Körülbelül mennyibe kerül egy kisbaba eltartása havonta?
Így van. és milyen nehéz lehet, amikor épphogy kijön valaki, vagy a másik, hogy nem jön ki és a 15-ből még le kéne faragni 5-öt... na nem offolok, de biztos, hogy sokan vannak így.
Kérdező: én tényleg csak a bébiételre, pelusra hagyatkoztam, de nagyon sok minden felmerülhet még.
ami eszembe jut most:
- gyógytorna (kb. minden 4. gyereket elküldik és nincs nagyon államilag támogatott lehetőség), nekünk 4000 Ft volt egy alkalom
- csak egy kis apró megfázás: megint pár ezer Ft
- ruhák: erre nem térek ki, mert nagyon változó
- játék: ha sok a rokon, akkor kap bőven, de ha csak ti vagytok neki, hogy vegyetek, akkor megint elég drága dolog.
- krémek fürdetők sokáig jók, de egy alkalommal pár ezer Ft-os kiadás
- egy éves korig kell neki 2 autósülés: 0-13 kg-os és a 9-18 kg-os. ha igazán biztonságosat, kényelmeset akartok, az nem olcsó. de a legkevésbé ismert márka is 10ezertől indul. (de az még állítólag veszélyes... mi nekünk egy 50ezreset sikerült vennünk. innen indul az olyan, aminek jók a törésteszt eredményei. használtat meg nem javasolják)
Egyre többe kerül egy gyerek, ahogy nő. Eleinte csak pelenka és popsitörlő kell, és D-vitamin. Aztán jön a gyümölcs, az egyéb kaja, esetleg tápszer, majd vitamin, bölcsi díj, ovi díj, csoportpénz, egyre többe lesznek a ruhák, aztán iskolakezdés után már számolni sem lehet....
Ezt csak azért írtam le, mert sokan elfelejtik, amikor teherbe esnek, hogy a kisbaba-időszak csak egy pár hónap/év, utána sokkal többe kerül a gyerkőc. Nálunk van pelenkás és kamasz is, hát a pici töredékébe kerül anyagilag, mint a nagy! Rá még bármilyen ruhát adhatok például :) STB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!