Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg egy Tgyás-gyes kerdes?

Meg egy Tgyás-gyes kerdes?

Figyelt kérdés

Szóval. A fiam harom eves lesz marcius elejen, tgyás-gyed-gyes mókán túlestünk, vagyis lemondtam a gyest, mert nem jarhat egyszerre a tgyas meg a gyes, és a tesóka bármikor érkezhet (már pár napja érkeznie kellett volna)

kb eddig terjedt a tudomanyom.

A kérdés, hogy mibol fogjak kiszamolni a tgyásom?

dolgozni ugye terhesen dolgoztam utoljara..

vissza kellett volna mennem fel evre dolgozni, hogy munkaberbol jojjon a tgyas? igy most mi lesz?

2012. febr. 20. 08:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Az előző évet veszik alapul, tehát 2011-et. Eszerint te 2 hónapig voltál gyeden, és 10 hónapig gyesen. Ez alapján a tgyásod alapja a gyes miatt a minimálbér lesz, nem a fizud.
2012. febr. 22. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Először is a tgyás alapja SOHA nem a minimálbér!

Tgyás szempontjából, ha az igénylést megelőző évben nincs 180 bérezett napod, akkor a minimálbér KÉTSZERESE

2012. febr. 22. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:

folyt:

a minimálbér kétszerese az alap, ha a tényleges, v. szerződés szerinti bér után ennél kevesebb járna, akkor az.

A gyednél nem mindegy, hogy miért nincs 180 bérezett nap.

Ha azért, mert táppénzt, tgyást, gyedet kaptál, akkor a korábbi ellátás alapja, ha viszont gyest kaptál, akkor a minimálbér. Magyarul, ha tavaly március-december gyesen voltál, akkor a gyedet a minimálbér után fogod kapni, ha viszont táppénzen, akkor a táppénz alapod lesz a gyed alapod.

2012. febr. 22. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
1.vagyok: Én is ugyanezt mondtam, amit te. Csak nem ragoztam tovább.
2012. febr. 22. 14:51
 5/9 A kérdező kommentje:

koszi, mindenkinek ment a zold kezecske.

tehat akkor mindenkeppen jo, hogy lemondtam a gyest, a tgyas mindenkepp tobb lesz, ezert erdekelt

2012. febr. 23. 19:52
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Első:

Olvasd már el légy szíves, hogy mit írtál te és mit én. Nem ugyanazt.

Kérdező:

A tgyás szempontjából tök mindegy, hogy gyest kaptál v. sem. Ugyanis a tgyásnál senkit nem érdekel, hogy miért nem volt 180 bérezett napod. Ugyanúgy a minimálbér kétszerese (!) után kapod (vagy ha ennél kevesebb a fizud, akkor az alapján).

2012. febr. 24. 10:05
 7/9 A kérdező kommentje:

azt hittem a gyes is jovedelemforrasnak szamit.. nekem csak az volt :(

tudod, a szokasos..3 es fel eve dolgoztam utoljara, eloszor tappenz, mert veszelyeztetett voltam, aztan tgyas, aztan gyed, aztan gyes (ha jol emlekszem, nagyon bena vagyok az ilyenekbe), tehat jó regen nem volt munkából szarmazo jovedelmem :(

pedig jo lett volna kozben kicsit dolgozni, ekkora kiesessel sehova nem fognak felvenni (a ceg is megszunt, ahol dolgoztam, azutan is megy a futkosas, hogy ki adja be egyaltalan a papirokat)

2012. febr. 24. 18:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Na, álljunk meg egy kicsit. Ha már megszűnt a cég és jogutód nélkül szűnt meg, akkor nagyon egyszerű a történet: álláskeresési járadék közbeiktatása nélkül nem fog járni se tgyás se gyed.

Légy szíves írd le pontosan a dolgokat, hátha tudsz még valamit intézni!

2012. febr. 27. 10:37
 9/9 A kérdező kommentje:
van jogutód, azert megy a futkosás. Szerencsére a férjem atvette, én mar túlhordtam a bebit, 20 meternel tobbet nem nagyon tudok megtenni :( csak
2012. febr. 29. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!