Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így is lehet élvezni, hogy...

Így is lehet élvezni, hogy apuka, anyuka és másfél éves gyerkőc megy nyaralni minden nagyszülői segítség nélkül egy hétre valahova?

Figyelt kérdés
2012. márc. 1. 15:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

mi külföldre megyünk, voltunk Balatonon, amikor 5 hós volt a babónk, mondjuk akkor (is) volt velünk nagyi és nénikéje

:)

most megy hármasban, igazából várom, csak én picit kényelmes személy vagyok, ezt tudom, és emiatt félek.

de inkább magamat kellene helyre tennem...

2012. márc. 1. 16:51
 12/19 anonim ***** válasza:

Ja, félre értés ne essék, mi is voltunk hármasban és nem volt rossz, megyünk máskor is természetesen, csak nekem személy szerint nehéz volt, hogy tényleg, még amíg pisilek is dörömböl az ajtón hogy anaaaa anaaa :) És közben sír. Tusolás közben dettó. Reggel héttől este negyed tizenegyedig :)

Szórakoztatónak szórakoztató volt a nyaralás nagyszülők nélkül, de az biztos, hogy fáradtabban jöttem haza, mint ahogyan elmentünk :)

2012. márc. 1. 16:55
 13/19 anonim ***** válasza:

ne legyen emiatt bűntudatot, a gyereknevelés nem csak abból áll, hogy kéz a kézben sétáltok a vízparton...sokkal több, és sokkal fárasztóbb, főleg ha idegen helyen vagytok először a kicsivel.

De tényleg gyerek-függő ám.

2012. márc. 1. 16:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Mi 3 db 8 hónapos gyermekünkkel voltunk 4 napot a Mátrában tavaly, csak ketten a férjemmel és meg tudtuk jól oldani. Ők még akkor nem jártak, csak másztak, de nagyon jól viselkedtek, abszolút semmi gond nem volt velük, és nagyon élvezték, minden újdonságnak annyira tudtak örülni.

6 hónaposan a szüleimmel voltunk 1 hetet a Balatonon, szintén a 3 babával, akkor a férjem nem tudott jönni, és így is nagyon jól elvoltunk, 3 felnőtt a 3 gyerkőcre.

Biztos, hogy idén nyáron is fogunk menni a 3 másfél évesünkkel családi programra (valahová a hegyekbe szeretnénk menni), ill. a nagyiék is tervezik, hogy viszik őket a Balatonra.

Persze nem múzeumnézős, városlátogatós programot tevezünk nekik :-) Én a 3 gyerekkel is tudok pihenni,kikapcsolódni, viszont ilyenkor ragaszkodom hozzá, hogy legyen ellátás (félpanziót szoktunk kérni), mert a főzéssel, utána mosogatással, pakolással egy csomó idő elmenne.

2012. márc. 1. 16:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Reggelin közben pl. Mamáékkal amikor voltunk, felváltva ettünk, addig valamelyikőnk sétálgatott a kicsivel. Hármasban ez úgy néz ki, hogy férjem tud enni ülve, én meg sétálok a gyerekkel az asztalok között (svédasztal), én meg nem tudok leülni két percre sem, mert rángatja a kezem, hogy menjünk nézelődni. Férjem feláll, hogy majd ő elviszi, de a gyerek ordít, hogy anaaaa anaaaa :)

Vacsora, ebéd, detto ugyanez a szitu. Napozás, olvasás nekem kilőve. Nem mintha a gyerkőcös nyaralás ebből állna, de azért jól esik az anyukának is szusszanni egy pillanatra. De nem :)

2012. márc. 1. 17:00
 16/19 anonim ***** válasza:

Ahogy az utolsó írja. Én megértem a kérdésedet, persze, lehet nyaralni menni hármasban kicsi gyerekkel, élvezni is lehet, de hogy nem pihenés, az biztos. Bevallom, szerintem még nagyobb macera, mintha otthon lennétek egy hétig hármasban, mert ugye míg otthon mondjuk mászkálhat az egész lakásban a gyerek, addig egy idegen hely tele van olyan tárggyal, amihez nem nyúlhat… vagy otthon kimegy bátran a kertbe, idegen helyen nem lehet… otthon megreggelizik mindenki, ahogy akar, egy szállodában nem marad nyugton a gyerek, amíg ti reggeliztek/ebédeltek.

Szumma szummárom, szerintem egy ilyen utazás még nagyobb rákoncentrálást igényel a gyerekre.

2012. márc. 1. 20:03
 17/19 anonim ***** válasza:
M i csak úgy élvezzük igazán!Nekünk pont a nagyszülő teher(mert biztos pont akkor akar segíteni,amikor nem kéne).Amikor 7 hónapos volt a kisebbikünk(a nagy már "nagy"-gimis-vele nem volt gond)Gran Canariára mentünk.Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian.Aztán amikor másfél lett,akkor 2 hétre Egyiptomba utaztunk(a nagy nem jött,mert nem akart 2 hétig "unatkozni").Azóta még 2x voltunk(ugyanott),és soha semmi gond nem volt.Őszre várjuk a következő babát,amint lehet visszük őt is.
2012. márc. 2. 13:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:mindig akad társaság,illetve mivel mi gyerekbarát(dinoklubos) helyre megyünk,délelőtt és délután is vannak animátorok,akik foglalkoznak kicsit velük,ráadásul esténként is van Nekik műsor.
2012. márc. 2. 13:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi voltunk, de az nem volt pihenés. Először a gyerekek 2,5 éves és 6 hónaposak voltak, akkor még ahogy elvoltunk. Aztán egy évre rá borzasztó volt. A kisfiam nem mert kakilni az új WC-be, feszültek voltak, az ételek nem ízlettek nekik és hazajöttünk annyira kikészültünk a férjemmel. Most hogy megyünk-e kérdéses, félünk az az igazság. Ebéd után alszanak, akkor azért nem tudunk mit csinálni, este fél nyolctól pedig fürdés és alvás. Mi rendes ritmusban élünk, bár látni olyan szülőket akik húzzák vonják a gyereket éjjel is a parton mert sétálni akarnak. Az igazság az hogy ha nem így élsz, akkor nagyon sok kötöttséggel jár egy nyaralás, ami emiatt már nem is nyaralás...
2012. máj. 20. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!