Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik 3 gyereket vállaltak,...

Akik 3 gyereket vállaltak, mennyi a havi bevételük? Mekkora az az összeg, amire már be lehet szerintük vállalni hármat?

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 16:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miből élünk? a Párom fizetéséből és az én 73 ezremből :-)

(ami ha a cégem nem kanolt volna ki velem/és még pár anyukával/ ,akkor több mint 90 ezer lenne...) és megjegyzem,hogy ebből az összegből nem csak mi eszünk,hanem naponta +1 felnőtt ember!

Annyi a titok nyitja,hogy kis korkülönbséggel vállaltuk be a lányokat,így ruhára nem kell olyan szinten költeni,mint másoknak! És nálunk nincs az,mint sok helyen- pl állandó édesség kínálat,üdítő hegyek,éttermi kaja... és még ki tudja mik vannak másoknál? Nem veszek havonta új játékot Nekik,mert nincs rá szükségük! Nem húst eszünk hússal,ami sokat jelent!-nem vagyunk vegák,de több zöldségből készült ételt eszünk,mint húsosat. Ha süteményre éheznek,nem a cukrászatba vesszük az irányt,hanem magam sütök!-meglepően olcsó és finom sütemények süthetők!!

Az én gyermekeim még kicsik ahhoz,hogy külön órákra járjanak,és ez is sokat jelent!

Hogy mivel lesz másabb pár év múlva? 2 éven belül lejárnak a hiteleink,akkor a gyerekek apja hazajön,nem kell kiadni havonta sok ezret, és folytatja a félbehagyott (mert ökörséget csinált,ami emelte a kiadásainkat..) vállalkozást,amelyből tudunk félre is rakni.

Bár nem lehet vállalkozásra alapozni,de olyan vállalkozónak érdemes lenni,aki nem csak 1 dologra van szakosodva... Több vasat kell a tűzben tartani!

Üdv:3 lányos

2012. febr. 25. 12:48
 12/22 anonim ***** válasza:
Attól függ mik az igények.
2012. febr. 29. 14:16
 13/22 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok,a házak amikben nem lakunk ki vannak adva,nem sok ,de legalább nem kerül pénzbe a fenntartásuk.
2012. márc. 1. 03:05
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
Van aki albérletbe vállal 3 gyereket? Azért az elég nagy felelőtlenség!
2012. márc. 3. 08:53
 15/22 anonim ***** válasza:

Miért lenne felelőtlenség? Egy jól megválasztott albérlet (főbérlő) sokkal nagyobb biztonságot ad, mint egy rosszul megválasztott lakáshitel. Szerintem.

Mi a max. gyedemre és a férjem br. 420eFt-os fizetésére (+túlóra) vállaltunk 3. gyereket. Bankos ház, saját kocsi. Most a nettó bevételünk

- én táppénz: 78eFt

- férj (3 gyerekes adókedvezménnyel): 342eFt

- csp 26600

Ez durván 445. Ebből 140 körül megy hitelre, rezsire, 200 körül szokott a többi kiadás lenni (kaja, tisztítószer, biztosítások, ovi, tankolás, ruha, extrák stb.). 100eFt körül félre szoktunk rakni.

Ha majd megszületik a pici, akkor kb. 35-el lesz több a bevételünk.

2012. márc. 3. 10:54
 16/22 anonim ***** válasza:
29%

Se hitelre,se albérletbe nem szabad három gyereket vállalni.A mai munkahelyek egyáltalán nem stabilak,ma kellesz holnap már más ül a helyeden,és semmit sem tudsz tenni ellene.Ha valamilyen okból ez bekövetkezik az államtól ugyan felfordulhatsz gyerekestől,férjestől,feleségestöl együtt.Akkor viszont se a bank,se a tulaj nem kegyelmez egy idő után.

