Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Testvérbabakocsit vegyünk...

Testvérbabakocsit vegyünk vagy hagyományosat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 20 hónapos lesz,amikor megszületik a kistestvére. Már régóta stabilan jár, de nem tudom 20 hónaposan szokták -e még babakocsiba tenni a kisgyerekeket? Kb. hány hónapos korukig kell a babakocsi nekik?

2012. márc. 5. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi kb két éves koráig használtuk rendszeresen a babakocsit, de inkább csak a kényelmessége miatt. Én a helyedben inkább a testvérfellépőn gondolkodnék, mert úgy mégis könnyebb egy babakocsit tolni, és esélyes h a testvérkocsit nem sokáig használnátok. Illetve lehet úgy is közlekedni h a nagy ül a sportkocsiban a kicsit pedig hordozókendőbe teszed, majd pedig a kicsi van a kocsiban, a nagy sétál v a testvérfellépőn utazik.
2012. márc. 5. 13:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is gondolkoztam a kendőn, a babámmal is használtuk néha.
2012. márc. 5. 13:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja és az a testvérfellépő milyen? Láttam fotókat, de akkor hogy tolom a kocsit, ha a gyerek a lábam előtt van?
2012. márc. 5. 13:08
 4/9 anonim ***** válasza:
A babakocsi hátsó tengelyére van rögzítve (itt nem mindegy milyen a babakocsi és milyen a fellépő), ki kell próbálni.
2012. márc. 5. 13:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem 20 hónap van a gyerekeim között, és mi vettünk.

Engem marhára nem tud érdekelni, más meddig rakja babakocsiba a gyerekét, azt néztem, hogy a fiam még szeret babakocsizni, ill. hogy én biztos nem fogom a hóban-szélben 40 percet gyalogoltatni a gyereket, mikor a kicsit dokihoz, védőnőhöz kell vinni, ne adj iten bevásárolni megyünk.(novemberi a második)

És igen, tényleg nem sokáig használod a tesókocsit, mi szerintem kb nyárig fogjuk, azaz 6 hónapra vettem meg, használtan, 30 ezer ft-rt, de nekem minden fillérjét megérte, és lesz olyan állapotban, hogy én is el tudom adni.

Az én fiam is stabilan jár egy éves kora óta, de néha sietni kell, a kismotor sem mindig megoldás nekünk, mert kb gyalog 30 perc sétára van minden (doki, bolt, posta) és ha ő gyalog jön, az minimum a duplája.

Most már lassan 2 éves, meg tud tenni nagyobb távokat, de nem folyamatosan, néha 10 centinként meg kell állnunk fűszálakat nézegetni. Én ezt az időt nem mindig tudom belekalkulálni, hiszen a kicsi még szopik 3 óránként, ennyi idő alatt haza is kell érnünk.

2012. márc. 5. 13:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Na igen, mindenkinek más lesz a véleménye. Én is sokáig tanakodtam, mikor az első gyerekem mellett terhes lettem. Nálunk az első kettő között 14 hónap korkülönbség lett. Az első születésnapján indult el önállóan. Én nem vettem testvérkocsit, mert miért költsek előre, lehet nem is lesz szükség rá. Vettünk használtan egy fellépőt 10 e forintért. A legnagyobbam hősiesen sétált mellettünk, motorozott vagy ha elfáradt felállt a fellépőre (pont a karod és a babakocsi tolókarja közé esik, egy nagyon picit kényelmetlenebb, mintha nem lenne ott). Amúgy ha messzire kellett menni, akkor úgy is szükségem volt segítségre, akkor úgyis jött valaki velünk, aki teszem aszt tolta a nagyot babakocsival (nekem egyik gyerekem sem ült meg 16 hónapos korára a kocsiban) vagy felvette az ölébe. Második is harmadik gyerekem között 18 hónap lett. A középső gyerekem is szépen közlekedik tesókocsi nélkül. Nekünk nem kellett.
2012. márc. 5. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Valóban sokminden múlik a körülményeiteken, milyenek pl az utak, kell-e boltba menni a testvérkocsival, mekkora távolságot kell megtennetek. Van olyan ami akár esernyőre csukható, olyan mint egy sportkocsi, csak vmivel hosszabb, és van olyan ami egymás melletti. Mind a kettőt nehezebb tolni mint egy normál babakocsit, de ha városban közlekedtek, akkor lehet kényelmesebb, mint egyéb változat két gyerekkel.
2012. márc. 5. 14:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Harmadik válaszoló vagyok, egyébként minden elismerésem az olyan anyukáknak, mint az utánam író:)

Én ismerem magamat, nekem ez (mármint a hagyományos babakocsi+ tesófellépő) kínszenvedés lett volna az első 3 hónapban.

2012. márc. 5. 15:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Én nem vennék testvérbabakocsit. Nálunk 17 hónap a körkülönbség, de nem vettünk. Kölcsönbe kaptam pár hétre, de nem jött be. Sehol nem fért el, nehéz volt vele kanyarodni.

Mi ezeket a variációkat használjuk általában:

A kicsinek mei tai + a nagynak babakocsi

Testvérfellépő + babakocsi

A kicsinek mei tai + a nagy kézenfogva jön

A nagynak mei tai + a kicsinek babakocsi.

2012. márc. 5. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!