Terhesség utáni erős fogyásnak milyen oka lehet?
Dehogy vagy rákos! Annak lennének más tünetei is. Én is borzasztó sokat fogytam, egész addig, amíg szoptattam, nem ment rám egy deka se. Sajnos én nem is tudtam sokáig szoptatni, mert egyrészt elfogyott a tejem, amit nem hozott vissza semmi, másrészt meg szabályosan rosszul is voltam már. Gyenge voltam, erőtlen, gyakran szédültem. Szedtem a vasat is, de csak akkor lett lényegesen jobb, amikor már nem szopott a pici:((( A tejem olyan volt, hogy amikor lefejtem a végén a maradékot, szabályosan áttetsző volt a pohárban (mert gondolom, már nem volt bennem egy gramm fölösleges zsír sem:(
Ha egyébként jól vagy, tudsz enni, nincs semmilyen problémád, ne aggódj! Örülj neki:))
Én is így vagyok, 6 hónapja szültem. 174 cm vagyok, terhesség előtt 61-62 kiló voltam, most pedig 53. Szedem én is az elevitet. Mondjuk én nem ettem régen se sokat és most se, és mindig is tornáztam, most is. De ilyen gebe még sose voltam!
Szerintem a szoptatás miatt van, gondolom ha majd abbahagyjuk, akkor rendbe jövünk.
Amúgy pont valamelyik nap olvastam itt, hogy egy lánynak azt javasolta a dokija, hogy hagyja abba a szoptatást, mert el fog fogyni, ha jól emlékszem 4 hónapos a babája.
Már gondolkodtam én is, hogy el kéne menni orvoshoz. Bár hiába fogyok el, nem hagynám abba a szoptatást, amíg járni bírok. Igazából én jól érzem magamat a bőrömben, csak az ismerőseim szidnak le állandóan.
Szerintem ha jól érzed magadat, ha nem érzed magadat betegnek, akkor biztos nincs baj!
Kérj TSH-t vérből!
A pajzsmirigy sok esetben begyullad szülés után pár hónappal, aminek az elején túlműködés lép fel: pörgés, gyors emésztés, fogyás. Aztán átmehet alulműködésbe. Veszítenivalód nincs, ha megkéred ezt, a tesómnak is így derült ki szülés után kb fél évvvel a pajzsmirigygyulladás.
Nem halálos, nem kell izgulni, viszont a következő babánál akadály lehet ez a probléma, HA nincs kezelve!
a tesóm szülés után 30 kg fogyott pedig ő is adott rendesen a kalóriáknak, pajzsmirigy túltengése van kapott gyógyszert de mivel szoptat csak 1 fajtát szedhet erre meg 20 kg hizott
szerintem 1 vizsgálatot megér
3. vagyok.
Így vagy úgy, időben felfedezed, ha gond van, úgyhogy ne idegeskedj, ezt meg lehet oldani!
Nekem alulműködik a pajzsmirigy, és egész életemben gyógyszert szedek rá. A lényeg, hogy időben elkapták, és orvosi kézben már nem lehet gond! És tünetmentessé tehető. Ez a betegség akkor okoz nagy gondot, ha 50 évesen veszik észre, hogy már jóideje fennáll...
Szóval, nyugalom!
A nyak meg önmagában nem jelent semmit... Majd a számok beszélnek a vérvételből.
Írd majd meg, mekkora a TSH, meg egyáltalán, mi derül ki a vérképből!
Köszönöm, aranyos vagy! Azért örülök h ez nem akkora tragédia, mások is élnek vele. Majd jelentkezem egy bő hét múlva és megírom az eredményt, addig is szorítsatok hátha mégse...
Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!