A "három gyerekes"család meg hogy hogyan tud ennyi pénzből kijönni az valóban egy rejtély.Még ésszerű beosztással is lehetetlen,illetve lehet, csak hát ugye minek?Az ember nem azért szül gyerekeket,hogy se ezt, se azt, se amazt, ne engedhesse meg.Nem kell ahhoz csokihegy,meg üditő szökőkút,meg különóra,hogy havi minimum 200 ezer forint elmenjen egy ekkora családban.Vannak kiadások amik elengedhetetlenek.

2012. márc. 3. 11:39
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

16: Se hitel se albérlet? Anyukám, hol élsz? Bocs, én nem 40 évesen szerettem volna anyai örömök elé nézni.

Ezzel az erővel akkor ne is menj férjhez és egy gyereket se szülj, mert mi van, ha elveszíted az állásodat és mehetsz az utcára!

Ezért kell takarékoskodni (ésszerű keretek között, számomra a 40eFt/hó kaja az már ésszerűtlen), félrerakni, hogy ha beüt a mennykő, akkor fél évet ki tudjon húzni a család. Fél év alatt pedig szerintem lehet állást találni.

2012. márc. 3. 11:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Se hitel se albérlet??? Akkor szerinted hányan vállalnának manapság akár egy gyereket is??? Még ennél is kevesebben szülnének. Én pl. ha arra várnék hogy se hitelem ne legyen a házon akkor 42 évesen szülhetnék is...ja hopp hogy akkor már nem tudok?? nem baj így jártam??
2012. márc. 3. 12:02
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

ma 11.47 89%-os

"Anyukám te hol élsz?"

-Sajnos Magyarországon,ahol többekközt az élelmiszerárak az istennek sem akarnak a fizetéshez igazodni.(tisztelet a kivételeknek)

"Számomra a 40e Ft/hó kaja az már ésszerűtlen"

-Fejenként,vagy családonként?-mert nem mindegy.

"Se hitel,se albérlet-szerinted hányan vállalnának manapság egy gyereket is"

-még egy gyerek talán belefér,de kettő meg három, az az én véleményem szerint felelőtlenség.Azt a hiteltörlesztést,azt a tulajnak adott 60-70-80 ezer forintot elő kell teremteni,mégha a gyerekeid elől veszed el akkor is.Márpedig tőlük veszed el,ha nincs önálló lakásod aminél ez az összeg természetesen megmaradna,akár élelemre,akár ruházkodásra,akár a gyerekekre.

Nem akarsz 40 évesen anya lenni?Pedig ha akkorra éred el az anyagi függetlenségedet,akkor inkább tanácsos lenne,mint "orosz-rulettet" játszani.Értem ezt arra,hogy ha valami nem várt esemény beüt,egy tartós betegség,egy állástalanság,akkor mi van? Mégegyszer ismétlem:Az Állam jó magasról............ja a munkanélküli gyerekes családokat.Háromhavonként kapsz 10.000 Ft-os rendkívüli segélyt,és ennyi.Marad a családi,meg a munkanélküli segély ami három hónapig jár.Na, abból fizess törlesztőt,meg albérletet.Írom ezt annak fényében,hogy én is ilyen lelkes voltam,míg rá nem jöttem,hogy ezek a dolgok nem így működnek.

2012. márc. 3. 14:56
 20/22 anonim ***** válasza:

A "te hol élsz"-et arra értettem, hogy ma Mo-n szerintem igen elvétve lehet olyan családot találni, akik hitel nélkül, saját lakásba gyereket terveznek... Ha mindenki így gondolkozna, akkor igen erősen csökkenne a magyar.

A havi 40 kaja meg kb. ennyi lehet az egyik válaszoló havi össz kaja kiadása. Nekem ez már nem fér bele az ésszerű (kaja-)spórolásba...

Lehet, hogy 40-re érem el az anyagi függetlenségemet (úgy legyen!), de nekem nem fér bele a 40+ évesen szülni. A "mi van, ha beüt a mennykő"-re írtam, hogy takarékoskodni kell, kell, hogy a családnak legyen annyi félretett pénze, hogy fél évet úgy is kihúzzon, ha az egyik (vagy az egyetlen) pénzkereső kiesik.

2012. márc. 3. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!