Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti jártok tanácsadásra?

Ti jártok tanácsadásra?

Figyelt kérdés

Anyum folyton ezzel nyüstöl, hogy hogyhogy nem kell nekünk tanácsadásra járni, mikor neki mind3 gyerekével kellett, ott mértek minket stb... Hozzánk 2-3 hetente kijön a védőnő, megelégszik az általam bediktált súly adatokkal, ha van valami azt megbeszéljük, ha nincs semmi, akkor van, hogy ki sem jön, csak telefonon elintéz, hogy minden ok.

Szerencsére tényleg minden ok, azt hittem már nincs is olyan, hogy tanácsadás, erre véletlenül megláttam, hogy a rendelőben ki van írva, h szerdánként van.

Miről van ott szó? Érdemes eljárni ebben az esetben?

2012. márc. 6. 12:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
a 10 es vagyok. Minden oltásotokat otthon fogjátok megkapni? Ilyesmit még nem hallottam, persze lehet hogy van ilyen:)
2012. márc. 6. 13:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Mi járunk. Nem is hallottam olyanról, aki nem jár. Akkor a gyerekorvos jár ki hozzátok? Mert nekünk ő adja be az oltásokat. Szerintem azt a védőnő nem is adhatja be, vagy rosszul tudom? Nekünk kötelező járni. A védőnő amikor jön, mindig ad időpontot, aláíratja velünk, hogy mikor kell menni, a tetejét a nyomtatványnak megkapjuk. Még az is rá van írva, hogyha nem jelenünk meg, s nem jelezzük, nem kérünk új időpontot, akkor kiskorú veszélyeztetésének minősül és jeleznie kell a gyámügy felé. Először furcsálltam, hogy ilyen hivatalos a dolog, de ma már nekem így természetes. Nem is tudom nálatok, akkor ez hogyan vagy. Szerintem hívd fel a gyerekorvost, kérdezd meg, nem veszíthetsz semmit. Nem lehet, hogy ő meg vár?
2012. márc. 6. 14:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem hogyan vagy, hogyan van, elírtam.
2012. márc. 6. 14:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk 1 éves korig havonta kell menni méretni. Utána 15-18 hónaposan, majd 2 évesen kell menni, ezután már csak évente, kivéve, ha van valami különleges ok, amiért hamarabb visszarendel a doki (a fiam keveset hízott, ezért nekünk menni kell 2,5 évesen is kontrollra).

Emellett a védőnő jön 6 hetes korig hetente, 1 éves korig havonta, utána már csak az oltásra-státuszra hívni.

2012. márc. 6. 14:33
 15/15 A kérdező kommentje:

Mi még egyszer sem voltunk a rendelőben. Kezdetben a doki is kijött párszor megnézni, majd a 2 hós oltást is itthon adta be, és a 3 hósat is beadta volna itthon (kiszállási díj), de mondtam neki, hogy tudunk menni. Szüval remélem az már kicsit hivatalosabb lesz, rendes méréssel stb...

Egyébként nem hiányzik a dolog, meg járt itt a doki+védőnő is jópárszor, nagy súllyal született a babám meg növekszik is szépen, uh nem is igényelném a dolgot, de pl a kiskönyvben is láttam, h ki kéne havonta tölteni, h mekkora a gyerek stb, de még tök üres :)

Inkáb az zavar, hogy a második gyerkócnél nem tudok majd mihez viszonyítani ;)

2012. márc. 6. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!