Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség utáni erős fogyásnak...

Terhesség utáni erős fogyásnak milyen oka lehet?

Figyelt kérdés
Több mint 7 hónapja szültem és most a terhesség előtti súlyomnál is 8 kilóval kevesebb vagyok (akkor normál súlyom volt, sportos alkat voltam). Igazából csak tegnap vettem észre amikor mérlegre álltam, bár már éreztem a ruháimon h kevesebb lehetek, de nem gondoltam h ennyivel. Közben annyit eszek mint egy bányász és már csak reggel-este szoptatok. Elevitet is szedek. Orvoshoz rohangálni nincs igazán időm, ezért kérdezném itt h volt-e valakivel hasonló, mi volt az oka, hogyan kezelte és mikorra állt vissza minden a régi kerékvágásba. Félek h esetleg rákos lehetek vagy ilyesmi.
2009. jún. 3. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy rákos! Annak lennének más tünetei is. Én is borzasztó sokat fogytam, egész addig, amíg szoptattam, nem ment rám egy deka se. Sajnos én nem is tudtam sokáig szoptatni, mert egyrészt elfogyott a tejem, amit nem hozott vissza semmi, másrészt meg szabályosan rosszul is voltam már. Gyenge voltam, erőtlen, gyakran szédültem. Szedtem a vasat is, de csak akkor lett lényegesen jobb, amikor már nem szopott a pici:((( A tejem olyan volt, hogy amikor lefejtem a végén a maradékot, szabályosan áttetsző volt a pohárban (mert gondolom, már nem volt bennem egy gramm fölösleges zsír sem:(

Ha egyébként jól vagy, tudsz enni, nincs semmilyen problémád, ne aggódj! Örülj neki:))

2009. jún. 3. 14:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, 6 hónapja szültem. 174 cm vagyok, terhesség előtt 61-62 kiló voltam, most pedig 53. Szedem én is az elevitet. Mondjuk én nem ettem régen se sokat és most se, és mindig is tornáztam, most is. De ilyen gebe még sose voltam!

Szerintem a szoptatás miatt van, gondolom ha majd abbahagyjuk, akkor rendbe jövünk.

Amúgy pont valamelyik nap olvastam itt, hogy egy lánynak azt javasolta a dokija, hogy hagyja abba a szoptatást, mert el fog fogyni, ha jól emlékszem 4 hónapos a babája.

Már gondolkodtam én is, hogy el kéne menni orvoshoz. Bár hiába fogyok el, nem hagynám abba a szoptatást, amíg járni bírok. Igazából én jól érzem magamat a bőrömben, csak az ismerőseim szidnak le állandóan.

Szerintem ha jól érzed magadat, ha nem érzed magadat betegnek, akkor biztos nincs baj!

2009. jún. 3. 14:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A tejet én is néztem, hogy olyan fura lefejve, tiszta áttetsző és alig van a tetején egy kis zsíros rész, de nem is gondoltam h ettől lehet. Pedig valóban amikor megszületett a babám akkor teljesen fehér volt még. Mindenesetre érdekes.
2009. jún. 3. 14:23
 4/12 anonim ***** válasza:

Kérj TSH-t vérből!

A pajzsmirigy sok esetben begyullad szülés után pár hónappal, aminek az elején túlműködés lép fel: pörgés, gyors emésztés, fogyás. Aztán átmehet alulműködésbe. Veszítenivalód nincs, ha megkéred ezt, a tesómnak is így derült ki szülés után kb fél évvvel a pajzsmirigygyulladás.

Nem halálos, nem kell izgulni, viszont a következő babánál akadály lehet ez a probléma, HA nincs kezelve!

2009. jún. 3. 16:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó válaszoló, ezt megnézetem mert a hajam is nagyon hullik és elég sokszor járok vécére, lehet h ilyen gond lesz.
2009. jún. 3. 16:30
 6/12 anonim ***** válasza:

a tesóm szülés után 30 kg fogyott pedig ő is adott rendesen a kalóriáknak, pajzsmirigy túltengése van kapott gyógyszert de mivel szoptat csak 1 fajtát szedhet erre meg 20 kg hizott

szerintem 1 vizsgálatot megér

2009. jún. 3. 18:31
 7/12 A kérdező kommentje:
Ijedtemben elrohantam a dokihoz és sajnos ő is erre gyanakszik, vagy esetleg még a vashiány, de az Elevit miatt az kevésbé valószínű. És szerinte a nyakam is meg van nagyobbodva :(( Most teljes vérkép, azután majd meglátjuk hogyan tovább. Csak azért írom, h esetleg kedves 2. válaszoló Neked is érdemes lenne dokihoz menni, biztos ami biztos... Köszi mindenkinek!
2009. jún. 3. 21:24
 8/12 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Így vagy úgy, időben felfedezed, ha gond van, úgyhogy ne idegeskedj, ezt meg lehet oldani!

Nekem alulműködik a pajzsmirigy, és egész életemben gyógyszert szedek rá. A lényeg, hogy időben elkapták, és orvosi kézben már nem lehet gond! És tünetmentessé tehető. Ez a betegség akkor okoz nagy gondot, ha 50 évesen veszik észre, hogy már jóideje fennáll...

Szóval, nyugalom!

A nyak meg önmagában nem jelent semmit... Majd a számok beszélnek a vérvételből.

Írd majd meg, mekkora a TSH, meg egyáltalán, mi derül ki a vérképből!

2009. jún. 4. 01:11
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyos vagy! Azért örülök h ez nem akkora tragédia, mások is élnek vele. Majd jelentkezem egy bő hét múlva és megírom az eredményt, addig is szorítsatok hátha mégse...

Jó egészséget kívánok!

2009. jún. 4. 11:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Ahogy ígértem, jelentkezem. Szerencsére nem talált semmit a doki, kivéve a magas koleszterin szintet, uh diétáznom kellene - ami tekintve a mínusz kilóimat elég vicces. Azért örülök, h a pajzsmirigynek semmi baja, az nagyon ijesztő volt. Jó egészséget Nektek!
2009. jún. 19. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!