Ha mondjuk 15-én lejár a gyedem és a munkáltató 16-tól aktív státuszba tesz és szabival kezdem, akkor a szabi idejére még jár nekem a gyes?
Figyelt kérdés
2012. márc. 5. 18:11
1/4 anonim válasza:
Nem teljesen értem a kérdést, de leírom amit tudok:
GYES-re akkor vagy jogosult munka mellett, ha a gyerek elmúlt 1 éves és a heti munkaóráid nem haladják meg a 30-at, vagy otthonról dolgozol.
Igazából a szabadság az nem érdekli őket, mivel arra fizetést kapsz. Az számít, hogy hány órát fogsz dolgozni heti szinten.
2/4 A kérdező kommentje:
Tényleg nem fogalmaztam pontosan. 8 órában fogok dolgozni, de már kezd megvilágosodni bennem, hogy a szabira nem jár a gyes mert azt a munkáltató kifizeti. Akkor a gyest csak a gyed letelte és az aktív státuszba helyezés közötti napokra igényelhetem.
2012. márc. 5. 18:57
3/4 anonim válasza:
Én pont most mentem vissza dolgozni 8 órába. Ahogy elkezdtem a szabikat letölteni, attól a naptól mondtam vissza Gyest. Én úgy tudom, hogy ha 8 órás a munkarended, akkor a szabid is annak számít, tehát már nem jár mellette a Gyes.
4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen, így már világos!
2012. márc. 6. 07:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!