, evett mindent darabosan. Mondjuk sokáig csak délig járt. Így a délutáni menü megmaradt.
Nekem ,az elején volt ennyire "édes szájú",semmit mást nem akart enni csak az édes ízeket,gyümölcs,s.tök stb.
Nagyon tanácstalan voltam!
Kaptam,h ne adjam mert nem fog semmilyen más ízt elfogadni..beszéltem a védőnőmmel,azt tanácsolta,h etessem azzal ,amit elfogad..valószinűleg később igényelni fogja az új ízeket.Bevált!!!
Mindig bepróbálkoztam a gyümis,édes kaja közben ,normál zöldséges,húsos főzelékkel és szépen elfogadta fokozatosan...
Próbáld meg..kár lenne erőltetni,mert később "megutálja" az evést és rémálom lesz mindkettőtöknek.
Nálunk is az éheztetés vált be. Nem kínálgattam neki, kb tudtam mikor lesz éhes, azt kihúztam még egy kicsit és evett. Olyankor még a borsófőzeléket is megeszi, pedig nem szereti.
Off: a sóskát el lehet készíteni édesen is, szerintem finomabb is úgy. Valószínű arra gondolt a válaszoló. A fiam előbb megeszi a sóskát, mint a spenótot...
Sziasztok.
Egyszerűen IMÁDOM a tanácsaitokat!!
Nálunk az a baj,hogy a védőnő nagyon nincs egy síkon a szülők világával.8 hónaposan bevezettem nála a tésztát nagyon nagyon szerette.A védőnő meg nekem állt,hogy mégis mit képzelek magamról,hogy tésztával tömöm a gyereket.Megijedtem nem adtam neki.Hiba volt.A dokinőnek elmondtam,hogy az almát krumplit tehát az alapot kiköpi a fiam,erre csak meghúzta a vállát,hogy akkor adjak neki tészta ételeket.Annyira összezavartak és tudom,hogy jól indult volna a fiam etetése és ma már magasról teszek a védőnő tanácsaira,de már elromlott a dolog.:(
Az éheztetést még nem próbáltam,de mától nekiülök a dolognak meglátom mit mutat.És a rizspépbe kevert gyümi vagy répa is kipróbálásra kerül.Mégegyszer köszönöm nektek az őszinteségeteket és,hogy korrektek voltatok velem és egymással is.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!