Mi a kislányotok neve, és miért azt választottátok?
Bár nincs lányom, de a neve már meg van:)
Első terhességemnél kitaláltuk párommal, hogy ő választ lány, én fiú nevet, de beleszólásunk van, tehát olyat nem adunk ami vmelyikünknek nem tetszik.
Már nagyon korán elkezdtük a név választást(9-10. hét) 2 hét alatt felsorolta az összes lány nevet szinte, de egyik sem tetszett. Aztán a 11. héten néztünk valamilyen műsort, és volt benne egy Csenge. Na akkor azt mondtam, ez lesz a neve. Azóta is meg van a név, nem adom fel, ha lányom lesz így fogják hívni. Amúgy a fiamat egész terhesség alatt Csengéztük, mert végig lánynak mondták.
Napsugár (keresztlányom neve, mi keresztszülők választhattuk, szerintünk gyönyörű név)
Zoé (leendő lánykám neve, szintén nagyon tetszik)
Jázmin( unokahúgom aki majdnem Eperke lett, végül szülés előtt sikerült lebeszélni az anyukát)
Réka - magyar nevet akartunk
- tetszik a jelentése (Ré-Ka, a nap lelke)
- hobbi szinten énekelek egy csapattal, rockoperákat
is vittünk már színre, szerepálmom volt mindig a
Réka az István a királyból
- szeretjük az Attila-mondákat, és Réka az ő kedvenc
felesége volt
Most születő lányunk (már ha tényleg lány) valószínűleg a Csenge nevet kapja - szintén mert magyar, a cseng szóból származtatják, ami tetszik, szép hangzású, s bár mondailag nem nagyon találtunk róla semmit (játszott még a Zselyke, aki Attila egyik fiának felesége volt) de ez a név jobban illik a vezetéknevünkhöz
Jázmin- csak mert tetszett
Kamilla-szintén, mert tetszett és hogy megmaradjunk a virágneveknél :)
Az én kislányom Villő.
Kamaszkori nagy szerelem nálam ez a név. Egy norvég családregényben a kedvenc szereplőm neve Villemo, és amikor megnéztem a v betűs, nálunk is adható neveket, akkor láttam meg ezt a nevet, és szerettem bele azonnal.
A kislányunk mindenki tiltakozása ellenére ezt a nevet kapta, de nem bántam meg. Sokan csodálkoznak, visszakérdeznek többször is, fiúnak gondolják a neve alapján, de mégis tökéletesen illik rá, és már a család is azt mondja, hogy jól tettem amikor nem hallgattam rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!