Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan adjam a meggyet másfél...

Hogyan adjam a meggyet másfél évesemnek?

Figyelt kérdés

Mikor kicsi volt meggyszezonban néha adtam neki. Most kevés a gyümölcs és vettem fagyasztott meggyet.

megcukroztam és elé raktam de nem tetszett neki. 2 falatot evett és nem ette tovább. Narancsot, mandarint, pomélot ami savanyú simán eszi.

Csinálhatok neki valamit vele? Akármit is csinálnék, hog yelég édes legyen egy halom cukrot kellene hozzá adnom, pl krémtúróba stb...

2012. jan. 31. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:

natur joghurtba turmixold bele

sütibe süsd

nem kell sok cukor csak annyi h ne húzza össze a száját :-)

2012. jan. 31. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam anno, hogy túróval turmixoltam össze és pici cukrot tettem bele. Akkor kb. 9-10 hónapos volt a lányom. Imádta, most már nem hajlandó megenni.
 3/7 anonim ***** válasza:

Meggyes pitét vagy meggyes piskótát is csinálhatsz, nem kell agyoncukrozni.

Túrókrémet házilag is csinálhatsz, és magad tudod akkor eldönteni milyen édes legyen.

Almával, natúr joghurttal is összekeverheted.

Ha meg nem eszi, hát nem eszi. Majd esetleg, ha nyáron érik, friss lesz akkor jobban elfogadja.

4/7 anonim ***** válasza:
Én túróhoz szoktam turmixolni neki, plusz bele egy banán. A banán miatt nem nagyon kell bele cukor. Bár ez épp a meggytől függ, mert előfordult, hogy egy pici kellett hozzá.
2012. jan. 31. 14:54
 5/7 A kérdező kommentje:

4-es nek egy szuper ötlet, ezt kifogom probálni.

nem akarom eröltetni, de olyan kevés gyümölcs van, és citrus féléket kap ezért akartam valami újjat.

ha túróba tenném (nálunk natur krémtúró van csak) akkor az még savanyubb, úgy érzem 3-4 kanál cukor is kellene bele hogy ehetö legyen. akkor már egy cukros jughurt is jobb.

2012. jan. 31. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:

- Magában (vagy más feldarabolt gyümikkel - kivi, alma, mandarin, narancs), cukor nélkül.

- Natúr joghurtba esetleg kis túróval elkeverve, egy-két evőkanál zabpehellyel, egy fél teáskanál mézzel (nálunk ez a sláger reggeli).

- Kuglófba, püspökkenyérbe belesütve.

- Gyümölcslevesnek.

- Tejjel, kis kanál mézzel turmixként.

Az hogy neked és neki mi elég édes, ízlés dolga, nem biztos hogy ő igényli a te szád íze szerinti édességet. Főleg ha nem szoktatod hozzá.

2012. jan. 31. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:

6. vagyok. Cukrot ki tudsz még váltani méz helyett juharsziruppal vagy datolyasziruppal, ezeknek nagyon finom ízük van, nem "csak" édesek, és persze van bennük mindenféle ásványi anyag is, szóval még egészségesek is. :)

Ja, még eszembe jutott valami: túrógombócba is bele szoktam tenni szétturmixolva a meggyet, málnát, ribizlit. Olyankor rózsaszínű gombócok keletkeznek, tök gusztán néznek ki.

2012. jan. 31. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!