Felvetették a "szülés utáni abortusz" - azaz a már megszületett kisbaba "abortálásának" - lehetőséget. Mit szóltok ehhez?
Én nem vagyok abortusz-ellenes, de ez nagyon durva... Ez nem abortusz, hanem szimpla gyilkosság.
És mi az ,hogy "anyukának a terhesség közben jelentősen megváltozik az anyagi helyzet". Attól, hogy a megszületett babáját megöli, jobb lesz neki? Lesz pénze, fog munkát kapni?
Ezt nem fogják hagyni... Főleg úgy, hogy rengetegen várnak örökbefogadásra.
A nem kivant babat orokbe lehet adni. Nem ertem miert kene megolni??? :(
Ahogy az egyik valaszado irta, hogy a gep tartotta eletben a babat itt sincs sok valasztasi lehetoseg mert el kell engedni ot. A korhazak sem fogjak egy eleten at gepen tartani es meg ha nagyon nehez a szuloknek is el fogjak engedni. Akinek az elettel osszeferhetetelen serulesei vannak annal sincs nagy valasztasi lehetoseg. Ezt en nem neveznem gyilkossagnak.
Ha beteg egy baba de nem halalosak a serulesei akkor vannak speci intezetek, segitseg, iskolak... es ha eldob valaki egy ujszulottet emiatt akkor az onzo mert a sajat kenyelme erdekeben teszi mert fel a nehezsegektol. A lelkiismeretevel, hogyan tud elni azt fel nem foghatom. Megolni??? Hat mar odajut lassan a vilag, hogy felmerul a gyilkossag tamogatasa??? Nem eleg, hogy mar lassan mindent a depressiora kennek, most mar nyilvanosan olni is akarnak? Szerintem nagyon durva meg elmeletben is.
Lassan ott tartunk, hogy ha kirúgnak valakit a munkahelyéről, akkor az 5 éves gyerekét is megölheti.... Sőt, akár a feleségét/férjét is. De tovább is mehetek: nem tetszik valaki az utcán, fegyvert elő!.... :((((
Egyébként szerintem a törvényileg engedélyezett abortusz is ugyanúgy gyilkosság, mint ez.
És most képzeljétek el, hogy Kínában ezt egy ideig csinálták. Az állam egy gyereket engedélyezett családonként, a másodiknál már kötelező volt az abortusz. Ha a nő ellógott előle, titkolta a terhességét, akár a 8. hónapban is elvették tőle a babát. Nyilván ilyenkor már csak a szülésindítás jöhetett szóba, és az újszülött is életképes volt. Hát a kutacsán keresztül befecskendezett anyaggal ölték meg.
Egy fiatal kínai doktornő írását olvastam ezzel kapcsolatban. Őt annyira megviselte az első ilyen eset, hogy lemondott volna a szüléshez való jogáról, hogy a baba életben maradhasson, de nem engedték neki. Elvitték, és megölték a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!