Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Maximum hány éves nagyszülőre...

Maximum hány éves nagyszülőre hagynál egy egy éves gyerkőcöt pár órára, vagy egy másfél évest 2 napra?

Figyelt kérdés

A férjemmel beszélgettünk erről, hogy majd ki vigyáz a gyerekünkre a későbbiekben. Amikor szeretnénk majd elmenni kikapcsolódni kis időre, inkább családtagra bíznánk a picit, ebben egyetértünk. De neki csak egy anyukája van, aki addigra 75 éves lesz, gerincproblémája volt így nem is emelgethetne. Viszont a férjemnek van korábbról egy lánya, és mivel őrá szépen vigyázott (de az régen volt), a közöset is rábízná (én meg félek, hogy azért ennyi idősen jó ha magára vigyáz). Én pedig szívesebben hagynám a saját édesanyámra és apukámra, akik ráadásul még sosem unokázhattak, nagyon szeretnének, illetve anyu csak 52 éves, fitt, fiatalos.

Gonosz vagyok, hogy a férjem anyukája inkább csak úgy unokázzon, ha mi is ott vagyunk? Illetve a testvéremék is nagyon szívesen vigyáznának rá.

2012. febr. 16. 15:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

nem a nagyszülő életkora (jó, ne legyen 80), hanem a megbízhatósága, egészségi állapota legyen a döntő. Ha a mama rosszul lesz, mi lesz a 1,5 évessel? Szerintem a mama is fel tudja majd mérni, hogy nem érdemes megsértődnie, mert nem tud vigyázni a gyerekre.

Egyébként nekem a 3,5 évest sem vállalta be még senki, egy éjjelre sem.

2012. febr. 16. 15:51
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez nem az idős/nem idős dologról szól,hanem inkább ki az alkalmasabb egy gyerek felügyeletére.

Az én estemben egyértelmű,hogy csak anyura hagynám,mert valahogy nem találok mást alkalmasnak esetleg az unokatesóm,mert van egy hasonló korú gyereke mint nekem.

2012. febr. 16. 15:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Az én anyósom 75 éves és hiperaktiv. Nem a kor számít!
2012. febr. 16. 15:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Anyósom 70 éves, de abszolút megbízható, egészséges. Volt gerincproblémája, műtötték is, de panaszmentes.

Eleinte én sem hagytam ott a kislányt nála, mert sokszor nem figyelt arra, amit mondok, vagy kérek. Aztán ezt szépen megbeszéltük és mindig több időre ott mertem már hagyni. Most 3 éves a kislányom, igaz még nem aludt ott, de egész napra bármikor nála merem hagyni.

2012. febr. 16. 16:13
 5/11 anonim ***** válasza:

Persze nem a kor számít. Mondjuk nálam csak anyum, vagy tesóm jöhetne szóba, hosszabb időre, bár egy napra még nem hagytam senkire, csak pár órára.

Az legyen a döntő, hogy ki tud rá jobban odafigyelni, ki vállalja el. Esetleg a gyerek kivel szeret jobban lenni, kire hallgat jobban.

Mondjuk a ti felállásotokat nézve, én a szüleidre (vagy a tesódékra) bíznám, ketten vannak, jobban oda tudnak rá figyelni.

2012. febr. 16. 16:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem a kor a lényeg, az én anyukám 72 éves, fitt, minden nap

úszik, egy tizest letagadhatna. A nagymamám viszont már 55-60 évesen gyenge volt, ágynak esett.

Szerintem adhattok egy esélyt a férjed anyukájának. Először kisebb időre, aztán egyre tovább vigyázna a gyerkőcre.

2012. febr. 16. 17:14
 7/11 anonim ***** válasza:
nem a kor számít, hanem a figyelem, amit a gyerekre tud fordítani és az energia ami kell egy kis csöpphöz, bár az én kicsikém 2 éves, nem hagynám senkire még, persze majd eljön az az idő is...talán :) tavaly és azelött még az évfordulós vacsin is ott volt velünk. csak mostanában gondolkodom azon kire hagyjam aznap arra a pár órára, de lehet most is jön :)))
2012. febr. 16. 17:54
 8/11 anonim ***** válasza:
nem tudom én csak úgy merem rábízni a nagymamámra,és a férjem nagymamájára a 10 hónapos kisfiam ha mi is ott vagyunk,nem bíznám rájuk,nem azért mert nem bízom bennük,hanem mert mindketten bőven betöltötték már a 70et,a kisfiam meg nagyon aktív,inkább 2 emberes,nagyon kedve kiskölyök, de nagyon kell rá vigyázni,a nagyszülők nagyon fiatalok a nagymamák 43 évesek a nagypapák 47,50 évesek,úgyhogy rájuk bármikor.Bár anyósomra annyira nem szeretem ráhagyni,mert már a múltkor is mikor vigyázott rá fél órát,ő akart a fiam mivel fáradt volt,jó párszor esett koppant a feje,és nagyon felidegesített,hogy nem képes vigyázni rá.
2012. febr. 16. 20:03
 9/11 anonim ***** válasza:
75 évesre nem hagynám.Anyósom 65 éves és nagyon fitt.Nála már aludt ott nem egyszer a 3,5 évesem.Bízd anyukádra!
2012. febr. 17. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem a kor számít!A mikor a nagymamám 75 éves volt,mi unokák 10 év körüliek voltunk.Nála voltunk egész nyáron!Mind a négyen!Sütött főzött,regulázott minket.Tavaly előtt halt meg,101 évesen.Az én kisebbik fiam akkor volt 2 éves,és előtte évben(vagyis 100 évesen) még bőven dajkálta,itatta,etette stb.Amikor a nagyobb gyerekem született-meg az unokatesóm fia is akkor született-85 körül volt,de simán ő pancsoltatta a kerti medencében a srácokat.És még mindig sütött,főzött,biciklizett,varrt(szemüveg nélkül),szóval maximálisan rendben volt mint agyilag,mint fizikálisan.
2012. febr. 22. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!