Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Körülbelül mennyibe kerül egy...

Körülbelül mennyibe kerül egy kisbaba eltartása havonta?

Figyelt kérdés
Mindent beleszámítva: pelenka, bébiétel...
2012. febr. 11. 18:42
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mekkora az igény.

Be lehet szerezni a dolgokat használtan is, vagy a lehető legolcsóbbat venni, vagy mindenből újat és legdrágábbat.

A nagy többség a középkategóriás dolgokat veszi, ha ügyes az ember, szinte új holmikat kifog a vaterán, vagy egyéb aukciós oldalakon. Ha valakitől kaptok cuccokat, akkor az nagy megtakarítás.

Nálunk a kezdő kb. 250 ezer Ft volt, mindent újonnan vettünk, figyeltem az akciókat, a jobb árakat kerestem (senkitől semmit nem kaptunk, még egy zoknit sem).

Ha szülés után minden ok, van tej, akkor az etetés fél évig szinte ingyen van.

Ha tápszerezni kell, akkor 12 ezer havonta, néha cserélni kell a cumikat is az üvegen, egy márkásabb üvegnél már drága. Ha hasfájós és nem válik be az első szer, akkor bizony a patikában is sokat ott lehet hagyni. Ha nincs elég tej, akkor a tejserkentők, a teák elég drágák.

A kis ruhák nem drágák, ha okosan előre gondolkodsz és akcióban, turiban veszed őket.

A pelus húzós, mert meg lehet venni az olcsó, de szutyok minőségűt is, ami vagy bejön, vagy nem.

Néha egy-egy játék is kell.

A bébiétel drága, olcsóbb főzni a kicsinek. Eleinte gazdaságosabb az üveges, amíg csipeget, de ha már nagyobb a gyerkőc, jobb az otthon készült.

Ha beteg, az húzós. Lázcsillapító, antibiotikum, javasolnak Normaflore-t stb. Fogzásra is vannak szerek, ezek sem olcsóak, de legalább sokáig kitartanak.

2012. febr. 11. 19:41
 12/28 A kérdező kommentje:
mindenkinek nagyon köszönöm, sokat segítettetek :))
2012. febr. 11. 19:47
 13/28 anonim ***** válasza:
93%

Veszprémben szoktak összejárni kismamák és egymástól csereberélik esetleg eladják a dolgokat potom pénzért. Pl babakocsi, játékok, mózeskosár, ruhák, cumisüveg, etető...stb.

Lehet a ti környéketeken is van ilyen.

2012. febr. 11. 19:59
 14/28 anonim ***** válasza:

Mi 300 e Ft-ért vásároltunk be kb előre. Nem csúcskategóriás dolgokat. Csak az álombabakocsim kerülne ennyibe.

Utána jöttek a különböző pluszkiadások mint pl bimbóvédő, aztán a tápszer, mert elbénáztam a szoptatást, minden pelenka kakis, gagyit nem vehetsz, mert kifolyik a kaka stb.

2012. febr. 11. 20:22
 15/28 anonim ***** válasza:
41%
Ha nincs pénzed az se gond mondom megoldodik.
2012. febr. 11. 20:27
 16/28 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk:

-tápszer 6000 ft

-pelenka 7-8000 ft

-popsitörlő: 2000 ft

Ezek minden hónapban kellenek.

Ezen felül:

-popsikenőcs: 900 ft (2 havonta)

-fürdető: 800 ft (születésekor kaptunk, még most is van belőle, lassan 5 hónapos)

-testápoló: 8-900 ft (Ez is sokáig elég)

-hintőpor: 7-800 ft (Mint a fentiek)

- Cumi, etetőcumi : 7-800 ft, ill 1200 ft a 2db-os. (A cumit 1-2 havonta vesszük, az etető cumit 3 havonta)

-bébiétel: 2-400 ft/db, vagy ha van akció, akkor még jobb. Ebből is egy pár üveggel van itthon, kóstoltatom, aztán majd csinálom én amit tudok.

2012. febr. 11. 20:42
 17/28 anonim ***** válasza:
Nálunk a tápszer 16.000 Ft, mert hasfájós és gyógytápszert kap, a támogatás minimális rá. A többi egyezik az előttem lévő válaszolóval.
2012. febr. 11. 20:50
 18/28 anonim ***** válasza:

nehéz erre válaszolni, elég széles a skála. a mienket leírom, úgy érzem az nagyon a minimum:

tápszer, vagy tej, vagy az anyuka teje minden esetben pénzbe kerül, utóbbinál azért mert az anyukának kell többet ennie. tehéntej, vagy egy olcsóbb tápszer kb. egy árban van. számoljunk 300 Ft/literrel. egy nagyobb babának napi fél literre, egy 4-6 hónaposnak akár 1 literre is szüksége van. tehát az 4500, illetve 9000 Ft-ot jelent. Speciális tápszerrel (pl. hypoallergén) ez lehet, hogy a duplája.

kajánál, kb. egy év körüli babával: én kisfiam 2* eszik kb. 300 gramm főzeléket, gyümölcsöt, mikor mit. ezt elég nehéz árban kalkulálni, de megpróbálom: tehát az 18 kilónyi étel egy hónapban. na de 18 kg mi? krumpli? bébiétel, vagy micsoda? én számolok 600 Ft/kg-al, ennyire saccolok egy nem túl drága alapanyagú főzeléket. tehát az 10 ezer ft durván. akkor még nem vettem semmiféle üveges bébiételt neki. (ha üvegessel számolsz, akkor napi 3 üveg. üvegenként átlagban 500 Ft, tehát az 45 ezer Ft)

Tehát a két véglet összesen egy év körüli babára: 14.500, és 53.000. Ez volt az étele.

Pelenka: napi 6, tehát havi 180 db pelenka kell egy babának. Átlagos pelenka ára legyen 50 Ft (leegyszerűsítve, mert ez korosztály, márka függő). Az 9 ezer ft-ot jelent, plusz a popsitörlők, kb. 10e. (Mosható pelussal ez kb. 1000 Ft - átlagos adatokkal számolva itt is. mert itt is igaz, hogy lehet ez akár 300 Ft (kézi mosás+mosószappan), vagy akár 3000-4000 is (márkás pelenkák, szárítógép, sokat fogyasztó mosógép))

Arra tértem ki, amiket kérdeztél, de szívesen kalkulálok mást is :) Nagyon alsó hang ez a 15 ezer, de fölső határ szerintem nem létezik

2012. febr. 12. 07:48
 19/28 anonim ***** válasza:
90%
hát csajok,nekem a pelus 12000csak,tápszer 6000,bébi kaja30000,(eggyenlőrre csak üviset eszi meg)baba tiszt,szerek,1000,még egy kis ruha ez az játék néha,nálunk 50000 a minimum amit minden honapba elköltünk(hozzáteszem mindenből a legjobbat kapja)
2012. febr. 12. 07:57
 20/28 anonim ***** válasza:

tehéntejet mielőtt páran félreértenétek: nagyobb babák miatt írtam, mivel a kérdező korosztályra nem tért ki.

innen kimaradt: szoptatás esetén az anyukának kb. 30%al kell többet ennie. (megint függ a pluszköltség attól, hogy milyen ételeket eszik. végletes hasonlattal élve: krumplis tésztát, vagy kaviárt :))

2012. febr. 12. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!