Újszülött babám mellett kutya és cica lesz a házunkban. Hogy legyen?
Házunkban mindig is együtt éltünk a cicákkal és kutyákkal. Jelenleg 2 öreg állatkám van, egy cicó és egy pici kutya. Mindketten szobatiszták, beoltottak és kedvük szerint járnak, alszanak a házban.
Kisbabák hamarosan megszületik. HOgyan tudom a találkozásukat lehetőleg elkerülni? Egyátalán mikortól lehetséges ez? Az állatok mindig bent laktak, nem tudnám kizárni őket a téli éjszakába (nem is bírák, mert nincsenek hozzászokva). Elajándékozni nem tudnék egy közel 10 éves állatot, mert belepusztulna. De babócával szemben sem fair, hogy egy tiszta szobában tartsam zárt ajtók mögött. Ha kihozom akkor előtte mindig teljes fertőtlenítés?
Máshol hogyan oldják ezt meg?
Nos, bocsi, az újszülött után lemaradt egy vessző. Vagyis:
újszülött, kutya és cica....
Én a helyedben mindenféleképpen megoldanám, hogy ne legyen a lakásban állat. Főleg amikor a baba elkezd mászni, összeszed mindent, szőröket stb. aztán meg eszi meg. Úgyse tudod elkerülni, annyit nem tudsz takarítani.
Vegyél, vagy csináltass az állataidnak egy kerti házikót, és ki velük, legalábbis egy időre. Nem fognak belehalni.
Hát ez nehéz kérdés.
Én a helyedben kitenném őket az udvarra amennyire ez lehetséges, legalább fél évig. Mert a kisbabád csak fontosabb lesz és szerintem elég veszélyes egy újszülöttet megóvni úgy hogy egy házba van a kis házi kedvencekkel. Mert elkerülhetetlen hogy a baba ne érintkezzen a szőrükkel, főleg ha tetszés szerint járnak-kelnek a lakásban még akkor is ha nem mászkál még eleinte a földön.
Mindennap pedig nem hiszem hogy lenne energiád fertőtleníteni az állatok után meg szerintem értelme se sok lenne, úgyhogy röviden: ki velük az udvarra!
Tényleg elég, ha a baba szobájából kitiltod őket. A legjobb bartánőm kisbabája is "kutyás házba" született, ma makkegészséges kétéves kislány :)
A féltékenységgel viszont tényleg légy óvatos, ne hagy egyedül az állatokkal a picit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!