Harmadik gyermek, ti vállalnátok, vállaltátok?
Csak az anyagiakkal tudtam meggyőzni!
Hogy megbánta e?
Hiába nem akart harmadiknak is lányt... egyszerűen lenyűgözi a kis Majmóka :-) Amikor elküldtem bady-ért,akkor olyat vett,amire az van írva,hogy "apukám gyönyörű kislánya vagyok!!" És ha most becsúszna egy negyedik,akkor Őt is ugyan így imádná!!! :-D ... Bár mindig is azt mondta,hogy Ő nem apa típus! ... Hát,nem ismeri magát igazán! mondanám,hogy szerénykedik,de ekkora egóval,mint ami Neki van... :-D
Üdv:3 lányos
Én nem a kedvezményekkel tudtam meggyőzni... náluk elég speciális helyzet állt elő... A lényeg,hogy úgy álltunk,hogy ha lejár a gyed-em,akkor az 50 ezerből nem fogjuk tudni tartani azt az életszínvonalat,amit addig. Mivel nem éltünk nagy lábon,ez a mondatom sokat számított! Végig vezettem Neki,hogy ha csak a gyes-t is kapom + 3 gyermekre a családit,az 73000 ft,amiből 72-t tudok levenni- 2 gyermek+gyed 72-71 ezer volt,de 1000-et mindig a számlámon kell hagyni,a kezelési és miegymás költségek miatt. Ha Tgyás-t kapok,amire jogosult vagyok,akkor az 93 ezer (3*16 a családi és akkor kaptam gyed-et 45-46 ezreket),amiből ugye 1000-et a számlán kell hagyni,tehát 20 rugóval leszünk előrébb. Mire letelik a gyed,addigra a hiteleink is letelnek,abból a + 20-ból 2 év alatt tudunk félre tenni valamennyit,így a fennmaradó 3-4 hónapot (3-4 hónappal az előtt telne le a gyed,mint ahogy a hitelek kifutnak) a félretett pénzből tudjuk kiegészíteni,aztán már nem kell gondolkozni semmin,élhetünk,mint "hal a vízben!" Akkor amit eddig a hitelekre dobtunk ki az ablakon,azt félre tudjuk tenni,gyűjtögetni,és akkor nem lesz később sem gond!
Ennél meggyőzőbb gondolat menetem nem is lehetett volna,amikor az ősi ösztöneim "kopogtattak" és még egy gyerkőcöt szerettem volna!
Az,hogy nem így történt,már más tészta! A munkáltatómtól még az OEP sem tudta behajtani a munkáltatói igazolást,így csak a gyes-t kapjuk,ebből igaz nem tudok félre tenni,de nagyjából azt az életszínvonalat tudom tartani,mint két gyerkőcnél a gyed mellett! ... de a tényen,hogy 2 éven belül letelnek a hiteleink,még ez sem változtat! :-) Akkor végre kényelmes életünk lehet! Akkor végre évente több alkalommal láthatom a családomat,akik messze laknak tőlünk... :-) Már alig várom!!!
Kedves unatkozó pontozó,lehet pontozni! :-)
Ja,még annyit szeretnék írni,hogy a kedvezményekkel kapcsolatban azt elfelejtettem,hogy van egy törvény,ami kimondja- és ezt évekkel ezelőtt is alkalmazták!! Ezt nem fogják megmásítani,mivel szinte senki nem tudja,hogy ez van!!! Hogy a rászoruló gyermeknek a szülei,ha nem tudják pl a tankönyveket megvásárolni,akkor az iskolának egy kérvényt kell írni,és az iskolának részletfizetést kell ilyen esetben biztosítani!
És egy kis politikai indok:
A "nagycsaládos kedvezmény" már évek óta van,ezt nem fogják elvenni! Tudja a kormány,hogy ha ez bekövetkezne,itt égzengés és földindulás lenne,mert (nem csak,de többségében)a kisebbség,aki a gyerekét tisztességesen járatja iskolába, iszonyat balhét csinálna!
Ezenkívül mivel Eu tagállam Magyarország,így ehhez az Eu-nak is lenne 1-2 szava,és ott sem hagynák!
nekünk októberben jön a pici :) a két nagy egész nap oviban lesz,vagyis mindenki a helyén és mindenre jut idő. az adókedvezmény nekünk sokat nyomott a latban,mert gyesen vagyok,és maradok,így az a plusz pénz is számít.
mi ennyire nem paráztuk túl,h jaj mit szólnak a nagyok,stb. bejelentettük nekik h lesz,választhattak nevet,már pakolásszák a játékokat,h mit adnak át a kicsinek
a párkapcsolat sem fog rámenni,ha a szeretet,az odafigyelés és az akarat h együtt IS legyetek,megmarad.
akkor lehet/ne/ gond ha nem azért nem jut egymásra idő mert sok a tennivaló,hanem mert nemis akarjátok h jusson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!