Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éheztetted már a gyerekedet...

Éheztetted már a gyerekedet azért, hogy jobb legyen az étvágya?

Figyelt kérdés
Több helyen ezt hallom/olvasom, sőt még a gyerekorvosunk is ezt mondta, hogy ne adjak neki semmit, csak vizet és majd megéhezik egyszer. Félek kipróbálni, vajon meg lesz az eredménye. Már teljesen kivagyok tőle, mert 1-2 falatot eszik egésznap.
2012. febr. 16. 13:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ez nem éheztetés. ha nem éhes akkor nem eszik.

bizony én tartom magamat az 5 étkezéshez és nincs közte mindenféle dolgok evése.

reggeli

tízórai néha elmarad

ebéd

uzsonna

vacsora

ha egyik étkezésnél nem ezsik akkor így járt majd eszik a következönél. ennyi.

amúgy sokszor nekem is csak pár kanállal eszik, majd pár nap múlva megint rendesen.

én magam sem vagyok mindig ugyan úgy éhes, van hogy kevesebbet eszek, van hogy egyáltalán nem kívánom és van hogy nagyon éhes vagyok.

2012. febr. 16. 13:41
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

NEM!

ÉS eszedbe se jusson!

Étkezési időben hívd asztalhoz (naponta 5x) és csak közte ne adj semmit.

Nálunk volt olyan idősza, hogy 1 hónapig csak ropit, gyümölcsöt meg kekszet evett, semmi baja se lett.

2012. febr. 16. 13:41
 3/15 anonim ***** válasza:

Ez nem éheztetés. Én is féltem kipróbálni, de betelt a pohár, és kb 3 hete kezdtem el a lányomnál ezt csinálni, 3 éves. Hát már most látszik a változás.

Mennyi idős a kicsid?

2012. febr. 16. 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:
Nálunk tuti nem jönne be,de eszembe se jutna ilyet csinálni szerintem ez nem megoldás.Az én kislányom 23hónapos sokszor ő is alig eszik valamit,de láthatóan mégis jól fejlődik.Ha éhes akkor úgyis eszik.Szerintem hagyd ha nem fogy,fejlődik szépen akkor elég neki az a párfalat is.Én adom a kislányomnak a Cebion 2x Multi szirupot,ez valamit javít az étvágyán.
2012. febr. 16. 13:53
 5/15 anonim ***** válasza:

elsö vagyok

még egy dolog.

nálunk minden étkezésnél asztalhoz ülünk. nem rohangálok egyetlen falattal sem utánna. van hogy pl uzsi keksz, akkor leül a földre és ott eszi meg.

de ha pl déluáni kávéra vagyok hivatalos, akkor tudom hogy ott kap sütit, így úgy idözítek hogy az lesz az uzsonna.

szerintem nálatok az a baj hogy gondolom féroánként ezsik 2 falatot futtábban és étkezésekkor nem akar semmit. egyszerüen ne engedj neki.

ha reggelire nem eszik semmit, akkor se adjál neki tízóraira dupla adagot, csak azt a kiflit vagy amitöl nem lesz tele délre. így délben is fog enni.

2012. febr. 16. 13:55
 6/15 anonim ***** válasza:

Amikor én kipróbáltam ezt az éheztetős baromságot, olyan szorulás lett belőle, hogy öröm volt nézni. Nem evett semmit -- ettől nem jobb lett az étvágya, hanem leállt a bélműködés, alig bírt kakilni :S :S

Én nem próbálnám ki ezt a helyedben.

Nem tudom mennyi idős a gyereked, de nálunk viszont tökéletesen működik a "zsarolás" -- ha megeszel egy doboz joghurtot, kapsz utána egy szem kakaós kekszet, ha megeszed rendesen az ebédet, jár utána egy kocka csoki, stb stb

2012. febr. 16. 13:59
 7/15 A kérdező kommentje:
4,5 éves a kisfiam. Naponta 5x ülünk az asztalhoz, kivéve tízórai, mert akkor gyümölcsöt kap, és azt a szobában is megehetné, ha megenné. Evések között semmit nem kap, már még a nasit is megvontam. Minden étkezés egy tórtúra. A héten a kívánsága szerint főztem, és 1-2 falatot evett, egyszerűen nem kell neki semmi. Inni is alig hajlandó, azt is úgy kell belékönyörögni. Mindenféle multivitamint kipróbáltunk, ami csak létezik, Béres csepp, Maltofer, semmi nem javított a helyzeten. És már 2 éves kora óta csak kínlódunk. Már néha úgy érzem nem bírom tovább, hogy nem akar enni. Most azért borult ki nálam a bili, mert nem hogy nem hízik, de nyár óta fél kg-ot fogyott. Az egyéves öccse kb. 10x annyit eszik egy nap, mint a nagy, és olyan jó étvággyal, hogy öröm nézni.
2012. febr. 16. 14:06
 8/15 anonim ***** válasza:

elsö vagyok

oh nálatok ez már más tészta, mert nagy a gyerek. azt hittem 1-3 év körüli.

Mi a helyzet az ovodai evéssel?

kicsit úgy érzem, hogy megszokta ezt a tortúrát és neki ez a normál.

mi van ha nagyinál esztek, vagy akárkinél másnál? akkor is így van? mi van ha családi ebéd van amikor sokan vannak?

másik kérdés, hány fogás van pl ebédre? mert nálunk csak egy, mert azt vettem észre ha van leves is akkor a másodikból már alig eszik.

aztán imádják a szines ételeket. egy ismerösöm ajánlott egy amerikai módszert (habár nekünk nem kell). muffin sütö formába minden gödröcskébe mást tett. pl répa, krumpli, husi és abból evett amelyikböl akart. aztán szendó alrcnak megcsinálva.

amúgy lányomnál (habár csak másfél) fontos a szines ételek. ez répát, brokkolit, borsót, paradicsmot jelent.

2012. febr. 16. 14:18
 9/15 krisztivan ***** válasza:
Én úgy látom hogy nálatok már központi kérdés az evés és a kisfiad ebbe nőtt bele,lehet azt hiszi hogy ez a normális.Jó kérdés hogy ha más hol esztek ott hogy megy a dolog?Ha nem eszik reggel akkor eszik délben ha akkor sem akkor eszik este.Ne akadjál ki,próbáld meg félvállról venni.Ez a legnehezebb tudom.Lehet ha kicsit lazább lenne a kötelező asztalhoz ülni dolog akkor jobban menne?Igazából te tudod csak helyre rakni a dolgot.Kitartás:-))
2012. febr. 16. 14:32
 10/15 anonim ***** válasza:

próbáld meg pontosan összeírni, hogy mit és mennyit eszik egy nap

lehet, hogy nem is olyan rémisztő, ha összességében nézed

2012. febr. 16. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!