Mi (k) számít nálatok olyan rosszaságnak, bűnnek ami büntetést, kiabálást érdemel?
Mennyi idős a gyermek?
Ma történt már vmi amiért büntit kapott? Mi?
Mostanában már kicsit elfáradtam, túl sokszor kiabálok sajnos. Ma is:((((
bűnök, ami kiabálást váltanak ki:
-3 éves fiam, direkt odacsap, elveszi a játékot az 1 éves testvérétől, fellőki
-ha kérek valamit egymás után nagyon sokszor és csakazért sem csinálja, vissza felesel, kinevet,
-macskánkat bántja,
-kérem, hogy ne rohanjon, mert elesik, nekiesik a szekrénynek, és ötvenkettedik figyelmeztetésem után is rohan és elesik.
kb ezek.
nálatok?
2,5 éves a fiam,és egyre többet kell sajnos fegyelmezni újabban vissza is felesel :( Ma is kellet vele kiabálnom,mert a bevásárlás kellős közepén ott hagyott miközben én a banánt pakoltam a zacskóba,már a pénztárnál volt hogy ő kifizesse a dörmit és megehesse végre!Ilyet még teszem hozzá nem csinált! Aztán úton hazafelé hagyott ott a motorjával miközben én leálltam volna beszélgetni!Így ezek húzták ki nálam ma a gyufát :(
ezeken kívül a játék szétdobálása direkt,szanaszét hagyása szintén direkt mert amúgy már szépen elpakolja,de amikor úgy gondolja inkább jobban szétdobálja csakhogy velem "szórakozzon". Próbálok azért higgadtan hozzáállni a dolgokhoz,de bizony van hogy nem megy :(
Ma még nem kapott büntit, de ezekért szokott:
- van egy kutyánk, és ha őt bántja, szegény állat már csak akkor mer közelebb menni a gyerekhez jóformán, ha alszik. Ha őt megüti, vagy szőrét tépi akkor büntit kap.
- Ha dobálja a játékait elveszem tőle, meg fel a szekrény tetejére.
- Ha engem bánt(megint előjött nála a harapás)
- Püföli a radiátort vagy a tűzhelyet.
Ezeket ne úgy képzeld el, hogy amint az elsőt megteszi megy a büntibe, hanem ha min. 3x rá kell szólni és nem hagyja abba akkor. Mondjuk tegnap nagyon ingerült voltam, így elég hamar megkapta a büntit, ráadásul ő is eléggé kikelt magából. De nem tehetek róla, sajnos néha nekem is vannak ilyen napjaim.
Amiért kiabálok:
Ha tépi a virágot, vagy ha a konvektor hátulján a hőszabályzót rángatja, mint a veszedelem.
2 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!