Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Körülbelül mennyibe kerül egy...

Körülbelül mennyibe kerül egy kisbaba eltartása havonta?

Figyelt kérdés
Mindent beleszámítva: pelenka, bébiétel...
2012. febr. 11. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
sziszka: simán kijöhet ennyi és ez még nem is jelent semmiféle luxust
2012. febr. 12. 07:58
 22/28 anonim ***** válasza:
Ja és a 9.nek adok igazat orvosságok,ilyeneket nem számoltam bele,mi is jártunk dévény tornára egy óra 4500volt de nagyon hasznos,szerintem nem lehet kiszámolni mindíg kell valami tegnap pl :kellett venni új cumisüveget hopp +2500
2012. febr. 12. 08:01
 23/28 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó tudom hogy nem luxus:)csak nem értem aki írja hogy 15000 ből megvan.Ennyi az első hónapra elég amíg csak szopnak a drágák és nem kell csak pelus:)
2012. febr. 12. 08:03
 24/28 anonim ***** válasza:
olvasd el a kalkulációmat. :) kijöhet 15-ből, de nagyon be kell tudni osztani
2012. febr. 12. 08:05
 25/28 anonim ***** válasza:
Igazad van kijöhet,sajnos a muszály nagy úr:))) de hál istenek minekünk ennyire nem kell sporolni,vagy ha igen magunkon(biszti ami biszti jol meg kell gondolni a gyerekválallást):)))
2012. febr. 12. 08:10
 26/28 anonim ***** válasza:

Így van. és milyen nehéz lehet, amikor épphogy kijön valaki, vagy a másik, hogy nem jön ki és a 15-ből még le kéne faragni 5-öt... na nem offolok, de biztos, hogy sokan vannak így.

Kérdező: én tényleg csak a bébiételre, pelusra hagyatkoztam, de nagyon sok minden felmerülhet még.

ami eszembe jut most:

- gyógytorna (kb. minden 4. gyereket elküldik és nincs nagyon államilag támogatott lehetőség), nekünk 4000 Ft volt egy alkalom

- csak egy kis apró megfázás: megint pár ezer Ft

- ruhák: erre nem térek ki, mert nagyon változó

- játék: ha sok a rokon, akkor kap bőven, de ha csak ti vagytok neki, hogy vegyetek, akkor megint elég drága dolog.

- krémek fürdetők sokáig jók, de egy alkalommal pár ezer Ft-os kiadás

- egy éves korig kell neki 2 autósülés: 0-13 kg-os és a 9-18 kg-os. ha igazán biztonságosat, kényelmeset akartok, az nem olcsó. de a legkevésbé ismert márka is 10ezertől indul. (de az még állítólag veszélyes... mi nekünk egy 50ezreset sikerült vennünk. innen indul az olyan, aminek jók a törésteszt eredményei. használtat meg nem javasolják)

2012. febr. 12. 08:26
 27/28 anonim ***** válasza:

Egyre többe kerül egy gyerek, ahogy nő. Eleinte csak pelenka és popsitörlő kell, és D-vitamin. Aztán jön a gyümölcs, az egyéb kaja, esetleg tápszer, majd vitamin, bölcsi díj, ovi díj, csoportpénz, egyre többe lesznek a ruhák, aztán iskolakezdés után már számolni sem lehet....

Ezt csak azért írtam le, mert sokan elfelejtik, amikor teherbe esnek, hogy a kisbaba-időszak csak egy pár hónap/év, utána sokkal többe kerül a gyerkőc. Nálunk van pelenkás és kamasz is, hát a pici töredékébe kerül anyagilag, mint a nagy! Rá még bármilyen ruhát adhatok például :) STB.

2012. febr. 12. 13:02
 28/28 anonim ***** válasza:
persze. a legtöbbe pedig egy egyetemista. neki már annyi, vagy még több pénz kell, mint a szülőknek, de még nincs önálló keresete.
2012. febr. 13. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!