Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi alapján választottátok ki...

Mi alapján választottátok ki gyermeketek nevét?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy figyelembe vettétek a vezeték névhez passzol-e, divat név stb. Mi kisfiút várunk és egyszerűen nem tudunk dönteni. Nekem most a Tamás név tetszik előtte Benjámin ez a név előtt Marcell Dominik. A Dominiket teljesen elvetjük mert voltunk 4D-n és mi voltunk aznap a 4. Dominik baba. :)
2011. dec. 17. 16:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy Marcell is annyi van legalább, mint Dominik, meg Bence, már elcsépelt lett mind, mert minden 2. gyereket így hívnak.
2011. dec. 17. 21:58
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

A mi fiunk mindkettőnk vezetéknevét viseli, kötőjellel, ami így elég hosszú, szóval 2-szótagos neveket kerestünk, és olyat, ami ritmusában és jelentésében is passzol. Továbbá feltétel volt hogy magyar eredetű név legyen, és ne legyen divatos.

Nem nagyon volt használható tippünk, igazán egyik sem illett rá (főleg hogy nagyon kislányt vártunk).

Aztán a véletlen hozta szembe a gyermek nevét, egy ismerős révén. Előtte soha nem hallottuk még utónévként, de ahogy kimondtuk, mindketten tudtuk hogy EZ AZ.

Most várjuk a másodikat, és újra teljes a dilemma. :)

2011. dec. 17. 22:08
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Fiunk van egyértelmű volt hogy az apja nevét kapja így nem volt gondunk.

Ha lány lett volna, akkor Emse Gréta lett volna.

Az alap ötlet a Gréta volt, egy osztálytársnőmet és egyben barátnőmet hívják így.Az elött soha nem hallotam ezt a nevet így nagyon meg tetszett és elhatároztam ha egyszer lányom lesz így fogják hívni.Akkor még nem ismertem a párom.

Aztán amikor terhes lettem akkor szembesültem vele hogy a Gréta nem teljesen jó, mert a vezeték név g-re végződik, de mivel én ragaszkodtam hozzá, elkezdtem e betüs neveken gondolkodni, s az Emese jutott eszembe először.Így ha lány lett volna ...ogh Emese Gréta lett volna, de a Grétát használtuk volna.

Nah jó hosszú lett remélem nem baj. :)

2011. dec. 18. 08:37
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon hasznosak voltak! Kedves utolsó örülök hogy hosszan írtál! :))
2011. dec. 18. 09:59
 15/18 anonim ***** válasza:

A Tamás szép, de nekem most a Flórián tetszik nagyon :) Kicsit különlegesebb :) A Benjámin, Marcell, Dominik elég gyakori, bár a Tamás sem ritka, de örök szép név :) Klasszikus :)

Ízlelgesd a nevet, képzelj el egy pici babát, akit az öledbe fogsz, akit simogatsz a kiságyban.

Vagy pl. el tudod képzelni,, hogy a szülőszobán mikor rád teszik, azt súgd a fülébe: Szia Kicsim, szia kicsi Tamás!

Vagy Tomikám

vagy Flórián,

stb, stb.....

Én így vetettem el az egyik kedvenc nevemet, mert hiába tetszik, a saját gyerekemnek el nem tudnám képzelni.

2011. dec. 19. 12:18
 16/18 anonim ***** válasza:
Majd írd meg kérlek, mit döntötök! :)
2011. dec. 19. 12:19
 17/18 A kérdező kommentje:
Oké majd írok! Nem tudjuk még. :-/
2011. dec. 20. 09:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem kicsi gyerek korom óta a kedvenc nevem a Marcell, bár elég groteszk módon. Marcinak hívták a kedvenc kiskutyámat, akit később megöltek... :/ :) Azóta a Marcell mellett állok, viszont a Márton nem tetszik. Régen kedvenc név volt még a Péter, ami mai napig gyönyörű, csak sajnos rettentően gyakori. Amelyik név tetszik még, az az Armand.

A te választásaid közül nekem a Marcell után magasan a Benjámin viszi a pálmát. A Tamást utálom, és nagyon gyakori is. A Dominik tényleg nagyon divatnév lett, és a Marcit is felkapták sajnos. :( Régen nem volt ennyi.

Vedd figyelembe, hogy jó hangzású legyen a vezetéknévvel együtt. Tényleg, hány szótagú a vezetéknév?

2011. dec. 22. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!