Szülők! Hogyan állnátok hozzá ha a gyermeketek fokozott
érdeklődést mutatna a zene és a muzikalitás iránt?
Figyelt kérdés
Mondjuk szeret énekelni, önmagától kezd hangszeren tanulni, és kijelenti, hogy szeretne több időt szentelni ilyesmire.
Mondjuk több hozzáértő által az átlagosnál jóval tehetségesebb...
Segítenétek, vagy mondjuk próbálnátok más irányba terelni?
(akár kisebb, akár kamasz korú gyermekről lenne szó)
(csak mert gondolom az ilyesmi anyagi vonzatai nem csekélyek..)
??
2012. febr. 25. 19:10
1/5 anonim válasza:
A zene segít a léleknek, nem lesz otthon annyi gyerek sírás. Én elmennék egy közeli zeneiskolába és ott érdeklődnék, mennyibe kerül az oktatás. Mindenképp engedném, mert ez egy jó képesség, fejleszti az intelligenciát is és könnyebben tanulnak azok akik zenét is tanulnak. Lehet venni használt hangszert, az alap hangszerek nem annyira drágák, de kölcsönözhető is a zenesuliban. Azért valahol megfognám a pénzt, hogy eljusson a gyerekem.
2012. febr. 25. 19:17
2/5 anonim válasza:
Mindenképpen támogatnám, a zene egy nagyon jó dolog, ami kikapcsolódást tud nyújtani, egy szuper hobbi és ha eléggé tehetséges még akár meg is élhet belőle később.
2012. febr. 25. 19:19
3/5 anonim válasza:
Biztos megoldanám, hogy támogatni tudjam. Inkább én mondanék le a ruházkodásról, vagy a netről, vagy mit tudom én, de a gyerekem tehetségét mindenképp támogatnám, ha tényleg szeretné, és nem csak egy fellángolás.
Pl. a fiam már most 2,5 évesen oda van a fociért, imádja, egész nap focizik, hihetetlen labdaérzéke van. 5 éves kortól lehet vinni futball edzésre, ha addig is fogja érdekelni, akkor el fogjuk hordani.
2012. febr. 25. 19:34
4/5 anonim válasza:
Fiam 6 eves most karacsonyra dobot kapott. Ez volt minden vagya es azota is uti sok mindent magatol megtanult mar. Tanart majd csak kesobb keresunk ha tenyleg komolyan erdekli majd. Oszinten szolva en nagyon boldog lennek ha ezt az utat valasztana , ha van egy komoly hobbi/ szerelem az eleteben ez talan segit majd elkerulni a kamaszkori tulzo kilengeseket esetleges rossz utra tevedest. Legalabbis en hiszek ebben. En tudom milyen ha a szulok nem tamogatnak abban amiben tehetseges az ember en muveszetet akartam tanulni de nem engedtek soha mert abbol nem lehet megelni. Most 30 evesen meg mindig nincs konkretan szakmam es meg mindig a grafikus palyarol almodom de mar nem olyan egyszeru csalad mellett... En minden erommel tamogatni fogom a gyerekem barmi hobbit valaszt, mert ez kesobb hivatassa is valhat, tartast ad, rendszert visz az eletebe, celokat ad, es a bele vetett bizalom biztosan visszakoszon majd a jo szulo gyerek kapcsolatban is. En csak annyit kerek cserebe amit o valaszt azt viszont csinalja tisztesseggel.
2012. febr. 25. 23:36
5/5 anonim válasza:
Az én lányom is ilyen volt. Születése óta vonzotta a zene. Ovis korában, mikor a szobájában játszott, olyan zongora koncerteket hallgatott, hogy csak néztem.. 😅 Elvittem a helyi zeneiskolába, ott egy csoda-tanárnő tanított szolfézst Kokas módszerrel, sok játékkal, imádták a gyerekek. Aztán hat évesen határozottan kijelentette, hogy hegedülni akar. Most húsz éves, a középiskolai évek alatt is eljárt a zenekarba, nagyon szerette. Nem volt kiemelkedően tehetséges, nem is ez volt a cél..most az egyetem alatt kimaradt a zenekar, sajnos a hegedű tanárnő, aki szintén egy csodálatos személyiség, máshol folytatta a tanítást. De megmaradt a zene szeretete, és időnként előkerül a hegedű is. Anyagilag nem volt annyira megterhelő, mert évekig a zeneiskolától kaptuk a hegedűt, csak később kellett venni sajátot. Abban segített a tanárnő, hogy hozzá illő hangszert kapjon. Mert minden hegedű más.. én nem bántam meg, hogy hagytam, menjen az útján. A zenetanulás pedig az iskolai tanulásban is segít, a léleknek pedig igazi gyógyszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!