Ti kikoltoznetek gyerekekkel lulfoldre?
Egyedül nem tudom...Én mondjuk csak olyan középszinten beszélek pl. angolul de nem biztos hogy képes lennék idegen országban idegen helyen egyedül 3 gyerek körül úgy hogy dolgozok is, mindent flottul megoldani. Mert ha egyedül neveled őket gondolom néha kellene hozzá bébiszitter, vagy hát attól függ mekkorák a gyerekek. (én most a sajátjaimból indulok ki.).
Én úgy mennék ha lenne egy pár hetem amikor még nem kell dolgozni és el tudom rendezni az életünket úgy NAGYJÁBÓL legalább hogy nyugodt legyek. Iskolába elvinni a gyerekeket, beszélni a tanárokkal ( a gyerekek amúgy tudnak németül legalább olyan szinten hogy megértessék magukat, mert ha nem akkor tanulni hogy tudnak azon a nyelven?? Bocsi ha mondjuk kéttannyelvűbe járnak itthon is csak ugye nem írtad le részletesen, csak hogy iskolai szinten). Tehát hogy HOL a bolt , hol az orvos ilyesmiket feltérképezni.
Mi a férjemmel szintén 3 gyerek mellett gondolkozunk ezen hogy menjünk-maradjunk de nekünk csak a legnagyobb iskolás (most kezdte) a másik kettő ovis és bölcsis az bizonyos szempontból egyszerűbb. Dehát ketten egyszerűbb mint egyedül, úgyhogy aláírom hogy ez nem ugyanaz a helyzet.
Egyedul nehez lesz, jo lenne, ha tudnal vinni magaddal valakit 2-3 honapra, amig megszokjatok a kornyezetet, lerendezodik az iskola/ovoda/bolcsode kerdes, megszokod a munkat, kialakul a napirend, stb.
A nyelv miatt ne izgulj, altalaban segitik az iskolak a kulfoldi diakokat, a gyermekeke pedig nagyon rugalmasak.
Inkabb a beszokasi resz a nehez, illetve az, hogy neked egyedul kellene megbirkozni mindennel.
Nagyit, vagy egy jo baratnot (aki esetleg munkanelkuli) nem tudsz kicsalni magaddal egy idore?
Mi ket gyerekke koltotun kulfoldre, de elonyben voltunk: korabban mar eltunk ott, ismertunk mindent, beszeltunk nyelvet (a gyerekek nem) es mi ketten voltunk a ferjemmel a feladatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!