Éheztetted már a gyerekedet azért, hogy jobb legyen az étvágya?
Ez nem éheztetés. ha nem éhes akkor nem eszik.
bizony én tartom magamat az 5 étkezéshez és nincs közte mindenféle dolgok evése.
reggeli
tízórai néha elmarad
ebéd
uzsonna
vacsora
ha egyik étkezésnél nem ezsik akkor így járt majd eszik a következönél. ennyi.
amúgy sokszor nekem is csak pár kanállal eszik, majd pár nap múlva megint rendesen.
én magam sem vagyok mindig ugyan úgy éhes, van hogy kevesebbet eszek, van hogy egyáltalán nem kívánom és van hogy nagyon éhes vagyok.
NEM!
ÉS eszedbe se jusson!
Étkezési időben hívd asztalhoz (naponta 5x) és csak közte ne adj semmit.
Nálunk volt olyan idősza, hogy 1 hónapig csak ropit, gyümölcsöt meg kekszet evett, semmi baja se lett.
Ez nem éheztetés. Én is féltem kipróbálni, de betelt a pohár, és kb 3 hete kezdtem el a lányomnál ezt csinálni, 3 éves. Hát már most látszik a változás.
Mennyi idős a kicsid?
elsö vagyok
még egy dolog.
nálunk minden étkezésnél asztalhoz ülünk. nem rohangálok egyetlen falattal sem utánna. van hogy pl uzsi keksz, akkor leül a földre és ott eszi meg.
de ha pl déluáni kávéra vagyok hivatalos, akkor tudom hogy ott kap sütit, így úgy idözítek hogy az lesz az uzsonna.
szerintem nálatok az a baj hogy gondolom féroánként ezsik 2 falatot futtábban és étkezésekkor nem akar semmit. egyszerüen ne engedj neki.
ha reggelire nem eszik semmit, akkor se adjál neki tízóraira dupla adagot, csak azt a kiflit vagy amitöl nem lesz tele délre. így délben is fog enni.
Amikor én kipróbáltam ezt az éheztetős baromságot, olyan szorulás lett belőle, hogy öröm volt nézni. Nem evett semmit -- ettől nem jobb lett az étvágya, hanem leállt a bélműködés, alig bírt kakilni :S :S
Én nem próbálnám ki ezt a helyedben.
Nem tudom mennyi idős a gyereked, de nálunk viszont tökéletesen működik a "zsarolás" -- ha megeszel egy doboz joghurtot, kapsz utána egy szem kakaós kekszet, ha megeszed rendesen az ebédet, jár utána egy kocka csoki, stb stb
elsö vagyok
oh nálatok ez már más tészta, mert nagy a gyerek. azt hittem 1-3 év körüli.
Mi a helyzet az ovodai evéssel?
kicsit úgy érzem, hogy megszokta ezt a tortúrát és neki ez a normál.
mi van ha nagyinál esztek, vagy akárkinél másnál? akkor is így van? mi van ha családi ebéd van amikor sokan vannak?
másik kérdés, hány fogás van pl ebédre? mert nálunk csak egy, mert azt vettem észre ha van leves is akkor a másodikból már alig eszik.
aztán imádják a szines ételeket. egy ismerösöm ajánlott egy amerikai módszert (habár nekünk nem kell). muffin sütö formába minden gödröcskébe mást tett. pl répa, krumpli, husi és abból evett amelyikböl akart. aztán szendó alrcnak megcsinálva.
amúgy lányomnál (habár csak másfél) fontos a szines ételek. ez répát, brokkolit, borsót, paradicsmot jelent.
próbáld meg pontosan összeírni, hogy mit és mennyit eszik egy nap
lehet, hogy nem is olyan rémisztő, ha összességében nézed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!