Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha van már kettő vér szerinti...

Ha van már kettő vér szerinti gyerekem, akkor fogadhatok-e örökbe egy kisbabát?

Figyelt kérdés
férjemmel szeretnénk még egy gyereket és úgy döntöttünk, hogy örökbe fogadnánk egy árva kislányt, max. 5 éves korig.Szerintetek van esélyünk rá?
2012. febr. 14. 14:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A korotoktól is függ. Nem mindegy hány évesek vagytok amikor örökbe akartok fogadni.

Egyébként ha a körülmények adottak akkor szerintem van esélyetek.

Gyorsabban megy ha nyílt az örökbefogadás, és akkor ha nem kötitek ki hogy milyen nemzetséghez (na most aztán szépen fogalmaztam..) tartozó lehet csak.

2012. febr. 14. 14:43
 2/13 anonim ***** válasza:
Van esély rá, de ahhoz, hogy vki örökbe fogadjon, elég sok kritériumnak meg kell felelni. (Saját ház, lakás, biztos anyagi háttér, megfelelő hely a gyereknek, meg úgy tudom, hogy vmi tanfolyamot is el kell végezni hozzá.)
2012. febr. 14. 14:44
 3/13 anonim ***** válasza:
- nemzetiségű, azaz milyen etnikai csoportba tartozó.. na így akartam írni.
2012. febr. 14. 14:45
 4/13 anonim ***** válasza:
ilyen esetben én a két gyereket is megkérdezném, hogy ők mit szólnak az ötletetekhez
2012. febr. 14. 14:48
 5/13 A kérdező kommentje:

Van saját családi házunk, nincs hitelünk, a férjemnek viszonylag jó fizetése van, én viszont Gyed-en vagyok még a kicsivel itthon.

Az igazság az, hogy egy fehér bőrű kislányt szeretnénk, de nem ragaszkodunk a csecsemőhöz, lehet nagyobbacska is.

2012. febr. 14. 14:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha nagyon szeretnétek, próbáljátok meg, veszteni nem vesztetek semmit.
2012. febr. 14. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne esélyetek?Hány évesek vagytok?Esetleg csak a korotok gördíthet(ne) akadályt az utatokba.Rendezett körülmények,szülők vagytok,ráadásul nem is újszülöttet akartok.Szerintem még egy picire is van esélyetek,csak az hosszabb idő.Azért én 1-2 évesnél nagyobbat nem nagyon vállalnék.
2012. febr. 14. 15:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Én 33 vagyok, a férjem pedig 41 éves. Mi szívesen adoptálnánk 4-5 éves gyereket is:)Csak nem tudom, hogy hol kell elindulni, gondoltam bemegyek a helyi gyámügyhöz...
2012. febr. 14. 15:33
 9/13 anonim ***** válasza:
Húhha, akkor sajnos lecsúsztatok a férjed kora alapján már nem fogadhattok örökbe.
2012. febr. 14. 15:34
 10/13 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok.Akkor minél előbb menjetek,mert ha jól tudom 40-45 évnél több nem lehet az örökbefogadó és az örökbefogadott között.A helyi gyámhivatalba menjetek,szerintem ott bővebb felvilágosítást kaphattok.
2012. febr. 14. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!