Mi alapján választottatok nevet a gyermeketeknek? A párotokkal könnyen meg tudtatok egyezni?
Az alapján, hogy TETSZIK? VAGY NEM és nem az éppen aktuálsi divat szerint (pl ősmagyar nevek), az sem érdekelt, hogy sok van belőle, mások véleménye..
Fiam Bence Márk lett, igaz ő már 11 éves múlt, de még azelőtt eldöntöttük, hogy ha fiúnk lesz egyszer a távoli jövőben, akkor Bencének fogjuk hívni.
2. gyereknél- ő 2,5 éves múlt- párom választott lánynevet(tuti biztos voltam, hohy 2. is fiú lesz) én (választottam volna) fiút.
Lány lett Szonja Jázmin(jázmin a kedvenc virágom)
A 2. névhez mind a 2 esetben én ragaszkodatm
Fiú nevet rögtön találtunk: Levente
Ezzel csak az volt a baj, hogy a pocakban kislány volt :)
Sokat gondolkoztunk, mert a vezetéknevünk sem egyszerű. Meg aztán fontos volt, hogy ne a szülinapja környékén és ünnepnapokhoz se legyen közel.
Flóra lett és illik rá.
Közösen döntöttünk.
Mi mindig kiválasztottuk a 18. heti ultrahang előtt, hogy mire kiderül, hogy milyen nemű lett a baba neve is legyen. Az elsőnél valahogy eszembe jutott a Flóra név, még mielőtt beszélgetni kezdtünk volna a nevekről egyáltalán. A férjem pedig megkérte, hogy az ő nevét örökölje tovább a fiú trónörökös, ha az lesz. Mivel neki is tetszett a Flóra név, és nekem is tetszett az ő neve, így sima ügy volt. Lány lett, Flóra.
Másodiknál nem igazán ment a lány név választása, valahogy semmi sem tetszett igazán. Néztük a népszerűségi listákat. Nem szerettünk volna túl sűrű nevet választani. Volt egy-kettő ami tetszett, de végül fiú lett, így simán megegyeztünk Apa nevében, így lett ő Zsolt.
Harmadikunknál igazán bajban voltunk. Végül néztük a népszerűségi listát, én kiválasztottam a számomra tetsző neveket, ezeket olvastam Apának, ő pedig rámondta az egyikre az áment. Végül Kinga és Vince közül, Kinga lett a babánk.
3. avgyok
se az apja, se az én nevemet nem kapta volna egyik s gyeek sem, se első, se második névnek
Gyerekkorom óta megvolt a lánynév, a párom elfogadta. Szerencsére tetszett neki is :)
Fiú nevem sosem volt, nincs is, gondolom apa nevét kapná, vagy apa választana neki nevet, mert én egyikért sem vagyok oda, vagy ami tetszene, az foglalt a közelünkben és amiatt nem adnám a saját gyerekemnek:(
Párom válogatósabb volt a nevek terén, mint én. Nem is gondoltam volna róla, de szinte egyik név sem tetszett neki, ami nekem igen. Már kezdtem feladni, amikor azt mondtam, hogy mi lenne, ha Alíz lenne? Erre páromnak felcsillant a szeme, mondta, hogy igen, az jó, és akkor lehet Lizi baba is.
Így nagy nehézségek árán Lizi babánk lett.
Fiú névben nem jutottunk volna dűlőre, mert ott nekem is nehezemre esik választani, de egyelőre lányunk lett, úgyhogy most nem is töröm a fejem fiú neveken.
Nálunk a párom döntött mivel neki ez az első gyereke.
Nekem a 4. és már amikor csak beszéltünk a gyerekről megvolt a név.Csenge és Hunor és Hunor lesz mert fiú remélhetőleg::))minden UH ezt mutatta.34 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!