Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi (k) számít nálatok olyan...

Mi (k) számít nálatok olyan rosszaságnak, bűnnek ami büntetést, kiabálást érdemel?

Figyelt kérdés

Mennyi idős a gyermek?

Ma történt már vmi amiért büntit kapott? Mi?

2012. febr. 28. 14:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában már kicsit elfáradtam, túl sokszor kiabálok sajnos. Ma is:((((

bűnök, ami kiabálást váltanak ki:

-3 éves fiam, direkt odacsap, elveszi a játékot az 1 éves testvérétől, fellőki

-ha kérek valamit egymás után nagyon sokszor és csakazért sem csinálja, vissza felesel, kinevet,

-macskánkat bántja,

-kérem, hogy ne rohanjon, mert elesik, nekiesik a szekrénynek, és ötvenkettedik figyelmeztetésem után is rohan és elesik.

kb ezek.

nálatok?

2012. febr. 28. 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyon ritkán kiabálok,büntetek, mert szerintem a szép szóval többre megyünk. De ma nálam is elszakadt a cérna. Folyamatosan a tűzhely gombjait csavargatja, hiába mondtam el már 5milliószor, hogy nem szabad. Úgyhogy 2 perc bünti volt a szobájában. 18 hós.
2012. febr. 28. 14:49
 3/8 A kérdező kommentje:
3 és másfél évesek. A direkt verekedésért, fellökésért kiabálok. Szólok hogy menjen pisilni mert toporog, látszik hogy kell neki, nem megy, bepisil játék közbe. Ilyenkor szentségelek. Kicsi egyfeszt a konyhaszékre mászik ott feláll az ablaknál (5.em) ha sokadjára is csinálja beteszem a kiságyba ha épp dolgom van.
2012. febr. 28. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos ez függ attól is, hogy én milyen passzban vagyok. Tudom, nem helyes, de emberek vagyunk, én nekem is vannak nyomottabb napjaim... Ma például a lányom (2 éves) dobálta, rugdosta a földön a játékait (3 éves fiú unokatesótól látta),rászóltunk többször, nem használt, ezért elvettem tőle, és mondtam, hogy viszem a kukába kidobni. Persze erélyesebben szóltam, kivittem a konyhába őket, ő nem látta hová tettem. Majd sírni kezdett, majd megígérte, hogy többet nem rugdossa őket. Visszaadtam persze utána. Legtöbbször rászólunk, ha nincs eredmény, akkor jön valami szankció. Néha nem akar kijönni a kádból, akkor mondom, hogy nincs esti mese... stb. Tegnap nem akart bejönni kintről, felvettem és kb. 100 métert ordítva hoztam - persze ő ordított:)), - itthon aztán még "hempergett" egy kicsit, aztán amikor már rájött, hogy nem figyelek rá, lenyugodott és lehetett "emberi módon" beszélgetni. Próbálok türelmes lenni vele, de néha elszakad a cérna nálam is, és tudom, hogy indokolatlanul. Ilyenkor emelem feljebb a hangom, kikapni nem szokott, mert tudom, hogy olyan természete van, hogy tutira rászokna akkor a csapkodásra, verekedésre. Annak meg semmi értelme nem lenne, hogy csapkodjuk egymást...:)
2012. febr. 28. 14:57
 5/8 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam,és egyre többet kell sajnos fegyelmezni újabban vissza is felesel :( Ma is kellet vele kiabálnom,mert a bevásárlás kellős közepén ott hagyott miközben én a banánt pakoltam a zacskóba,már a pénztárnál volt hogy ő kifizesse a dörmit és megehesse végre!Ilyet még teszem hozzá nem csinált! Aztán úton hazafelé hagyott ott a motorjával miközben én leálltam volna beszélgetni!Így ezek húzták ki nálam ma a gyufát :(

ezeken kívül a játék szétdobálása direkt,szanaszét hagyása szintén direkt mert amúgy már szépen elpakolja,de amikor úgy gondolja inkább jobban szétdobálja csakhogy velem "szórakozzon". Próbálok azért higgadtan hozzáállni a dolgokhoz,de bizony van hogy nem megy :(

2012. febr. 28. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Ma még nem kapott büntit, de ezekért szokott:

- van egy kutyánk, és ha őt bántja, szegény állat már csak akkor mer közelebb menni a gyerekhez jóformán, ha alszik. Ha őt megüti, vagy szőrét tépi akkor büntit kap.

- Ha dobálja a játékait elveszem tőle, meg fel a szekrény tetejére.

- Ha engem bánt(megint előjött nála a harapás)

- Püföli a radiátort vagy a tűzhelyet.

Ezeket ne úgy képzeld el, hogy amint az elsőt megteszi megy a büntibe, hanem ha min. 3x rá kell szólni és nem hagyja abba akkor. Mondjuk tegnap nagyon ingerült voltam, így elég hamar megkapta a büntit, ráadásul ő is eléggé kikelt magából. De nem tehetek róla, sajnos néha nekem is vannak ilyen napjaim.

2012. márc. 1. 14:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Amiért kiabálok:

Ha tépi a virágot, vagy ha a konvektor hátulján a hőszabályzót rángatja, mint a veszedelem.

2 éves

2012. márc. 2. 00:11
 8/8 anonim ***** válasza:
bocsánat: nem szabályzó, hanem érzékelő. :)
2012. márc. 2. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!