Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kutya/cica pótolja a gyereket?

A kutya/cica pótolja a gyereket?

Figyelt kérdés

Észrevettétek már, hogy akinek nincs gyereke, általában telenyomja a közösségi oldalakat gazdira váró állatokkal? Felháborodik, ha egy állatot megkínoznak, de ha gyereket molesztálnak, vagy vernek, ahhoz nem szól hozzá semmit?

Én is nagy állatbarát vagyok egyben édesanya is. Amióta gyerekem van, azóta jobban szívemen viselem inkább a gyerekek sorsát és már nem érzek késztetést hogy minden nap kóbor állatokkal bombázzam az üzenőfalakat, viszont ha szegény gyerekeknek szerveznek ruha vagy játékgyűjtést, abban szívesebben részt veszek.

Ki hogy van ezzel? Változott valamit, amióta gyereke van?

2012. febr. 28. 12:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Hamarabb értetlenkedtem, mint ahogy kiírtad a kommented....

Én is a kutyáimmal alszom. Na meg a 3 gyermekemmel... Amíg nem volt gyerekem, addig is érdekeltek, amióta vannak azóta is. DE kutyám hamarabb volt, mint gyerekem. Így azok is érdekeltek. Azért merészeltem értetlenkedni, mert azért, ha odaállok egy olyan esetben, mikor gyerekek sorsa dől el, miért ne lehetne ezzel egyidejűleg kiállni gazdátlan kutyusok sorsa mellett is? Nem értem a kérdésedet, ezért kérdeztem, hogy szerinted ez vagy-vagy alapon működik? Nekem például egyre megy, hogy gyerek, vagy kutya, mivel mind ránk van utalva, tőlünk, felnőtt emberektől függnek, ki vannak nekünk szolgáltatva, egyformán tőlünk szorulnak segítségre...

2012. febr. 28. 13:31
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy gazdátlan, bántalmazott kutyák képeit rakja ki még nem biztos, hogy leszarja a nehéz sorsú gyerekeket. Vannak akik a gyerekek jogait képviselik, van aki az állatok ügyéért áll ki? Azért mert vannak szörnyű dolgok az emberek világában, már az állatokét magasból le kell ejteni?

Tipikus emberi önzés kedves kérdező. Az ilyen hozzáállás miatt megy tönkre a bolygónk....

2012. febr. 28. 13:32
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és van egy kisbabám. Attól még ugyanúgy kutyabolond maradtam, nyilvánvaló, hogy már a gyerekem az első, de ugyanúgy segítenék egy szerencsétlen állaton, mint azelőtt.
2012. febr. 28. 13:34
 14/22 anonim ***** válasza:

Állatbarát voltam, vagyok és leszek is. De sosem osztottam közösségi oldalakon képeket menhelyes kutyákról, cicákról. Persze ismerősök között sokan vannak, akik nap mint nap megosztják a gazdira váró állatkák képeit, de már olyan szinten idegesít, hogy másról sem szól a FB, csak erről, hogy ezeket az ismerősöket beállítottam úgy, hogy ne lássam a megosztásaikat. Komolyan, van olyan óra, hogy semmi más nincs fent, csak az állatok képei. Mondom úgy, hogy szeretem az állatokat, volt, van kutyánk, papagájunk. Régen halak is.

Van 2 gyermekem is, még mielőtt félreértés esik.

Ha gyerekbántalmazásról vagy betegségről látok képet, megnézem, elraktározom magamban. Ugyanis nagyon sok olyan hamis esetek is vannak, hogy lájkolj, oszd meg és így támogatod a beteg gyereket... ilyen nincs, ebből nem lesz pénz a támogatáshoz.

Még annyit, hogy akik telenyomják állatos képekkel az üzenőfalat, azok között mindegyiknek van gyermeke. Tehát nem hinném, hogy van összefüggés, hogy akinek nincs gyereke, csak az foglalkozik ilyennel.

Mellesleg az egyik rokonomnak nincs gyermeke, mert nem lehetett neki, és ő egy menhely önkéntese, sok kutyust befogadott és örökbeadott, ahol tud, csak segít. Otthon is 4 állatkája van. Ő így pótolja a gyerekhiányt. Persze gyerekkorától állatbarát, neki is volt már mindene és ha lennének gyerkőcei, akkoris ilyen lenne, csak nem lenne ennyire aktív menhelyes.

2012. febr. 28. 16:00
 15/22 anonim ***** válasza:
ezt csak a te beteg elméd találta ki hogy a kettő kizárhatja egymást. ne általánosíts...szerintem te saját magadból indultál ki, de ne vedd sértésnek
2012. febr. 28. 17:21
 16/22 A kérdező kommentje:
Hol olvastatok ilyet, hogy a kettő kizárja egymást? Egyáltalán tudtok olvasni? Jézusom, mennyi agyatlan nő van itt :)) Egy egyszerű kérdést tettem fel, amit néhányan próbáltok kicsavarni... hagyjuk inkább. Az értelmes hozzászólásokat pedig köszönöm.
2012. febr. 28. 21:48
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja, és aki meg kutyával alszik és egyre megy, hogy gyerek vagy kutya, csak gratulálni tudok. Az ilyenek verik ki igazán a biztosítékot. Azért egy kisgyereket ne vegyél már egy kategóriába a kutyákkal!
2012. febr. 28. 21:50
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem egyre megy, gyerek+kutya van az ágyamban. Imádom a gyermekeimet, de a kutyáimat is. Sajna, én ilyen hülye vagyok, de szerencsére vagyunk még egy páran. De azért azt megjegyezném, te nem vagy nagy állatbarát, ezt azért néhány mondatból simán le lehet szűrni... Pont egy ilyen balekra vártál, mint én, akibe bele lehet kötni. Rossz vitapartnert választottál....
2012. febr. 28. 22:05
 19/22 A kérdező kommentje:
Marha bölcs vagy. Tehát én azért nem vagyok állatbarát, mert nem nyalom ki a kutya seggét, nem alszom vele egy ágyban és esetleg egy gyerek rossz sorsa jobban megérint, mint egy kóbor állaté? Hidd el, többet tettem már az állatokért, mint te vagy itt a sok okos hozzászóló, egyet viszont nem szeretek, ha egy kutyával nem hozzá méltó módon bánnak, mint ahogy te is teszed. De nyilván fogalmad sincs arról, hogy működnek a kutyák és mit jelent a falka.
2012. febr. 28. 22:17
 20/22 anonim ***** válasza:
Különben nálam meg az veri ki a biztosítékot, amikor emberek gyerekbántalmazásról, meg éhező gyerekekről beszélnek, közben meg fingjuk sincs róla, csak ugatják a semmit, mert látták a híradóban, meg megosztottak 2 képet, amin síró, koszos kisgyerek volt. Mindkettőt átéltem, hadd döntsem már el én, mi érdekel, és mi nem. Örülök neki, hogy felnőttként én alakítom az életem, gyerekekkel, meg kutyákkal, akik nálam igenis egy szinten vannak. Mindenki egyaránt fontos, mert mindenki a családunk tagja. Te meg ne aludj kutyával, meg ne nézegess menhelyes képeket.... törődj a gyerekeddel.
2012. febr. 28. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!