Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éheztetted már a gyerekedet...

Éheztetted már a gyerekedet azért, hogy jobb legyen az étvágya?

Figyelt kérdés
Több helyen ezt hallom/olvasom, sőt még a gyerekorvosunk is ezt mondta, hogy ne adjak neki semmit, csak vizet és majd megéhezik egyszer. Félek kipróbálni, vajon meg lesz az eredménye. Már teljesen kivagyok tőle, mert 1-2 falatot eszik egésznap.
2012. febr. 16. 13:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az oviban sem eszik, csak immel-ámmal. Ha nagy családi ebédek vannak sem jobb a helyzet. Már mindent ígértem neki, hogy megkapja, csak egyen, ez sem jött be. És sajnos az sem volt megoldás, hogy jó ha nem eszik, majd a következő evésnél megéhezik. És pont tegnap kezdtem el írni, hogy mit eszik, hát elég siralmas.
2012. febr. 16. 14:56
 12/15 krisztivan ***** válasza:
Hát nekem az jutott eszembe hogy lehet egy kicsit ki kellene tágítani a gyomrát.Mivel nagyon keveset eszik már évek óta,ezért a gyomra is össze van zsugorodva.Próbáltad már hogy annyi sütit,turó rudit vagy bármi mást egyen amennyit csak akar?Lehet nem jó ötlet de hátha.Ha a sütitől lesz ismét jobb befogadó méretű a gyomra akkor attól,de utána nár nincs mese mert éhes lesz.
2012. febr. 16. 23:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Valahol ott van a baj, hogy "teljesen kivagy tőle". Ezt ő is tudja, és fegyverként használja ellened a nemevést.

Én azt javasolom, hogy holnaptól kezdj el lazítani. Ha nem kér enni, nem kér, vedd tudomásul nyugodtan. Szerintem meg fog lepődni. Ha éhes, majd szól, akkor add oda neki azt, amit előtte nem kért. Vagy ha több dologból lehet választani, kérdezd meg, melyiket kéri.

Próbáld ki ezt a módszert. Igaz, hogy az én kisfiam még csak másfél éves, de az evés körüli hisztiket én így oldottam meg. Nem kérsz többet? A másikból se? Jó, akkor mehetsz. Néha nem könnyű, pl. szegény most volt beteg és nem volt étvágya, falatokat evett, de uralkodtam magamon és nem erőltettem az evést. Most már újra eszik, kétszer annyit, mint a betegség előtt...

2012. febr. 16. 23:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt tanacsoltak de en nem tudtam megtenni!

Azota szerencsere megint van etvagya a kisfiamnak aki 2,5 eves.

2012. febr. 17. 05:39
 15/15 A kérdező kommentje:

Sajnos nálunk semmi nem segít már :(((

Még tavaly próbáltam, hogy csak sütit, túró rudit, finomságot kapott, hogy legalább hízásnak indulna, de pár nap múlva már ezekre sem volt vevő, mert eltelt velük. A 1,5 évesem pont az ellenkezője, nagyon jó evő, és vele azt szoktam csinálni, hogy ha éppen nem kér enni, akkor jó, majd eszik a következő evésnél. De ő meg is éhezik a következő evésre, meg olyan jó kis husis, hogy nem is érdekel hogy nem eszik. A nagy viszont nem éhezik meg akkor sem ha két evés marad ki. És ráadásul csontsovány, félév alatt még fogyott is, ezért nem tudom igazán ráhagyni hogy ne egyen. De tegnap estétől a doki javaslatára csak puci kenyeret és vizet kap. Remélem pár nap múlva már könyörög a rendes ételért.

2012. febr. 17. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!