Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyed kompenzáció? Már nem...

Gyed kompenzáció? Már nem lehet semmit tenni?

Figyelt kérdés
tavaly gyeden voltam. a családi adókedvezményt én vettem igénybe. akkor ezek szerint én nem vagyok jogosult a kompenzációra?
2012. febr. 8. 17:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia! Gondolom jól összezavartak ezek a válaszok. A lényeg, amire kíváncsi vagy, hogy ha két gyerek után kérted a családi adókedvezményt, akkor nem kaphatsz sajnos kompenzációt. Csak akkor kaphatsz, ha egy vagy nulla gyerek után kéred. Amúgy jogosult lennél rá, mert tavaly már gyeden voltál, tehát kaphatnád, addig amíg a nagy tesó után veszed igénybe. A pici után járó TGYÁS-ra már így se úgyse kapnád.

Amit tehetsz, hogyha a munkahelyeden adtad le az igénylőlapot, és még nem könyvelték le (nálunk például 20-áig lehet módosítani dolgokon), akkor kitöltesz egy új lapot hogy nem kéred az adókedvezményt, vagy csak egy gyerekre. Akkor a férjed pedig megigényli a másik gyerek után (vagy mindkettő után)

Ha viszont már nem tudsz módosítani rajta, akkor elestél kb 6 havi kompenzációtól, ami max 6*9500 FT.

2012. febr. 8. 20:33
 12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. Még jó, hogy megkérdeztem az oep - es csajt aki csak annyit tudott nekem mondani, hogy ha tavaly én vettem igénybe a családi adókedvezményt, akkor nem is vehetném igénybe idén a kompenzációt. Szóval már teljesen össze zavart mindenki de úgy látszik be kell mennem megint személyesen, hogy hátha akkor valaki normális felvilágosítást tud adni.
2012. febr. 9. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!