Mi alapján választottátok ki gyermeketek nevét?
Kisfiunk neve kompromisszum volt. Az egyetlen olyan nevet kapta, ami mindkettőnknek tetszett.
Kislányunk még keményebb dió volt, meg sem tudtunk egyezni a nevében. Egyszerűen nem találtunk olyan nevet, ami mind a kettőnknek maradéktalanul tetszett. Az Ő favoritját én egyből megvétóztam, az én általam választott név először tetszett neki, aztán lebeszélték róla. Nem baj, én ezt diktáltam be.
Ha lesz 3. gyerek, akkor nem tudom mi lesz, lehet hogy engedélyeztetjük az Anonimusz vagy Anonima nevet! :)
mi két nemzetiségü család vagyunk, és mi már rengeteget utaztunk, dolgoztunk tengerentúlon és innen, így fontos volt egyszerü nevet választanunk, amivel a világ minden részén boldogul, amit mindkét országban ismernek, amit mindkét nagyszülö kitud mondani, és ami mindkettönknek tetszik.
így lett Emma.
most jön a tesó, de nagyon nehéz még egy ilyen nevet választani. ja nekünk az is fontos hogy ne legyen a családban. amúgy tamás pont nekünk is megfelelne, habár Thomas verzióban, de az van a családban.
Emma is tömeg név lett, a gyerekcsoportunkban rengeteg Emma van bárhova megyünk Emma van.
A vezetéknévhez való passzolást érdemes figyelembe venni. :)))
Nálunk úgy alakult, hogy utónévkönyvet végignéztem, bejelöltem, ami tetszett. Férjem leült és a jelöléseket megnézte, ő is megjelölte, ami tetszett neki. A dupla jelölésűeket post itre kiírtuk és kiraktuk a hálószobafalra. Időnként közös megegyezéssel levettünk egyet egyet. Amikor már kevesebb cetli volt fent, párokba rendeztük, mivel 2 keresztnevet akartunk adni.
Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy 2 pár van fent. Azokból egyértelmű volt, melyiket akarjuk. (Pont az a kombináció volt, amit én eredetileg is szerettem volna, és mégcsak nem is említettem neki, hogy ne befolyásoljam) :)
Mi a jelentést is figyelembe vettük, de azt hogy divatos legyen, egyáltalán nem. Azóta meg akárhol vagyunk minden kislányt Dorottyának hívnak, mint a miénket. :)
Párom külföldi, kint is élünk, így szempont volt, hogy "nemzetközi" név legyen, amit bárhol felismernek és van rá alternatíva.
Aztán szerettük volna, ha a gyerekek nevében van egyfajta összecsengés, rendszerező elv, ezért mindegyik gyerkőc bibliai nevet kapott, egyrészt mert gyönyörűek, másrészt mert ezek tényleg minden országban ismertek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!