Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyed kompenzáció? Már nem...

Gyed kompenzáció? Már nem lehet semmit tenni?

Figyelt kérdés
tavaly gyeden voltam. a családi adókedvezményt én vettem igénybe. akkor ezek szerint én nem vagyok jogosult a kompenzációra?
2012. febr. 8. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
a tavalyihoz képest az idei gyed csökkent. ezt kompenzálják. ha te nem vagy idén már gyeden akkor neked mire is járna a kompenzáció? mit kéne tenned? nem értem!
2012. febr. 8. 17:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezt honnan hallottad?

Mi köze a családi adókedvezményhez??????

2012. febr. 8. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A nyomtatványon kérdésként szerepel és pusztán annyi, hogy 2012-ben igénybeveszed -e.

Tavalyra nem is kérdez.

2012. febr. 8. 17:36
 4/12 anonim ***** válasza:
lehet, hogy csak a mi cégünknél van így, de nálunk csak az egyik szülő veheti igénybe a kompenzációt a másik pedig az adókedvezményt
2012. febr. 8. 17:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy aki idén igénybe veszi a családi adókedvezményt, az nem kérheti a bérkompenzációt.
2012. febr. 8. 17:51
 6/12 A kérdező kommentje:

Idén is gyeden leszek még. egy hete leadtam a családi adókedvezményt egy magzatra és egy gyerekre. viszont most olvasom, hogy lehet a páromnak kellett volna igényelni az egyik gyerekre a családi adókedvezményt? Mit tudnék tenni, hogy a kompenzálást is igénybe tudjam venni?

Köszönöm az eddigi válaszokat :)

2012. febr. 8. 18:01
 7/12 anonim ***** válasza:
akkor pontosítsunk. te gyeden voltál 2011. dec. 31.-én és 2012. jan.1-én? mert csak annak jár. aki tavaly gyeden volt a tesóval és idén gyeden lesz a kicsivel, az nem veheti igénybe. nekem úgy jön le, hogy te nem vagy jogosult rá, bocs ha félreértettem
2012. febr. 8. 18:04
 8/12 A kérdező kommentje:
2011. júliusa óta gyeden vagyok. a kis tesót 2012 júliusára várjuk.
2012. febr. 8. 18:13
 9/12 anonim ***** válasza:
előbb a tavalyt kérdezted. honnan vetted az infót?
2012. febr. 8. 18:14
 10/12 A kérdező kommentje:

Bocsi lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést, mert nem igazán értem ezt az egészet.

ha két gyerekre idén beadtam már a családi adókedvezményt akkor igénybe tudom - e venni a kompenzációt?

2012. febr. 8. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!