Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves gyermekeknek...

Másfél éves gyermekeknek milyen büntetést lehet kitalálni?

Figyelt kérdés
Tanácsokat szeretnék, amik be is váltak, nem szófogadó, kezd nagyon akaratos lenni, és nem érti meg a nem, nem szabad szavakat.Kisfiú
2012. febr. 28. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én mindíg letérdelek, és úgy mondom neki, hogy mi rosszat csinált, szemtől-szembe.Elmagyarázom neki, hogy mi az, ami rossz, miért kerül büntibe.Beviszem a szobájába, és két percig ott hagyom.Általában az ágyára ültetem.Eleinte mindíg kijött, de szó nélkül visszavittem, amíg ott nem maradt 2 percig.Aztán megbeszéltük, mi rosszat csinált, bocsánatot kért, és ennyi.

Nekem ez úgy bejött, hogy most már egyedül megy be a büntibe elgondolkozni.Van, mikor elfelejtem büntiztetni, és szól, hogy Anya, büntibe kéne menni nem?

Most 3 éves.Ja, és nem kiabálok vele,mert az nem old meg semmit.

2012. febr. 28. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:
másfél éves gyereket még nem tudsz büntetni,nem érti.de nevelni,irányítani nagyon jol lehet.a hangszínt megváltozása az arcod megváltozása,hangsúlyos magyarázat,nekem sokat segített ha icipicit megszorítottam a kezét ha rosszat csinált.és mindig gugolj le hozzá és magyarázz mit miért csinált rosszul.
2012. febr. 28. 11:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Tényleg az a lényeg, hogy vele egy szinten legyél, ne fentről, a Te magasságodról ordíts neki.És határozottan kell vele beszélni, nem könyörögni, hogy légyszi, ne csináld már!

2012. febr. 28. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Első jót ír, csak annyiban javítanám ki, hogy ne az ágyára ültesd, mert akkor az ágyat fogja összekötni a büntetéssel, rossz hely lesz, és az alvásban is jelentkezhetnek problémák. Ne olyan helyet használj, ami másra is használatos, vegyél inkább egy kisszéket, kimondottan a büntinek, és azt tedd a szobájába, konyhába, stb...
2012. febr. 28. 12:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is a leültetéssel oldottam meg a problémákat. Nem értek azzal egyet, hogy még nem érti meg. Fiam is kb 1,5 éves lehetett, ha nem kisebb egy pár hónappal, amikor elkezdtem. Érti ő, hogy nem szabad, de dcsak azért is csinálja, legalábbis a fiam ilyen. Akkor kineveztem az egyik fotelt, amit annyira nem használunk, az lett a bünti hely. Első 10 alkalommal nem akart ott maradni, mindig eljött. Most már ha odaültetem ott marad. Sír vagy hisztizik közben. Aztán odamegyek hozzá kb 2-3 perc múlva elmondom neki még egyszer miért ültettem le és ha megint azt csinálja akkor megint leül megölel és mehet. Aztán ha újra rosszat csinál megint leül. Nem sűrűn szoktam büntetni, de vannak olyan napjai amikor kikel magából olyankor van, hogy fél délelőtt ott ül(pl bántja a kutyát, ha rászólok, hogy nem szabad akkor is, kb 2x szólok, ha folytatja megy a büntibe).
2012. febr. 28. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!